Iduće srijede Lean Startup Meetup i pitch natjecanje u Zagrebu

Lean Startup Croatia i Oradian pripremili meetup i pitch natjecanje, događaj iduće srijede

Kako bi predstavio ono čime se bavi i omogućio drugima da se istaknu sa svojim idejama, startup Oradian u suradnji s Lean Startupom Croatia organizira meetup i pitch natjecanje pred tročlanim žirijem. Okupljanje će se dogoditi sljedeće srijede u Zagrebu.

LSC i Oradian

Lean Startup Croatia i startup Oradian, kojem su u fokusu financije i ekonomski razvoj, iduće će srijede u Zagrebu održati meetup i pitch natjecanje za zainteresirane startupe, čije će ideje i projekte ocjenjivati tročlani žiri. Događaj će početi 22. srpnja u 18 sati u Taban Bar & Hostelu u Tkalčićevoj, a odvit će se u dva dijela.

Antonio Šeparović, Oradianov CEO, prvo će predstaviti svoj međunarodni startup i povezivanje s novim ulagačima iz Credo Venturesa. Pored toga, svi zainteresirani moći će doznati detalje o mogućnosti zapošljavanja u Oradianu, s ponudom za poslove u glavnom hrvatskom gradu. Oradian okuplja stručnjake koji se bave IT-em, financijama i ekonomskim razvojem, a do sada je bio pobjednik prošlogodišnjih Pioneers Challengea u Beču i Shift konferencije u Splitu te ovogodišnjega Wired Moneyja u Londonu.

Oradian tim

Jedan od projekata međunarodnog startupa je Instafin, SaaS platforma za mikrofinancijske ustanove, koja korisnicima pomaže da razviju svoj posao, a na razvijanje posla i otvaranje novih mogućnosti usmjerit će se drugi dio zagrebačkog okupljanja. Na njemu će sudjelovati 10 domaćih startupa koji će se sa svojim idejama predstaviti pred žirijem u kojem su Jaroslav Trojan iz Credo Venturesa, Božidar Pavlović iz Erste Group Card Processora i Hermes Arriaga Sierra iz Impact HUB-a Zagreb. Startup koji se pokaže najboljim na pitch natjecanju dobit će mogućnost kontakta i konzultacija s ulagačima.

LSC Oradian Cover

Kako bi bili što spremniji za izlazak pred žiri, predstavnici startupa će dan prije natjecanja moći poboljšati sve detalje u svojim prezentacijama na radionici koju će voditi Kate Diete i Paul McCann, autori projekta 12 startupa u 12 mjeseci. Diete i McCann su u Zagrebu već bili ranije ove godine, na svibanjskom četvrtom Lean Startup Meetupu, a ovom prilikom u glavnom hrvatskom gradu snimaju dokumentarni film o svojim projektima.

Zainteresirani za meetup na kojem će se predstaviti Oradian moći će se prijaviti za dolazak rezervacijom besplatne ulaznice, a otvorena je i prijava za startupe koji žele sudjelovati (i pobijediti) na natjecanju i time doći do ulagača.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.

Digitalni marketing

#jedvačekam: Kad se industrija udruži, a javnost postane kreativac – kampanja osvaja medije i nagrade

Kafići, teretane, kazališta, tržnice i još mnogo drugih poslovanja i brendova u vrijeme društvene izolacije nisu mogli doći do svojih kupaca. Kako su 3 hrvatske agencije uz HURA-u pripremile projekt koji je u korist svih njih ostvario milijun kuna medijske vrijednosti?

Intervju

Najčešći mentori u IT-u su Google, StackOverflow… A 4 naše entuzijastice žele tome dodati Mentoring Byte

Iako mnoge tehnološke tvrtke imaju organiziran sustav mentoriranja, najčešće se on fokusira na tehničke vještine. Nataša Kapov, Andrea Knez Karačić, Marina Grljušić i Lora Pleško žele to promijeniti i uvesti kulturu mentoriranja – i tehničkih, ali i mekih vještina u ponekad poprilično “tvrdu” IT zajednicu.

Mobilno

Krajnje je vrijeme da konačno bacimo naljepnice i papire: Stiže era aplikacija za vjernost

Točite gorivo, dobijete naljepnice na papirić pa onda popuste. I onda izgubite papirić pa naljepnice... A kartice vjernosti redovito nemate uza sebe. I onda nikakve koristi. Česta je to praksa u Hrvatskoj već niz godina, ali se polako mijenja. Vrijeme je digitalizirati i takvo iskustvo, a Inina loyalty aplikacija je sjajan primjer.