Nemojte gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije!

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

Nemojte gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije!

Na zahtjev odvjetničkog ureda Gjurgjan & Šribar Radić, koji su se kao pravni zastupnici društva Blitz d.o.o. iz Zagreba, obratili Netokraciji sa zahtjevom za uklanjanjem protupravnog sadržaja, odnosno, teksta "Kako gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije", isti uklanjamo kako ne bismo naše čitatelje potaknuli na činjenje kaznenih djela. Dakako, uvjereni smo da naši čitatelji ne čine kaznena djela, ali moramo napomenuti kako činiti kaznena dijela nije – lijepo!

netflixno

Na zahtjev odvjetničkog ureda Gjurgjan & Šribar Radić, koji su se kao pravni zastupnici društva Blitz d.o.o. iz Zagreba, obratili Netokraciji sa zahtjevom za uklanjanjem protupravnog sadržaja, odnosno, teksta “Kako gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije”, isti uklanjamo kako ne bismo naše čitatelje potaknuli na činjenje kaznenih djela. Dakako, uvjereni smo da naši čitatelji ne čine kaznena djela, ali moramo napomenuti kako činiti kaznena dijela nije – lijepo!

Kako nam je napomenuto u dopisu, Blitz d.o.o. nositelj je “prava za prikazivanje brojnih audiovizualnih djela, koja se inače prikazuju putem usluge Netflix, za područje Srbije Hrvatske i Slovenije, a koja je uredno platila vlasnicima prava (filmskim producentima).” Netflix, naime, na spomenutim područjima ne raspolaže predmetnim pravima, stoga ih tamo nema pravo niti koristiti. Korištenje usluga Netflixa u Hrvatskoj, Srbiji ili Sloveniji bilo bi kazneno djelo, odnosno, kršenje autorskog prava. Da ne bismo čitatelje izložili dugoj ruci pravde, u slučaju da na Netflixu pogledaju kakav sadržaj čiji je nositelj autorskih prava Blitz ili netko treći, uklanjamo sporne upute.

Netokracija smatra kako su kaznena djela, osim za društvo, poredak, mir, blagostanje, vjeru, ufanje i javni moral, loša za ten i liniju, a što se svi mogu uvjeriti pogledom na neke poznate osobe iz političkog i gospodarskog života kojima se sudi za počinjenje kaznenih djela.

Svečano obećavamo, kao što je od nas i zatraženo u dopisu, da ćemo se ubuduće suzdržati od ovakvih postupanja.

Što se tiče popularne serije House of Cards, čija se druga sezona počinje prikazivati ovoga petka na Netflixu, molimo da pričekate dok se ista ne bude prikazivala na ovim područjima pod imenom Kuća karata.

Pravna služba Netokracije

Dodatak: Sporne dijelove komentara korisnika smo zacrnili, iz gore spomenutih razloga. 

Komentari

 1. Bojan

  Bojan

  11. 02. 2014. u 5:05 pm

  Ja bih vam preporucio ████████████ koji je podrzan za sve operativne sustave. Sami birate filmove, serije, tv kanale znaci sve je u jednom programu. Namjestite par dodataka i prijevode jezika i to je to uzivaj….i naravno BESPLATNO JE…pozdrav

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   11. 02. 2014. u 10:09 pm

   Pozdrav Denise, kao što sam napisao i sam koristim ████████████ i do sada je samo jedanput zablokirao. Priznajem da nije idealno rešenje, ali je besplatno i radi u više od 90% slučajeva.

 2. Jan

  Jan

  12. 02. 2014. u 12:43 am

  Bojane, molim te poblize objasni za ████████████, instalirao sam ga medutim sto jos treba dodati ili gdje treba traziti da si biram filmove i serije?

Comments are closed.

Popularno

Intervju

Upoznajte Maria Ćendu, voditelja tima zaduženog za ICT sustav Disneyjevog kruzera kojim plovi 5500 ljudi

Pod utjecajem primorskog podneblja, u bespućima interneta, Mario Ćendo pronašao je zanimanje koje spaja za njega idealno: IT i pomorstvo. Od tada, više od 10 godina plovi i rješava tehnološke zavrzlame kruzera koji mogu smjestiti i po par tisuća ljudi. Prije nego je isplovio na još jednu 10 tjedana dugu rutu, s nama je podijelio detalje ovog nesvakidašnjeg posla.

DevDev

“Tata” Angulara o tome što bi danas napravio drugačije i kako instantno ubrzati web aplikacije

Nakon više od 15 godina u Googleu, gdje je inicijalizirao, osmislio i podigao temelje Angulara, jednog od najpoznatijih JavaScript frameworka, a potom usmjerio Googleovu kulturu prema test driven developmentu, Miško Hevery se otisnuo u samostalne vode...

Intervju

Počelo je dvojno iskazivanje cijena! Što to znači za internetske trgovine?

Od danas sve internetske trgovine moraju iskazivati dvojne cijene. Iako na prvu zvuči kao nešto lagano za provesti, taj proces može uključivati product managera, dizajnera, backend i front-end programera. Kako se u tome snalaze mikro i mali poduzetnici koji su često "one man band"?

Što ste propustili

Novost

Agency04 postaje Notch!

Jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u centralnoj Europi posljednjih godina bilježi rast prihoda od 500 posto, a preko 75 posto projekata radi za strane klijente.

Kolumna

Sretan međunarodni dan podcasta, svima koji slušaju!

Nedavno je, nakon 20 godina zatvora, na slobodu izašao čovjek koji je bio krivo optužen za ubojstvo. Velik dio zasluga za to ide jednom podcastu.

Intervju

Upoznajte Maria Ćendu, voditelja tima zaduženog za ICT sustav Disneyjevog kruzera kojim plovi 5500 ljudi

Pod utjecajem primorskog podneblja, u bespućima interneta, Mario Ćendo pronašao je zanimanje koje spaja za njega idealno: IT i pomorstvo. Od tada, više od 10 godina plovi i rješava tehnološke zavrzlame kruzera koji mogu smjestiti i po par tisuća ljudi. Prije nego je isplovio na još jednu 10 tjedana dugu rutu, s nama je podijelio detalje ovog nesvakidašnjeg posla.

Novost

Počela je crowdfunding kampanja za uvođenje robotike i umjetne inteligencije u škole diljem Hrvatske

Podrškom kampanje “Izgradi Školu budućnosti” svaka peta škola u Hrvatskoj dobit će program robotike, umjetne inteligencije ili Internet of Things.

Tehnologija

U Hrvatsku je stigla američko-ukrajinska grupa koja iza sebe ima niz proizvoda u glazbenoj, travel i adtech industriji

16 godina, 10+ proizvoda, 5 exita, 145 zaposlenika na tri kontinenta u 12 država. To je u kratkim crtama Postindustria grupa čija se podružnica Sigmoid Lab nedavno otvorila u Hrvatskoj.

Novost

Digital Labin okupio više od 600 digitalnih dizajnera i developera iz cijele Hrvatske

Treće izdanje Digital Labin konferencije dovelo je imena koja govore mnogo više o snazi i važnosti ove samo naizgled male konferencije.