Nemojte gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije!

Nemojte gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije!

Na zahtjev odvjetničkog ureda Gjurgjan & Šribar Radić, koji su se kao pravni zastupnici društva Blitz d.o.o. iz Zagreba, obratili Netokraciji sa zahtjevom za uklanjanjem protupravnog sadržaja, odnosno, teksta "Kako gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije", isti uklanjamo kako ne bismo naše čitatelje potaknuli na činjenje kaznenih djela. Dakako, uvjereni smo da naši čitatelji ne čine kaznena djela, ali moramo napomenuti kako činiti kaznena dijela nije – lijepo!

netflixno

Na zahtjev odvjetničkog ureda Gjurgjan & Šribar Radić, koji su se kao pravni zastupnici društva Blitz d.o.o. iz Zagreba, obratili Netokraciji sa zahtjevom za uklanjanjem protupravnog sadržaja, odnosno, teksta “Kako gledati Netflix iz Srbije, Hrvatske i Slovenije”, isti uklanjamo kako ne bismo naše čitatelje potaknuli na činjenje kaznenih djela. Dakako, uvjereni smo da naši čitatelji ne čine kaznena djela, ali moramo napomenuti kako činiti kaznena dijela nije – lijepo!

Kako nam je napomenuto u dopisu, Blitz d.o.o. nositelj je “prava za prikazivanje brojnih audiovizualnih djela, koja se inače prikazuju putem usluge Netflix, za područje Srbije Hrvatske i Slovenije, a koja je uredno platila vlasnicima prava (filmskim producentima).” Netflix, naime, na spomenutim područjima ne raspolaže predmetnim pravima, stoga ih tamo nema pravo niti koristiti. Korištenje usluga Netflixa u Hrvatskoj, Srbiji ili Sloveniji bilo bi kazneno djelo, odnosno, kršenje autorskog prava. Da ne bismo čitatelje izložili dugoj ruci pravde, u slučaju da na Netflixu pogledaju kakav sadržaj čiji je nositelj autorskih prava Blitz ili netko treći, uklanjamo sporne upute.

Netokracija smatra kako su kaznena djela, osim za društvo, poredak, mir, blagostanje, vjeru, ufanje i javni moral, loša za ten i liniju, a što se svi mogu uvjeriti pogledom na neke poznate osobe iz političkog i gospodarskog života kojima se sudi za počinjenje kaznenih djela.

Svečano obećavamo, kao što je od nas i zatraženo u dopisu, da ćemo se ubuduće suzdržati od ovakvih postupanja.

Što se tiče popularne serije House of Cards, čija se druga sezona počinje prikazivati ovoga petka na Netflixu, molimo da pričekate dok se ista ne bude prikazivala na ovim područjima pod imenom Kuća karata.

Pravna služba Netokracije

Dodatak: Sporne dijelove komentara korisnika smo zacrnili, iz gore spomenutih razloga. 

Komentari

 1. Bojan

  Bojan

  11. 02. 2014. u 5:05 pm

  Ja bih vam preporucio ████████████ koji je podrzan za sve operativne sustave. Sami birate filmove, serije, tv kanale znaci sve je u jednom programu. Namjestite par dodataka i prijevode jezika i to je to uzivaj….i naravno BESPLATNO JE…pozdrav

  • Marko Mudrinić

   Marko Mudrinić

   11. 02. 2014. u 10:09 pm

   Pozdrav Denise, kao što sam napisao i sam koristim ████████████ i do sada je samo jedanput zablokirao. Priznajem da nije idealno rešenje, ali je besplatno i radi u više od 90% slučajeva.

 2. Jan

  Jan

  12. 02. 2014. u 12:43 am

  Bojane, molim te poblize objasni za ████████████, instalirao sam ga medutim sto jos treba dodati ili gdje treba traziti da si biram filmove i serije?

Comments are closed.

Popularno

eUsluge

Grad Zagreb omogućio potpun uvid u proračun kroz aplikaciju iTransparentnost

Nova aplikacija omogućuje svakom građaninu da detaljno prouči gradski porarčun po različitim parametrima.

Startupi

Što je to R&D potencijal – i kakve veze ima s razvojem startupa?

Je li startup nacija u kojoj su nastali tech giganti kao Skype, Wise, Bolt i Pipedrive to postala slučajno, otkrijte sa mnom na putu u Estoniju.

Nesortirano

Što je Akt o čipovima – i kako će doprinjeti tehnološkom razvitku Hrvatske

Jačanje konkurentnosti Europske unije u industriji poluvodiča prilika je i za Hrvatsku koja u sklopu 43 milijarde eura vrijedne incijative priprema otvaranje edukacijskih centara.

Što ste propustili

Startupi

U Hrvatsku stiže Choice, češki CRM za restorane

Foodtech startup Choice s novih 2,5 milijuna američkih dolara investicije ulazi na hrvatsko tržište.

Startupi

AI4Health.Cro predstavio 28 timova koji će razvijati AI rješenja za problem rane rehospitalizacije

Cilj ovog natjecanja je razviti rješenja za problem ranog ponovnog prijema pacijenata u bolnice, primjenom računarstva i AI tehnologije.

Intervju

Croteam retrospektiva s Admirom Elezovićem: Kako su se prilagođavali igračima i industriji proteklih 30 godina?

Nakon 30 godina, Croteam žari i pali gaming industrijom, ali na svoj način... skromno i s onom starom "pamet u glavu".

Novost

Marko Elezović novi je Head of Engineering u Lemaxu

S 15 godina iskustva u developmentu i vođenju developerskih timova u različitim startupima i scaleupima, Marko Elezović otvara novu (Saa)stranicu u svojoj karijeri.

Netokracija Podcast

Hrvati ne vjeruju influencerima, YouTubeu i blogovima

Kome vjerovati postaje sve važnije pitanje današnjice. Srećom, Hrvati jako vjeruju u svoje sposobnosti prepoznavanja lažnih vijesti. No, jesu li zbilja u tome tako dobri ostaje za vidjeti.

eUsluge

Kako koristiti Portal zdravlja, eLijekove i eHZZO?

Ako niste sigurni što sve digitalno možete obaviti kad su u pitanju javne zdravstvene usluge, niti kako iskoristiti njihove mogućnosti - od pretrage nalaza, izdavanja uputnica do odabira doktora - ovo je tekst za vas.