Monitor.hr i Forum.hr prijete izlaskom sa Gemiusovog popisa najpopularnijih hrvatskih web stranica

Nakon što su EPH i Adria Media Zagreb potvrdili izlazak svojih web stranica sa Gemiusovog popisa, čini se da se nastavlja egzodus. Hvala Digitalnoj mreži što nas je navela na trag. Naime, Željko Anderlon, vlasnik web stranice Monitor.hr i najvećeg hrvatskog foruma Forum.hr na LinkedIN-u je najavio kako će i oni izaći iz Gemiusa ukoliko budu ustrajali u naplati. Forum.hr je trenutno 4., a Monitor.hr 39. na Audience.com.hr popisu.

Monitor.hr i Forum.hr mogli bi nestati s Gemiusova popisa...

Nakon što su EPH i Adria Media Zagreb potvrdili izlazak svojih web stranica sa Gemiusovog popisa, čini se da se nastavlja egzodus. Hvala Digitalnoj mreži što nas je navela na trag. Naime, Željko Anderlon, vlasnik web stranice Monitor.hr i najvećeg hrvatskog foruma Forum.hr na LinkedIN-u je najavio kako će i oni izaći iz Gemiusa ukoliko budu ustrajali u naplati. Forum.hr je trenutno 4., a Monitor.hr 39. na Audience.com.hr popisu. Na grupi NewOrder u kojoj je raspravu o naplati pokrenuo Gemiusov direktor Vibor Kalogjera Anderlon je zaključio:

Ako ustrajete na naplati morat ćete nas isključiti. I da se razumijemo, ne radi se o lovi, Gadanac je bio ljubazan i dao je popust. Stvar je principa, ne sviđa mi se osjećaj koji se nameće, da nešto moram, da nemam izbora. Ma, ne moram.

Anderlon tvrdi kako je želio ostati neutralan, ali da su ga komentari iz Gemiusa natjerali da reagira. U svom podužem komentaru zaključuje:

Vibore, vi u Gemiusu morate shvatiti jednu činjenicu – sajtovi mogu bez Gemiusa, ali vi ne možete bez sajtova. Stoga se očekuje elementarno uvažavanje i pristojnost. Priču da vaša lista određuje kako će oglašivači raspodjeljivati novac objesite mačku o rep, jer da je tako onda Monitor (koji je štajaznam oko 40. mjesta valjda, ne pratim više) ne bi dobivao znatno više oglasnog novca od Foruma koji je četvrti. Da mi je stalo do pozicije na Gemiusu onda bi spojio Monitor i Forum (kao što su nekad bili spojeni) i Monitor bi sigurno bio barem na četvrtom mjestu. Net, Index i Tportal također imaju forume u sebi.

Kako biste pristupili diskusiji morat ćete imati profil na LinkedIN-u i postati član grupe. Anderlon smatra kako će Gemius na kraju morati odustati od naplate kako bi održao relevantnost svojeg alata. Zaključuje:

A iz Gemiusa istraživanja se moglo složiti milijun različitih lista i svatko u nekoj može biti dobitnik. Jer nije doseg ključna stvar u online marketingu. Ciljanost je važnija. A gubitkom sajtova oglašivači će značajno izgubiti upravo mogućnost ciljanja.

S obzirom da se sad već veći broj medija izlazi s Gemiusovog popisa, za komentar ćemo se obratiti Gemiusovom direktoru, gospodinu Viboru Kalogjeri. Čini se da ćemo se još baviti alatima za mjerenje posjećenosti web stranica poput Gemiusa, Snajpera i Digitalne mreže.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Kako je #PitaZaDvije Mlinaru i agenciji ReRoot donijela internetsku slavu (i kupce)

Osječka agencija ReRoot bavi se gotovo svim digitalnim vještinama; uključujući i memove, a njima možete zahvaliti za krumpirušu od dvije kune u Mlinaru.

Internet marketing

Koliku je prašinu Gillette zapravo digao spornim videom? Imamo podatke

Suprostavljene reakcije na Gilletteov video The Best Men Can Be, objavljen 13. siječnja, ne prestaju. Dok ga jedni hvale, drugi su pogođeni njegovim sadržajem te reagiraju vrlo glasno i vrlo negativno. No, koliki doseg imaju te reakcije te jesu li one ipak više pozitivne ili negativne, doznali smo uz Mediatoolkit.

Startupi i poslovanje

Wolt (i UberEats koji će u Hrvatsku doći za njim) imaju bolji CX od većine hrvatskih restorana

Finski Wolt novi je igrač na tržištu dostave Zagreba, ali donosi li nam on prednosti zbog kojih bismo se trebali odreći drugih servisa?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poslušaj prvu epizodu prvog podcasta o blockchainu na Balkanu (koji pokreću æternity i Netokracija)

Želite saznati i naučiti više o blockchain tehnologiji te koliko je uspješno zaživjela na Balkanu? Pozivamo vas na audio druženje s Lukom Sučićem i Ivanom Brezakom Brkanom u sklopu podcasta 'Blockchain from the Block'!

Kolumna

5 razloga za zapošljavanje nezavisnih stručnjaka (i 5 izazova kojih tvrtke pritom moraju biti svjesne)

Baš kao što radno vrijeme od 9 do 17 sati prestaje biti norma, tako se i sve više pojedinaca odlučuje za 'freelanceanje' upravo radi fleksibilnog radnog vremena i nevezanosti uz ured.    

Intervju

Još patite za retro igrama i konzolama? Prvi arkadni kabinet Gamechucka naći ćete u Crnom mačku

Arkadni kabinet tvrtke Gamechuck iz Zagreba postavljen je u caffe baru Crni mačak, a osim vrhunske izrade krase ga i sjajne retro igre.

Startupi i poslovanje

Fil Rouge Capital uložit će 32,5 milijuna eura u hrvatske startupe i ‘scaleupe’ do 2023.

Ekskluzivno objavljujemo tko će voditi novi fond rizičnog kapitala Europskog investicijskog fonda namijenjen isključivo hrvatskim tehnološkim tvrtkama.

Kultura 2.0

Ovog Valentinova ne trošite lovu jedno na drugo, nego na – vas (imamo 7 digitalnih prijedloga)

Kada je u pitanju Valentinovo i darivanje među parovima, zar ne bi bilo bolje ulagati u zajedničke stvari?

Intervju

Q Software radi na zanimljivom projektu pametnih mirovina u Engleskoj (za koji traži Ruby i JavaScript stručnjake)

Zagrebački Q Software raste izuzetnom brzinom i u stalnoj je potrazi za novim developerima, a u posljednje vrijeme najviše traže Ruby i JavaScript developere.