ATTEND nagrade: Proglašeni najbolji regionalni događaji 2017. godine

Event industrija u regiji još jednom može biti zahvalna na izvrsnom programu RSVP festivala koji je objedinio relevantne teme iz marketinga, prodaje i novih tehnologija. Nakon dva dana predavanja i panela, na dodjeli nagrada ATTEND, proglašeni su najbolji eventovi iz regije za 2017. godinu.

Dodjelom nagrada ATTEND za najbolje regionalne evente tijekom 2017. godine završilo je 3. izdanje RSVP festivala u Plaza Event Centru, koje je okupilo više od 300 event stručnjaka i ljudi povezanih s event industrijom.

Tijekom dva dana ukupno je održano 36 predavanja, radionica i panela, a sudjelovalo je 47 stranih i domaćih predavača. Osim standardnog programa, u Expo zoni su se našla najsuvremenija light, video i audio rješenja za event industriju.

Treća godina sreće za industriju

Program festivala bio je simbolično i konstruktivno podijeljen u tematske sadržaje. Prodajni smjer pod nazivom ‘How to sell Ice to Eskimos‘ obuhvatio je prodajno usmjerena predavanja i radionice od kojih vrijedi izdvojiti Caspara Masona, kreativnog strateškog direktora globalne brand experience agencije Jack Morton Worldwide koji je govorio o budućnosti organizacije evenata uz pomoć AI tehnologije.

Našlo se na repertoaru i specifičnih tema vezanih za industriju, poput predavanja Igora Pavlekovića, koje se fokusiralo na Europsku odredbu o zaštiti podataka (GDPR), njezinim najvažnijim značajkama te kako će odredba utjecati na upravljanje osobnim podacima u poslovanju.

U prodajnom segmentu bitno je istaknuti i razgovor Dragana Petrica, izvršnog urednika Buga, s Marinom Trošeljom iz STEMIja, koji su pričali o tome Kako rasturati na globalnim eventima. Marin je lani „pokorio“ CES, najveće događanje u sferi potrošačke elektronike, gdje se njihov Hexapod robot uspio izdvojiti među više od 200 tisuća gadgeta, stoga korisnih savjeta nije nedostajalo.

Marketinška predavanja i paneli objedinjeni su pod nazivom „We know you want it“, a tehnološke novosti s geslom „So last year“ bile su najviše fokusirane na korištenje cloud rješenja i aplikacija u organizaciji događaja, ali i o mogućnostima aktivacije publike kroz digitalnu stvarnost.

Najviše praktičnih primjera i priča o realizacijama te doživljajima i iskustvima event managera moglo se čuti unutar smjera „Be kind rewind“, no o tome nema smisla više reći nego – iduće godine RSVP ne propustite.

Najbolji od najboljih

Drugog festivalskog dana sudionici su imali niz prilika za upoznavanje, druženje i razmjenu iskustava jer su se predavanja održavala u neformalnoj atmosferi pa su izlaganja često prerastala u ugodne razgovore i rasprave.

Završnicu drugog dana obilježila je najviše dodjela nagrada ATTEND, a najbolja događanja u regiji odabrao je žiri kojeg su činili Snežana Subotić iz agencije Prototip (RS), Vartan Surmejan iz The Event Cooka (FYRM), Marko Bolković, direktor Festivala Visualia, lanjskog dobitnika ATTENDa za najbolji događaj godine, te jedan predstavnik udruge Događaj koja je i organizator RSVP festivala.

Nagradu za najbolji event 2017. osvojili su Real Grupa i agencija Hodogram za interaktivnu izložbu Nikola Tesla – Mind from the Future.

Nikola Tesla – Mind from the Future, interaktivna izložba koja se još uvijek može pogledati u Zagrebu u Meštrovićevom paviljonu, sve do 20. ožujka, nakon čega ide na svjetsku turneju – proglašenja je najboljim eventom u 2017. godini. Projekt je ujedno nagrađen i kao Najbolji kulturni event, a osmislili su ga i postavili Real Grupa i agencija Hodogram.

Najbolji B2B / B2C / Interni event je projekt Air Future  u organizaciji bosanskohercegovačke agencije Via Media. Air Future je osvojio i nagradu za najbolji neprofitan/društveno koristan event.

Najbolji event predstavljanja proizvoda ili usluge je Expedition to Mars srpske agencije M2Communications.

U kategoriji Najbolji kongres / konferencija / sajam žiri je odabrao 4th Distribution Forum – Bale u organizaciji agencije MPG.

Najbolji sportski event je Finalno izvlačenje za EHF EURO 2018 u organizaciji Komunikacijskog laboratorija.

Najbolji glazbeni event je ULTRA Europe Music Festival iza kojeg stoji regionalna agencija MPG.

Najbolji online event je Vip Adria Liga u organizaciji Vipneta i ESL-a.

Za one koji ne žele zakasniti iduće godine, prijave za ATTEND 2018 otvaraju se već 1. ožujka ove godine. Svi zainteresirani mogu prijaviti neograničen broj projekata održanih tijekom 2018. godine, zaključno do 31. prosinca.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Apple je pokazao kako više nema ništa za pokazati – čeka li ga Nokijin scenarij?

Sjednite, djeco, da vam ispričam priču o vremenu prije mog vremena. Bijaše to godina 1998., četvrtaste kutije protetičkih boja vrtjele su Windowse 95 ili 98, bilo je to vrijeme disketa, telefonskih slušalica koje se dižu i dial-up interneta koji puca kada se to dogodi.

Tehnologija

Vodič za e-Vozačku da ne čekaš (kao mi) u redu u MUP-u

Sustav e-Vozačka, za predaju zahtjeva za novu vozačku dozvolu putem interneta, radi pristojno, ali i pokazuje da korisničko iskustvo i komunikacija mogu i moraju biti bolji. U suprotnom - šalter!

Internet marketing

Ella Dvornik i Charles Pearce pokreću platformu za europske influencere – Manijak

Porazgovarala sam s Ellom Dvornik i Charlesom Pearceom o njihovom zajedničkom projektu, platformi za influencere i brendove koji s njima žele surađivati - Manijak.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Kojih 30 projekata Moj Zaba Start natječaja se bori u finalu, za gotovo millijun kuna?

Najbolji projekti petog izdanja natječaja Moj Zaba Start, bore se u tri kategorije za gotovo milijun kuna i posebnu nagradu publike.

Startupi i poslovanje

Bonton digitalne transformacije: Ne pričaj o njoj, ako je ne znaš i ne misliš provesti

Digitalna transformacija nije lijep izraz za "mazanje očiju", nego nužna stvarnost razvoja poslovanja. Jeste li je spremni izvesti kao treba?

Ecommerce

Biste li kupovali kamerom? Snapchat i Amazon se klade da – da

Usmjerite kameru prema proizvodu, ona ga prepozna, pronađe ga na Amazonu i ponudi da ga kupite. Zanimljiv, iako ne toliko nov scenarij jučer je predstavio Snapchat. Može li nam on opet promijeniti navike i provesti ovaj eksperiment u stvarnost?

Internet marketing

Poznati su dobitnici najvećeg SoMo Borca do sada

Weekend Media Festival jučer je završio dodjelom SoMo nagrada za najbolje digitalne projekte i kampanje.

Nesortirano

Može li igranje igara od nas napraviti bolje kolege, partnere i prijatelje?

Developer, filmaš i umjetnik Onat Hekimoglu na Weekend Media Festivalu govorio je o temi o kojoj ne slušamo često - ozbiljnim igrama.

Mobilno

Zašto zaključavate kućna vrata, ako nećete zaštititi svoje podatke online?

Na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu od Alana Delića iz Diverta dobili smo pet savjeta o tome kako se zaštititi online.