Kolektiva na OMGcommerceu otkrila tko je glavni kreator njihovog sadržaja

Kolektiva na OMGcommerceu otkrila tko je glavni kreator njihovog sadržaja

Kolektiva
Nenad Vukušić iz Kolektive (Snimila: Marina Filipović Marinshe)

Kolektiva je na OMGcommerceu otkrila i tko stoji iza njihovih zanimljivih tekstova, bilo na njihovoj stranici, u newsletteru ili drugim mjestima. Riječ je o Nenadu Vukušiću, koji piše za Kolektivu već tri godine, a posjetiteljima je objasnio kolika je zapravo važnost sadržaja.

Sadržaj je univerzalni eliksir za privlačenje pažnje, on kreira leadove i pretvara leadove u kupce. Stranica je mjesto gdje korisnici kupuju, ali sadržaj je ono što im pomaže pri kupnji i vraća ih na stranicu dok niste spremni na kupnju.

Sadržaj treba biti odgovor na svakodnevna pitanja i potrebe korisnika. Istovremeno treba ojačati brend kao nekoga tko razumije svoje korisnike, njihove potrebe i tko planira biti uz njih dugo vremena. Vukušić napominje kako je nužno obraćati pozornost na ono što se radi, odnosno, prodaje, ali se ne smije zatrpati korisnika sadržajem. Tek osam posto korisnika dijeli isto mišljenje, stoga je teško prilagoditi sadržaj svima.

Vukušić je dao i nekoliko savjeta o sadržaju za e-commerce stranice:

  1. Počnite s blogom – on treba govoriti o temama koje su povezane uz proizod i industriju
  2. Pišite o specifikacijama proizvoda – bolje je za SEO, a i zanimljivije za čitatelja
  3. Korisničke recenzije – korisnici više vjeruju njima, nego proizvođačima

Potrebno je usuditi se biti drugačiji. Naime, pažnja korisnika traje tek sedam sekundi, stoga treba ugrabiti njihovu pažnju. Vukušić je iznio i informaciju kako je 83 posto brendiranog sadržaja zapravo spam.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.