iPad 4G cijene? Sitnica, novi iPad s 5 megapikselnom kamerom te retina ekranom kupite 23. ožujka u Sloveniji!

iPad 4G cijene? Sitnica, novi iPad s 5 megapikselnom kamerom te retina ekranom kupite 23. ožujka u Sloveniji!

Nakon što su predstavili novi Apple TV, Appleov direktor Tim Cook te voditelj marketinga Phil Schiller predstavili su novi iPad s unaprijeđenim, tzv. retina ekranom kojim se Apple ponosi i na svojim iPhoneovima s dužim trajanjem baterije, novom kamerom, itd.

Novi iPad (Preuzeto s GDGT-a)

Nakon što su predstavili novi Apple TV, Appleov direktor Tim Cook te voditelj marketinga Phil Schiller predstavili su novi iPad s unaprijeđenim, tzv. retina ekranom kojim se Apple ponosi i na svojim iPhoneovima s dužim trajanjem baterije, novom kamerom, itd.

Slika i snimanje

Cook je otkrio kako je Apple prodao preko 15 milijuna iPadova samo u prošlom kvartalu. Rezolucija Appleovog novog iPada bit će 2048×1536 piksela. Apple je ažurirao i kamere na iPadu, uključujući tzv. iSight kameru od 5 megapiksela s automatskom detekcijom lica i automatskim fokusiranjem. Schiller je naglasio kako kamera podržava snimanje HD videa od 1080p rezoluciji.

Snimanje nije ograničeno na kameru, već novi iPad dobiva i glasovno diktiranje koje uključujete putem nove tipke na virtualnoj tipkovnici, a podržava engleski, njemački, francuski i japanski. Schiller je naglasio kako je iPad 4G LTE uređaj koji podržava HSPA+ vezu do 21Mbps te LTE do maksimalnih 72Mbps. S navedenim mogućnostima novi iPad podržava stvaranje osobnog hotspota odnosno spajanja drugih uređaja na iPad kao vezu na Internetu. Trajanje baterije će unatoč većoj brzini navodno ostati isto: 10 sati baterije odnosno 9 kad je uređaj spojen na 4G vezu.

Koliko košta 4G?

Novi, ažurirani iPad ostat će iste veličine, a bit će dostupan u crnoj i bijeloj boji za 499 dolara na američkom tržištu za model od 16GB, odnosno 599 dolara za 32 GB i 699 dolara za 64 GB. Cijene modela će biti redom 629, 729 i 829 dolara za 4G model. Nova verzija iPada će od 16. ožujka biti dostupna u desetak zemalja, među njima SAD-u, Francuskoj i Njemačkoj. U susjednoj Sloveniji bit će dostupan tjedan dana kasnije – 23. ožujka (hvala Anti Markiću na informaciji)!

iPad stiže u Sloveniju! (Preuzeto s Engadgeta)

Fotoljupce će razveseliti novi iPhoto za iPad koji je obogaćen filterima za brzu obradu fotografija (većih i od 19 megapixela), četkicama (brushes) i podrškom za vođenje integriranog foto dnevnika u kojem će te uz fotografije moći dodati lokaciju, vrijeme i ostale bilješke. Aplikaciju je predstavio Randy Ubillos, poznatom po razvijanju programa iMovie od ranih inačica.

Novi iPhoto za iPad biti će "mali Photoshop" za brzu obradu i arhiviranje fotografija (Preuzeto s Engadgeta)

Apple će zadržati “stari” iPad 2 u prodaji s početnom cijenom od 399 dolara. Smatraju da je to vrlo važna mjera kojom će iPad postati dostupan širem krugu potencijalnih korisnika.

Cjenovna lista dostupnih modela (Preuzeto s Engadgeta)

Članak se piše uživo, stoga oprostite tipfelere 🙂

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?