Instagram dosegnuo 150 milijuna korisnika i najavio uvođenje oglasa

Instagram dosegnuo 150 milijuna korisnika i najavio uvođenje oglasa

Bilo je samo pitanje vremena kada će Instagram uvesti oglase na svoju platformu, posebice otkako je uveo video formate iznimno prikladne za oglašavanje, a čini se da ćemo to dočekati negdje u idućoj godini. Istodobno, ova je društvena fotoaplikacija objavila kako je dosegnula broj od 150 milijuna korisnika.

Instagram, što radiš?!Bilo je samo pitanje vremena kada će Instagram uvesti oglase na svoju platformu, posebice otkako je uveo video formate iznimno prikladne za oglašavanje, a čini se da ćemo to dočekati negdje u idućoj godini. Istodobno, ova je društvena fotoaplikacija objavila kako je dosegnula broj od 150 milijuna korisnika.

Naime, Emily White, Director of Business Operations u Instagramu, koja je u ovu tvrtku došla iz Facebooka, najavila je mogućnost dovođenja oglasa na ovu platformu u razgovoru za Wall Street Journal. Oglasi bi se mogli nalaziti unutar buduće opcije Discover, koja bi obuhvaćala popularne slike i tražilicu. Brendovi bi tu mogli promovirati vlastiti sadržaj, a čak i oglašavati koristeći ključne riječi prilikom pretraživanja. No, Instagram još nije siguran hoće li brendovima dati mogućnost da postavljaju linkove na svoje web stranice unutar aplikacije, što za sada nije moguće.

Kako će korisnici reagirati?

TechCrunch podsjeća kako su mnogi brendovi već sada izuzetno aktivni na ovoj društvenoj mreži. Prema istraživanju koje je proveo Nitogram50, 13 najpopularnijih brendova na Instagramu ima po milijun korisnika. Mnoge kampanje koje oni organiziraju uključuju korištenje posebnih hashtagova ili snimanje tematskih fotografija. Tako je RedBull slao limenke novog izdanja svoga pića korisnicima koji su uploadali kreativne fotografije pod hashtagovima  #rededitionplease #blueeditionplease ili #silvereditionplease. Te su fotografije prikupljene u kolaž, koji se koristio u sklopu reklamnih kampanja u Velikoj Britaniji.

Usprkos uspješnim kampanjama, postoji velika prepreka za nativno oglašavanje proizvoda na Instagramu – činjenica da nitko ne zna odgovor na pitanje jesu li korisnici spremni za to. Naime, korisnici su poprilično zavoljeli ovu aplikaciju, a mnogi smatraju da bi oglasi mogli narušiti njen sklad.

Bi li vama smetali oglasi ili promovirani sadržaj na Instagramu?

ponuda

Komentari

  1. Saša

    Saša

    09. 09. 2013. u 10:22 am Odgovori

    Oglašavanje, ako nije napadno, nije problem. Neka prvo Instagram predstavi platformu pa da vidimo.
    Iako je brendovima svakako bolje koristiti Instagram na način kako je i Mia navela u članku – kreiranjem kampanja kroz generiranje korisničkog sadržaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Kultura 2.0

Treba li vam teta u Pošti pretvoriti Bitcoin u kune?

Hrvatska Pošta pokrenula je projekt mjenjačnica za kriptovalute u suradnji s tvrtkom Electrocoin i time može postati jedna od najprogresivnijih tvrtki u Hrvatskoj. Pitanje je - hoće li?

Kultura 2.0

Jesu li video igre – u svijetu i u Hrvatskoj – umjetnost?

Ako je i limenka umjetnikovog izmeta umjetnost, zašto ne bi umjetnost bile i linije kodova uz prateću računalnu grafiku? Razmatrajući odabrane teorije umjetnosti istražujem mogu li se videoigre smatrati umjetnošću.

Što ste propustili

Internet marketing

Kad stvarni, strašni događaji inspiriraju stvarno snažnu kampanju: The Real-life Escape Room

SoMo Borac. Clio Awards. BalCannes. European Excellence Awards. SEMPL. To je tek dio nagrada koje je osvojila kampanja The Real-life Escape Room, itekako zasluženo. No, nagrade su tek točka na i kompleksnog razvoja i realizacije jedne ovakve snažne i društveno odgovorne kampanje.

Startupi i poslovanje

Hrvatski Top Digital Agency osigurao investiciju od milijun eura predvođenu Fil Rouge Capitalom

Top Digital Agency, tvrtka koja spaja agencije i klijente osigurala je milijun eura investicije, a ovu rundu predvodi Fil Rouge Capital sa 800 tisuća eura.

Tehnologija

‘Best buy’ mobiteli danas: Za one koji hoće premium značajke, ali ne i paprenu cijenu

Mobiteli su preskupi, i to je činjenica. Treba li vam onda uopće novi Samsung od 1000 eura ili ga samo želite jer je nov i 'najbolji'?

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Startupi i poslovanje

Dati otkaz zaposleniku u mješovitoj stvarnosti dobar je PR, ali XR doista pomaže razvoju mekih vještina

Zamislite dan kad svojim zaposlenicima nećete plaćati tečajeve već će te ih poslati u susjednu sobu da prođu simulaciju - taj dan mogao bi biti veoma blizu, a evo i što od njega očekivati.

Intervju

Adriana Bandl, PMI: ‘Digitalnu transformaciju i CX treba demistificirati unutar same tvrtke’

Kako studij psihologije može pomoći u karijeri razvoja korisničkog iskustva i digitalne transformacije ispričala nam je Adriana Bandl iz tvrtke PMI.