10 startupa koji se predstavljaju na Mini Seedcampu u Ljubljani

Startupi koji se predstavljaju sutra na Mini Seedcampu u Ljubljani su…

Poznati su timovi koji će se sutra predstavljati na Mini Seedcampu u Ljubljani, koji se održava u organizaciji Netokracije Slovenije i inicijative Start:up Slovenija. Od dvjestotinjak prijavljenih startupa odabrano je njih deset, koji će ‘pitchati’ svoj projekt pred Carlosom Eduardom Espinalom, partnerom u Seedcampu, a pobjednici će biti pozvani na Seedcamp Week u Berlinu.

Mini Seedcamp Ljubljana

Osnivači će tijekom ovog poludnevnog događaja imati i priliku slušati korisna predavanja, družiti se s istaknutim pojedincima iz startup zajednice te dobiti odmah povratne informacije o svom proizvodu. Oni koji dobiju priliku za odlazak na Seedcamp Week u Berlinu, koji se održava u studenom, provest će tamo tri dana tijekom kojih će se susresti sa 150 mentora. Tada će biti i odlučeno koji se timovi priključuju Seedcampovoj obitelji i dobivaju investiciju.

Evo i deset startupa koji su odabrani za sudjelovanje u sutrašnjem događaju:

ANGL – društvena mobilna aplikacija za streaming uživo

Mađarski ANGL omogućuje korisnicima da podijele trenutke s drugim osobama i to putem videa uživo. Što je veća zainteresiranost zajednice, to duže streaming traje. Projekt omogućuje i Live Webplayer koji se može ugraditi na web stranice te ANGL WALL za projekciju na platnu.

Doo doo – Lyft i dijeljenje vožnje u jednome

Doo doo dolazi iz Slovenije, a riječ je o još jednoj platformi za dijeljenje vožnje, koja je posebno dizajnirana za vozače koji žele podijeliti troškove prijevoza, a ne koriste specijalizirane servise namijenjene tome. Naime, određeni broj korisnika ne želi se obvezati na vožnju danima unaprijed, stoga se putem ove mobilne aplikacije mogu pronaći suvozači i nekoliko minuta prije putovanja.

Fleapr – eBay susreće about.me

Slovenski Fleapr omogućuje kreiranje privlačnih oglasa u sekundi, kako bi korisnici lako prodavali predmete koje više ne koriste. Aplikacija kreira mikrostranicu s nekoliko dizajnerskih opcija i mnoštvom varijacija boja, kako bi se kreirao jedinstven rezultat te kako bi vlasnik lako predmet podijelio na društvene mreže.

Fliiby – objavi bilo što!

Fliiby iz Srbije nedavno je doživio svoju treću verziju, kako bi omogućio svojim korisnicima da objavljuju svoj digitalni sadržaj, ali da i od njega zarađuju.

Getta.pro – za sportaše

Iz Slovenije stiže i Getta.pro, mobilni alat za bukiranje te naplatu za sportske profesionalce.

Hors.ly – Big Data za natjecateljske konje

Austrijski Hors.ly želi ponuditi sve podatke o natjecateljskim konjima na svijetu, što bi dovelo do transparentnosti na tom tržištu. Tako bi se kupci obraćali upravo ovom servisu kada bi donosili odluku o kupovini ili parenju određenog konja.

Jetmap – karta niskobudžetnih letova

Jetmap, odnosno Nizkocenovci, upoznali smo na konferenciji PODIM, kada smo i doznali da je riječ o slovenskoj tražilici za niskobudžetne letove u Europi. Servis trenutno prati 80 zračnih kompanija uz pomoć partnera Skypicker.com.

Setting – Airbnb za radne stolove

Setting je rumunjski servis putem kojeg se mogu pronaći radni prostori, bilo da se oni nalaze u domovima, dijeljenim uredima ili nekim trećim lokacijama. Ako radite od kuće ili se nalazite u nepoznatom gradu te trebate mjesto za rad, ovo bi mogao biti servis za vas.

Storesense – uvid u podatke za trgovine putem WiFija

Storesense je još jedan startup iz Slovenije, odnosno analitički paket putem WiFija namijenjen velikim trgovinama koji omogućuje korisnicima vizualiziranje prometa, pronalazi problematična mjesta te povećava prihod pronalazeći probleme u trgovačkim prostorima.

Zenodys – kreirajte IOT bez poznavanja programiranja

Želite kreirati predmete povezane s internetom (Internet of Things), ali ne znate programirati? Tu nastupa slovenski Zenodys, koji omogućuje kreiranje IoT proizvoda, usluga i prototipa na jednostavan način.

Detalje o startupima te ostalim događanjima tijekom Mini Seedcampa u Ljubljani svakako ćemo objaviti i na Netokraciji te na Netokraciji Slovenija.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?