Mondo i Magento otkrivaju 5 trikova za boji promet na internetskim trgovinama

Mondo i Magento otkrivaju 5 trikova za boji promet na internetskim trgovinama

Još jedno kombinirano predavanje održali su na OMGcommerce konferenciji Marc Wiseler s ecommerce platforme Magento te Dejan Orešković iz Styrijinog projekta Mondo. Pritom su otkrili 5 trikova kojima možete povećati promet na svojoj internetskoj trgovini i narasti iz malog u velikog prodavača.

Možemo slobodno izbaciti ono "e" iz e-trgovine
Možemo slobodno izbaciti ono “e” iz e-trgovine, kažu Dejan i Marc (slike: Marina Filipović Marinshe)

Još jedno kombinirano predavanje održali su na OMGcommerce konferenciji Marc Wiseler s ecommerce platforme Magento te Dejan Orešković iz Styrijinog projekta Mondo. Pritom su otkrili 5 trikova kojima možete povećati promet na svojoj internetskoj trgovini i narasti iz malog u velikog prodavača.

Kupovina na internetu sve je učestalija, pa iz termina ecommerce već možemo izbaciti ono e, tvrdi Wiseler:

Potrošačima je to samo kupovina, internetska ili ne, pa možemo i mi na to početi gledati tako.

Razlog tomu je što korisnici žele jednostavniju i vremenski učinkovitiju kupnju – žele naći određeni proizvod u kratkom vremenskom roku i sa što manje truda. Male razlike, primjerice besplatna dostava, pritom će potpuno zasjeniti njihovu naklonost brendu i ostale navike te odlučiti koji će proizvod i na kojem e-dućanu kupiti. Prodaja kroz više kanala, male pogodnosti poput besplatne dostave i programi lojalnosti neke su stavke koje će ih privući.

Optimizacija internetskog dućana tako je prilično bitna, a najbolje to zna Magento koji broji 120 milijuna globalnih korisnika i 175 milijardi dolara prodaje, a predviđa se kako će se sljedeće godine ti brojevi gotovo udvostručiti. Ovo Magento nudi i predlaže svojim korisnicima kako bi poboljšali:

1. Promet

Korisnici interneta 12 posto svog vremena provode kupujući – kako biste ih privukli, treba vam dobar SEO, prodaja kroz više kanala (primjerice web i offline trgovine), integracija s drugim društvenim medijima i drugim platformama poput onih za posebne ponude.

2. Konverziju

Uobičajena je stopa konverzija 2-4 posto, a u tome će vam pomoći segmentacija korisnika i personalizacija – ciljano oglašavanje je jedan od načina na koji ćete pridobiti one neodlučne i koji ne žele trošiti svoje vrijeme pregledavajući ponude koje im ne trebaju ili koje ne žele. Pretraživanje i navigacija također moraju biti jednostavni kako ih ne bi odbili, a ni promocije nisu na odmet. 

3. Prosječnu cijenu košarice

Prosjek po košarici je dvadeset dolara, no želite li podebljati tu cifru, pokažite kupcima povezane proizvode, proizvode koje su uz onaj odabrani kupili drugi, dajte im posebne ponude, besplatnu dostavu, vezane proizvode…

U internetskoj prodaji vjernost brendu nije tako jaka
U internetskoj prodaji vjernost brendu nije tako jaka.

4. Ponovne kupnje

U prosjeku 40 do 50 posto kupnji obave korisnici koji su na stranici već nešto kupili, no vjernost je problem u kupnji preko interneta jer kupci love bolje prilike. Nagradite svaku ponovnu kupnju malim povlasticama, osnujte program vjernosti, dajte im neku dodanu vrijednost zbog koje bi se vratili vama.

5. “Spašavanje košarica”

Velik broj košarica u procesu kupnje završi napušten – kupnja je iz nekog razloga prekinuta, artikli zaboravljeni. Podsjetite nesuđene kupce na njih emailovima ili putem tele prodaje, i ponudite im još ponešto uz traženi predmet.

Mondo, koji je podignut na Magentu, svoja je digitalna vrata otvorio nakon 90 dana, uz tri projektna tima i 36 ljudi, a ponajmanje je posla imao s prilagođavanjem Magentovog sustava. Kako koristi dio gore navedenih taktika, za sad se može pohvaliti s prosječnom košaricom od 55 eura, a planiraju i povećati broj “spašenih” košarica na 20 posto. Uskoro spremaju i mobilnu verziju, program lojalnosti i specijalizirane dućane.

Erste banka sponzor je OMGcommercea.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Vodič

Kako uspješno raditi od kuće, biti produktivan i ne izgubiti živce?

Ukratko - teško. :) Nekad ćete se doista osjećati neuspješno, bit ćete neproduktivni i gubit ćete živce. Ali ima načina da polako doskočite izazovima, jedan po jedan.

Startupi i poslovanje

Hrvatske ekološke tenisice MIRET na Kickstarteru preko noći prešle cilj i skupile 20 tisuća dolara

Nakon nekoliko godina razvoja i usavršavanja, hrvatski brend ekoloških tenisica MIRET zadovoljan svojim inovacijama i certifikatima pokreće Kickstarter kampanju ne bi li što prije proširio dobar glas i osvojio srca ekološki osviještenih kupaca diljem svijeta. U razgovoru s osnivačima otkrivamo i kako...

Intervju

Poznati hrvatski rally vozač Juraj Šebalj i bez kacige nastavlja plijeniti pažnju publike

On je višestruki pobjednik rally utrka, a odnedavno ima i novu karijeru - influencersku. Iako je YouTuber bez vlastitog YouTube kanala, Jurja na različitim emisijama prati i po nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Što ste propustili

Intervju

U iščekivanju drugog paketa mjera: Hoće li se freelancerima i malim poduzetnicima ponuditi slamka spasa?

Vladajući ne shvaćaju problematiku samozaposlenih, malih i mikro poduzetnika. Glasno im to poručuju njihovi predstavnici svakog dana od kada je Vlada predstavila prvi paket mjera za suzbijanje ogromnih posljedica koje za privatni sektor donosi pandemija virusa COVID-19.

Startupi i poslovanje

Poslovna inteligencija otkriva kako su kao prva hrvatska tvrtka ušli u Forrester Wave!

Uvrštavanje rješenja Poslovne inteligencije u Forresterov vodič itekako je značajan događaj za hrvatsku tvrtku s obzirom na to da je riječ o jednoj od najrespektabilnijih tvrtki za istraživanje tržišta, njihov Wave izvještaj smjernica je za odabir najboljih alata mnogim poduzećima diljem svijeta.

Startupi i poslovanje

Ništa od konferencije? Spas pojedinim organizatorima, ali i brendovima, mogu donijeti digitalni kanali!

Prvi na udaru preventivinih mjera radi ograničavanja širenja virusa COVID-19 bila su velika okupljanja i događaji. Neki su u potpunosti otkazani, drugi i dalje nastavljaju s planiranjem, samo s novim datumima, treći se sele privremeno online. Kako se prilagoditi ovoj situaciji, vratiti na noge i uz pomoć digitalnih kanala iz nje izvući najbolje?

Startupi i poslovanje

‘Remote’ radu unatoč, hrvatske tehnološke tvrtke i dalje će se nakon korone seliti u Zagreb zbog talenata i klijenata

'Remote' rad je super i očito hrvatskim tehnološkim i digitalnim tvrtkama to teško ne pada, ali kad sve ovo prođe - a proći će - zašto se te iste tvrtke i dalje žele seliti iz Osijeka, Splita, Rijeke ili drugih gradova u Zagreb? Kako se preseliti, a kako razvijati nove tehnološke centre otkrivamo u Netokracija Podcastu.

Web aplikacije

Stručnjaci širom svijeta predvođeni hrvatskima stvaraju najveću bazu simptoma COVID-19: STOPCorona!

Upisivanjem simptoma u web aplikaciju StopCorona zaraženi mogu pomoći nadležnima u praćenju virusa, ali i stvaranju vrijedne baze znanja koja će olakšati borbu protiv pandemije virusa COVID-19.

Internet marketing

Što će se događati s društvenim mrežama nakon koronavirusa?

Od trenutka kada su velike boginje stigle u zemlju do trenutka kada je vijest o tome izašla u medijima prošlo je osam dana.