Iskon.Startup je 1. startup akcelerator jednog telekoma u Hrvatskoj, surađuje sa ZIP-om

Iskon.Startup je 1. startup akcelerator jednog telekoma u Hrvatskoj, surađuje sa ZIP-om

Kako ekskluzivno doznajemo nekoliko sati prije javne objave, Iskon danas objavljuje svoj Iskon.Startup program u sklopu kojega će taj hrvatski internet service provider nastupiti kao investitor u tehnološke startupe kroz seed te in-kind investicije.

Iskon.Startup
Iskon.Startup

Kako ekskluzivno doznajemo nekoliko sati prije javne objave, Iskon danas objavljuje svoj Iskon.Startup program u sklopu kojega će taj hrvatski internet service provider nastupiti kao investitor u tehnološke startupe kroz seed te in-kind investicije.

Radi se o prvom startup programu jednog telekoma u Hrvatskoj, sličnog Telefonicovoj Wayri te u manjoj mjeri TSstartupu Telekoma Slovenije. Razvojem vlastitog programa Iskon se želi istaknuti na regionalnoj startup sceni, a predsjednik Uprave Iskona Saša Kramar ističe:

Drago nam je da možemo podržati poduzetničke ideje od kojih će neke, siguran sam, ubudućnosti činiti okosnicu suvremenog gospodarstva.

U praksi će Iskon startupima kroz svoj program moći ponuditi seed odnosno početnu investiciju u kapitalu te tehnologiji kao akcelerator (serverski prostori primjerice), prostor za rad te mentorsku pomoć u prodajnom, marketinškom i financijskom sektoru. Potvrdu iznosa o kojima se radi te postotku koji načelno Iskon bi tražio u startupima u koje investira još čekamo, iako se očekuje da će biti u rangu sličnih akceleratora poučeni njihovim iskustvom.

Telekomska podrška startupa

S obzirom da je Iskon aktivan na području Republike Hrvatske, za očekivati je da im suradnja sa startupima u vidu primjerice nuđenja B2B rješenja biti upravo u zemlji, dok će za vanjsko tržište biti slobodni sami rasti. Vanjsku suradnju bi mogli očekivati kroz Iskonovu “majčinsku” tvrtku koja je član Deutsche Telekom grupacije.

U sklopu svog programa, Iskon je ušao u suradnju sa ZIP-om pri čemu njihovim timovima omogućavaju pristup znanju i tehnologijama te tvrtke pri čemu ZIP-ov Ivo Špigel naglašava da je suradnja s Iskonom bitna zbog izgradnje buduće startup kulture.

Iskonov potez zapravo nije nikakvo iznenađenje poznavateljima scene, s obzirom da Iskonov Nikša Gopčević već neko vrijeme prati startup konferencije i događanja u regiji, a Iskon je već nastupio kao partner Startup Live Zagreba koji se održao početkom ove godine pod medijskim pokroviteljstvom Netokracije. Bit će zanimljivo vidjeti za kakve će se startupe Iskon zanimati i koji startupi će prvi dobiti i zatražiti njihovu podršku!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.