Nemojte gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije!

Nemojte gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije!

Na zahtjev odvjetničkog ureda Gjurgjan & Šribar Radić, koji su se kao pravni zastupnici društva Blitz d.o.o. iz Zagreba, obratili Netokraciji sa zahtjevom za uklanjanjem protupravnog sadržaja, odnosno, teksta "Kako gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije", isti uklanjamo kako ne bismo naše čitatelje potaknuli na činjenje kaznenih djela. Dakako, uvjereni smo da naši čitatelji ne čine kaznena djela, ali moramo napomenuti kako činiti kaznena dijela nije – lijepo!

netflixno

Na zahtjev odvjetničkog ureda Gjurgjan & Šribar Radić, koji su se kao pravni zastupnici društva Blitz d.o.o. iz Zagreba, obratili Netokraciji sa zahtjevom za uklanjanjem protupravnog sadržaja, odnosno, teksta “Kako gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije”, isti uklanjamo kako ne bismo naše čitatelje potaknuli na činjenje kaznenih djela. Dakako, uvjereni smo da naši čitatelji ne čine kaznena djela, ali moramo napomenuti kako činiti kaznena dijela nije – lijepo!

Kako nam je napomenuto u dopisu, Blitz d.o.o. nositelj je “prava za prikazivanje brojnih audiovizualnih djela, koja se inače prikazuju putem usluge Netflix, za područje Srbije Hrvatske i Slovenije, a koja je uredno platila vlasnicima prava (filmskim producentima).” Netflix, naime, na spomenutim područjima ne raspolaže predmetnim pravima, stoga ih tamo nema pravo niti koristiti. Korištenje usluga Netflixa u Hrvatskoj, Srbiji ili Sloveniji bilo bi kazneno djelo, odnosno, kršenje autorskog prava. Da ne bismo čitatelje izložili dugoj ruci pravde, u slučaju da na Netflixu pogledaju kakav sadržaj čiji je nositelj autorskih prava Blitz ili netko treći, uklanjamo sporne upute.

Netokracija smatra kako su kaznena djela, osim za društvo, poredak, mir, blagostanje, vjeru, ufanje i javni moral, loša za ten i liniju, a što se svi mogu uvjeriti pogledom na neke poznate osobe iz političkog i gospodarskog života kojima se sudi za počinjenje kaznenih djela.

Svečano obećavamo, kao što je od nas i zatraženo u dopisu, da ćemo se ubuduće suzdržati od ovakvih postupanja.

Što se tiče popularne serije House of Cards, čija se druga sezona počinje prikazivati ovoga petka na Netflixu, molimo da pričekate dok se ista ne bude prikazivala na ovim područjima pod imenom Kuća karata.

Pravna služba Netokracije

Dodatak: Sporne dijelove komentara korisnika smo zacrnili, iz gore spomenutih razloga. 

Komentari

 1. Bojan

  Bojan

  11. 02. 2014. u 5:05 pm

  Ja bih vam preporucio ████████████ koji je podrzan za sve operativne sustave. Sami birate filmove, serije, tv kanale znaci sve je u jednom programu. Namjestite par dodataka i prijevode jezika i to je to uzivaj….i naravno BESPLATNO JE…pozdrav

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   11. 02. 2014. u 10:09 pm

   Pozdrav Denise, kao što sam napisao i sam koristim ████████████ i do sada je samo jedanput zablokirao. Priznajem da nije idealno rešenje, ali je besplatno i radi u više od 90% slučajeva.

 2. Jan

  Jan

  12. 02. 2014. u 12:43 am

  Bojane, molim te poblize objasni za ████████████, instalirao sam ga medutim sto jos treba dodati ili gdje treba traziti da si biram filmove i serije?

Comments are closed.

Popularno

Tehnologija

Brate, trebam li stvarno uzeti Šaomi?

Xiaomi je u relativno kratkom vremenu postao brend koji se daleko najviše preporučuje u Hrvatskoj i regiji. Zašto?

Kolumna

Što će nam uopće kriptovalute?

Iako o kriptovalutama slušamo već godinama, rijetko kad nam je netko dao suvisao odgovor na pitanje, a što će nama kriptovalute zapravo? U vremenima kada se centralizirani sustavi poput banaka igraju s našim povjerenjem, nikada nije bilo jasnije. Evo odgovora...

Izrada web stranica

Kad vam u 2021. padne server, što očekivati od svog hosting poslužitelja?

Po muci se poznaju junaci pa tako i hosting poslužitelji. Kako izgleda posao s druge strane vašeg weba, otkrili smo.

Što ste propustili

Tehnologija

Manfred Spitzer: “Ne smijemo žrtvovati zdravlje i obrazovanje svoje djece najbogatijim tvrtkama na Zemlji”

Pametni telefoni negativno utječu na djecu u svakom pogledu - od povećanog rizika za kratkovidnost do smanjenih kognitivnih sposobnosti. Oni se zato, smatra neuroznanstvenik i psihijatar, ne bi smjeli koristiti niti za zabavu, ali ni za učenje.

Tehnologija

Nakon pada sustava u nedjelju, samopopisivanje se produžuje do danas u ponoć!

Nije dobro odrađivati stvari u zadnji tren, istina, ipak... u redu je očekivati da online rješenje koje treba podržati popis stanovništva jedne države funkcionira kad god ti treba - makar bio i zadnji. Srećom, dobili smo dan gratis.

Startupi i poslovanje

Znate li kako nastaju roboti? Pitali smo Gideonovog Chief Robotics Officera

Ako vas imalo zanimaju roboti i automatizacija gotovo sigurno ste čuli za Gideon Brothers. Međutim, uz sve dobre vijesti o investicijama i primjeni u industriji, malo inženjera imalo je dosad priliku upoznati se s procesima razvoja jednog robota. Više nam je otkrio Edin Kočo, direktor odjela za robotiku u samom Gideonu.

Digitalni marketing

Sean Ellis: “Prošlo je vrijeme kad jedan jedini growth hacker može dobiti vrtoglave rezultate”

Skovan kao termin prije više od 10 godina, growth hacking je osigurao strelovit rast mnogim poznatim firmama u tehnološkom svijetu, ali mu je ta popularnost osigurala i dozu notornosti. O kontroverzama i budućnosti ove metodologije imala sam priliku pričati s njenim utemeljiteljem, Seanom Ellisom, koji će uskoro nastupiti i uživo u Zagrebu na konferenciji SuperMinds: Don’t Code What You Don’t Understand.

Digitalni mediji

Što svaki developer treba znati o web analitici

Svaki put kad netko kaže da je web stranica gotova i “sad možemo instalirati analitiku”, analitičaru negdje na svijetu pametni telefon padne na pod, kaže stručnjak za web analitiku Robert Petković.

Startupi i poslovanje

Head of Growth: Ima li takvih superjunaka u Hrvatskoj?

Domaćim tehnološkim tvrtkama ojačanima investicijama na putu prema rastu trebaju iskusni multidiscplinarni stručnjaci koji će taj rast ubrzati. Analiziramo kako Head of Growth razmišlja, što treba znati te gdje ga i kako naći, a svoja razmišljanja dali su i Filip, vlasnik growth agencije te Tana, suosnivačica Bazzara, koji upravo zapošljava jednog.