Monitor.hr i Forum.hr prijete izlaskom sa Gemiusovog popisa najpopularnijih hrvatskih web stranica

Nakon što su EPH i Adria Media Zagreb potvrdili izlazak svojih web stranica sa Gemiusovog popisa, čini se da se nastavlja egzodus. Hvala Digitalnoj mreži što nas je navela na trag. Naime, Željko Anderlon, vlasnik web stranice Monitor.hr i najvećeg hrvatskog foruma Forum.hr na LinkedIN-u je najavio kako će i oni izaći iz Gemiusa ukoliko budu ustrajali u naplati. Forum.hr je trenutno 4., a Monitor.hr 39. na Audience.com.hr popisu.

Monitor.hr i Forum.hr mogli bi nestati s Gemiusova popisa...

Nakon što su EPH i Adria Media Zagreb potvrdili izlazak svojih web stranica sa Gemiusovog popisa, čini se da se nastavlja egzodus. Hvala Digitalnoj mreži što nas je navela na trag. Naime, Željko Anderlon, vlasnik web stranice Monitor.hr i najvećeg hrvatskog foruma Forum.hr na LinkedIN-u je najavio kako će i oni izaći iz Gemiusa ukoliko budu ustrajali u naplati. Forum.hr je trenutno 4., a Monitor.hr 39. na Audience.com.hr popisu. Na grupi NewOrder u kojoj je raspravu o naplati pokrenuo Gemiusov direktor Vibor Kalogjera Anderlon je zaključio:

Ako ustrajete na naplati morat ćete nas isključiti. I da se razumijemo, ne radi se o lovi, Gadanac je bio ljubazan i dao je popust. Stvar je principa, ne sviđa mi se osjećaj koji se nameće, da nešto moram, da nemam izbora. Ma, ne moram.

Anderlon tvrdi kako je želio ostati neutralan, ali da su ga komentari iz Gemiusa natjerali da reagira. U svom podužem komentaru zaključuje:

Vibore, vi u Gemiusu morate shvatiti jednu činjenicu – sajtovi mogu bez Gemiusa, ali vi ne možete bez sajtova. Stoga se očekuje elementarno uvažavanje i pristojnost. Priču da vaša lista određuje kako će oglašivači raspodjeljivati novac objesite mačku o rep, jer da je tako onda Monitor (koji je štajaznam oko 40. mjesta valjda, ne pratim više) ne bi dobivao znatno više oglasnog novca od Foruma koji je četvrti. Da mi je stalo do pozicije na Gemiusu onda bi spojio Monitor i Forum (kao što su nekad bili spojeni) i Monitor bi sigurno bio barem na četvrtom mjestu. Net, Index i Tportal također imaju forume u sebi.

Kako biste pristupili diskusiji morat ćete imati profil na LinkedIN-u i postati član grupe. Anderlon smatra kako će Gemius na kraju morati odustati od naplate kako bi održao relevantnost svojeg alata. Zaključuje:

A iz Gemiusa istraživanja se moglo složiti milijun različitih lista i svatko u nekoj može biti dobitnik. Jer nije doseg ključna stvar u online marketingu. Ciljanost je važnija. A gubitkom sajtova oglašivači će značajno izgubiti upravo mogućnost ciljanja.

S obzirom da se sad već veći broj medija izlazi s Gemiusovog popisa, za komentar ćemo se obratiti Gemiusovom direktoru, gospodinu Viboru Kalogjeri. Čini se da ćemo se još baviti alatima za mjerenje posjećenosti web stranica poput Gemiusa, Snajpera i Digitalne mreže.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Zašto više nije dovoljno biti dobar developer u Hrvatskoj (i zašto ‘freelance’ nije rješenje)

CEO-i Rentlija, Neuralaba, Bornfighta i Locastica u Labinu su razgovarali o tome kako učiniti zaposlenike sretnima, ali i o freelancerima te - podjeli zarade.

Analiza

PSD2: Banke, ‘fintech’ i tehnološki giganti upravo su u utrci života

Tko će prvi prijeći preko svih prepreka regulacija i standarda do otvorenog bankarstva?

Sponzorirano

Osvoji 50.000 kuna vrijednu stipendiju za studij programiranja!

Svake godine pojave se nove statistike - koliko programera nedostaje u Hrvatskoj i Europskoj uniji i koliko će taj broj porasti. Za sada se taj nedostatak već broji u stotinama tisuća.

Što ste propustili

Društvene mreže

Twitter zbunjuje one koji ga ne koriste, zato opaska ‘retweets ≠ endorsements’ nije dovoljna

Mnogi korisnici Twittera u svoju biografiju dodali su objašnjenje “retweets ≠ endorsements”. No, u pojedinim slučajevima, posebice ako je politika upletena, to neće biti dovoljno da se ogradite od sadržaja koji dijelite - posebice ako taj sadržaj dođe pred oči onih koji Twitter ne koriste.

Prikaz

Za moje sestrične: Dan u životu community managera u Remedy Entertainmentu

"Vida, ne možemo vjerovati da si već deset mjeseci u Finskoj, a mi još uvijek nemamo pojma što ti zapravo radiš", rekle su mi sestrične. Za njih, a i za sve ostale, slijedi moj tipičan radni dan u Remedy Entertainmentu.

Društvene mreže

Roditelji su nam preuzeli Facebook (i zato Facebook Portal ima smisla)

Dok ‘našu’ društvenu mrežu odbacuje Generacija Z, nasljeđuju je - naši roditelji.

Internet marketing

Je li studentski natječaj Pauza.hr-a zapravo kupovanje recenzija (kako tvrdi Plava Kamenica)?

U gastronomiji stručna Plava Kamenica prozvala je servis za naručivanje hrane Pauza.hr - i pokazala kako nije svaki natječaj za "influencere" zapravo kupovanje pozitivnih recenzija.

Kultura 2.0

Da, #PrekinimoŠutnju, ali bez ‘influencera’ Kujundžić bi se opet oglušio na mučnu istinu

Kampanja #PrekinimoŠutnju, koju je pokrenula udruga RODA - Roditelji u akciji još prije četiri godine, ovih je dana oživljena i višestruko pojačana zahvaljujući jednoj utjecajnoj ženi - saborskoj zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić, koja je o svom mučnom iskustvu progovorila javno. I pokrenula lavinu koja se ne stišava.

Tehnologija

Treba li vam uopće televizor pogonjen Androidom?

Iako Android u televizorima nije novost, mnogi se prilikom kupovine novog TV-a i dalje pitaju - što on točno donosi i isplati se uopće izdvojiti više novca za uređaj pogonjen tim sustavom?