Srpski startup Newscurve nakon 18 mjeseci prodan talijanskoj Neodati: Zašto, kako i što možemo naučiti?

Srpski startup Newscurve nakon 18 mjeseci prodan talijanskoj Neodati: Zašto, kako i što možemo naučiti?

Naslovnica srpskog alata za praćenje popularnosti vaših sadržaja kojeg smo predstavili prvi u regiji, Newscurvea, odnedavno više ne daje dodatne informacije već vas preusmjeava na web stranicu Neodate, američke podružnice talijanske tvrtke koja je ga je kupila. Boris Krstović, pokretač Newscurvea, nije htio otkriti o kojem se iznosu radi, ali Neodata svakako misli i dalje održavati analitički alat koji će dodati u paket svojih usluga. Neodata je početkom ove godine došla do investicije od 2.5 milijuna eura od kojih je jedan dio očito potrošen na Newscurve.

Newscurve... sold!

Naslovnica srpskog alata za praćenje popularnosti vaših sadržaja kojeg smo predstavili prvi u regiji, Newscurvea, odnedavno više ne daje dodatne informacije već vas preusmjeava na web stranicu Neodate, američke podružnice talijanske tvrtke koja je ga je kupila.

Boris Krstović, pokretač Newscurvea, nije htio otkriti o kojem se iznosu radi, ali Neodata svakako misli i dalje održavati analitički alat koji će dodati u paket svojih usluga. Neodata je početkom ove godine došla do investicije od 2.5 milijuna eura od kojih je jedan dio očito potrošen na Newscurve.

Zanimljivo je kako je do prodaje došlo nakon što je talijanski VC i anđel investitor Marco Magnocavallo koji je putem Angel lista pratio Newscurve povezao Borisa i njegov tim s Neodatom. Upravo je Magnocavallov fond rizičnog kapitala Principia investirala u Neodatu, tvrtku koja je u tom trenutku izuzetno brzo rasla.

Na žalost, iako se Newscurve koristio u mnogim regionalnim izdavačkim kućama, iz Srbije se bez dodatne investicije  nisu mogli pozicionirati prema zapadnoeuropskim i američkim investitorima, posebice nakon što je Chartbeat krajem prošle godine izbacio Newscurveu nevjerojatno sličan alat Newsbeat. Inspiracija? Kako je objavio Startit, Borisu koji je pokrenuo i srpski Spoonlabs koji uspješno razvija CMS Vivvo, nedostajalo je vremena za sukob s jačim američkim konkurentom.

Upravo je zbog toga dolazak kupca koji je bio u istoj industriji bila još jednostavnija odluka, kako Krstović otkriva za Netokraciju:

Imamo zaista srecu da je partner odličan “fit”, tj. da na sto donosi tehnologiju i resurse koji su u potpunosti komplementarni onome što nama treba da bi mogli realizovati sve ono zasta sami nismo imali mogućnosti. S obzirom na prirodu produkta (pretezno b2b orjentisan) i nas geo-lokacijski nepovoljan položaj, partner koji na što donosi b2b sales resurse i otvoren kanal komunikacije sa velikim enterprise klijentima je samo za pozeleti. Takođe, tehnologija koju imaju iza sebe, u domenu ad servinga, audience analysisa i content recommendationa se savršeno nadopunjuje na ono sto mi nudimo.

Krstović navodi kako su prvu ponudu dobili već nekoliko tjedana nakon prvog razgovora. Oko najbitnijih dijelova su se navodno vrlo brzo i lako dogovorili. Prebacivanje aplikacije i dalje traje

Proces prodaje se unatoč jednostavnosti nekih aspekata ipak odužio. Krstović objašnjava kako je prodaja izgledala.

Ceo proces jeste psihicki dosta iscrpljujuc i vise lici na boks meč od 15 rundi koji se dobija na iskustvo u poslednjoj, a ne na snagu u prvoj rundi. Postoji veliki broj detalja na koji treba obratiti paznju, koji se ticu prava, odgovornosti i obaveza. Morate u svakom trenutku biti nacisto sta dajete, sta ne dajete a oko cega moze da se pregovara, jer se u brzim prebacivanjima loptice lako izbrise granica bitnog od nebitnog i trosi energija na ovo poslednje.

Jedno od najvaznijih pitanja je pozicija akvizitiranog tima u “novoj” kompaniji, odnosno kako ce se kulturoloski uklopiti i kakvu viziju za tim ima kupac. Da li ce se kompletan tim (dez)integrisati u novu kompaniju, ili ce ostati kao tim i sacuvati odredjeni deo autonomije u pogledu product developmenta. Opet, tu ne postoji dobar i los put – sve zavisi od toga sta vama odgovara, i koji vam je licni cilj.

Savjet budućim prodavačima

Krstović bi sljedeće savjetovao svim a onima koji razmišljaju o prodaji svog internetskog projekta:

Da budete u svakom trenutku sa obe noge na zemlji, i da se maksimalno potrudite da jasno razumete šta je to što od vas, i vašeg produkta zeli kupac. Provesčete bar neko vreme zajedno, i da bi to bilo uspešno i ostavilo vam otvorena vrata i za buduće poduhvate, morate jasno znati sta se od vas očekuje. Takođe, ako razvijate produkte sa ciljem da ih prodate – uvek imajte u vidu da ce neko uraditi tehnički due dilligence i ne igrajte se licencama, bibliotekama i kodom koji nemate pravo koristiti na način koji koriste u svom softveru.

Zanimljivo je kako cijeli Newscurvev tim ostaje u Neodati, tako da možemo dijelom govoriti i o acquihireu odnosno akviziciji talenta. Iako ga ugovor na neko vrijeme sad veže za Neodatu, Krstović je potvrdio kako mu Newscurve najvjerojatnije nije zadnji startup. Čestitke na exitu i sretno u radu unutar Neodate!

Komentari

  1. goran

    goran

    15. 05. 2012. u 11:57 am Odgovori

    A što se može naučiti, da u regiji nema dovoljno kapitala za IT ili nedovoljno kapitala se gura u IT. Nemože svaki kvalitetniji starup biti isfinanciran stranim kapitalom. To znači da nešto ne štima, a ja bježim u Njemačku (skeč iz večernje škole).

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Startupi i poslovanje

Je li Hrvatska nacija jeftine IT radne snage ili prepoznajemo vlastite (proizvodne) potencijale?

Ne treba nam da budemo jeftina tehnološka radna snaga, pa ni radna snaga za 8000 eura! Možemo više - i to smo već dokazali...

Što ste propustili

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Startupi i poslovanje

Komentiramo kriterije nesamostalnog rada: Hoće li ih i vaš paušalni obrt zadovoljiti?

Ministarstvo financija objavilo je kriterije po kojima se određuje je li nešto nesamostalni rad i trebaju li za njega biti plaćeni svi doprinosi i porezi kao na plaću. No, koliko su ti kriteriji jasni i primjenjivi na IT?

Startupi i poslovanje

Alan Sumina: U 11 godina Nanobit je izdao više od 20 igara, a živi od samo njih tri

CEO Nanobita Alan Sumina jedan je od najpoznatijih domaćih poduzetnika, a mi smo provjerili kako danas gleda na 11 godina njegove tvrtke te izazove na koje se nailazilo putem.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.