Iskon.Startup je 1. startup akcelerator jednog telekoma u Hrvatskoj, surađuje sa ZIP-om

Iskon.Startup je 1. startup akcelerator jednog telekoma u Hrvatskoj, surađuje sa ZIP-om

Kako ekskluzivno doznajemo nekoliko sati prije javne objave, Iskon danas objavljuje svoj Iskon.Startup program u sklopu kojega će taj hrvatski internet service provider nastupiti kao investitor u tehnološke startupe kroz seed te in-kind investicije.

Iskon.Startup
Iskon.Startup

Kako ekskluzivno doznajemo nekoliko sati prije javne objave, Iskon danas objavljuje svoj Iskon.Startup program u sklopu kojega će taj hrvatski internet service provider nastupiti kao investitor u tehnološke startupe kroz seed te in-kind investicije.

Radi se o prvom startup programu jednog telekoma u Hrvatskoj, sličnog Telefonicovoj Wayri te u manjoj mjeri TSstartupu Telekoma Slovenije. Razvojem vlastitog programa Iskon se želi istaknuti na regionalnoj startup sceni, a predsjednik Uprave Iskona Saša Kramar ističe:

Drago nam je da možemo podržati poduzetničke ideje od kojih će neke, siguran sam, ubudućnosti činiti okosnicu suvremenog gospodarstva.

U praksi će Iskon startupima kroz svoj program moći ponuditi seed odnosno početnu investiciju u kapitalu te tehnologiji kao akcelerator (serverski prostori primjerice), prostor za rad te mentorsku pomoć u prodajnom, marketinškom i financijskom sektoru. Potvrdu iznosa o kojima se radi te postotku koji načelno Iskon bi tražio u startupima u koje investira još čekamo, iako se očekuje da će biti u rangu sličnih akceleratora poučeni njihovim iskustvom.

Telekomska podrška startupa

S obzirom da je Iskon aktivan na području Republike Hrvatske, za očekivati je da im suradnja sa startupima u vidu primjerice nuđenja B2B rješenja biti upravo u zemlji, dok će za vanjsko tržište biti slobodni sami rasti. Vanjsku suradnju bi mogli očekivati kroz Iskonovu “majčinsku” tvrtku koja je član Deutsche Telekom grupacije.

U sklopu svog programa, Iskon je ušao u suradnju sa ZIP-om pri čemu njihovim timovima omogućavaju pristup znanju i tehnologijama te tvrtke pri čemu ZIP-ov Ivo Špigel naglašava da je suradnja s Iskonom bitna zbog izgradnje buduće startup kulture.

Iskonov potez zapravo nije nikakvo iznenađenje poznavateljima scene, s obzirom da Iskonov Nikša Gopčević već neko vrijeme prati startup konferencije i događanja u regiji, a Iskon je već nastupio kao partner Startup Live Zagreba koji se održao početkom ove godine pod medijskim pokroviteljstvom Netokracije. Bit će zanimljivo vidjeti za kakve će se startupe Iskon zanimati i koji startupi će prvi dobiti i zatražiti njihovu podršku!

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.

Izvještaj

Ako želite učiti, postati IT konzultant nije bauk, osnove s fakulteta već imate

Iza nas je zadnji Tech Consultant Meetup s kojim smo zaključili ovogodišnji ciklus Digitalne karijere, a koji smo u suradnji s mStartom, hrvatskom tvrtkom za poslovna IT rješenja realizirali u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku te konačno - Splitu.

Digitalni mediji

Iskon podcast zvučan je primjer kako primijeniti novi digitalni format za interne komunikacije

Može li podcast biti alat za internu komunikaciju u tvrtki? Pretpostavljam da da, jer je novi Iskonov podcast dostupan samo Iskonovcima!