Instagram dosegnuo 150 milijuna korisnika i najavio uvođenje oglasa

Instagram dosegnuo 150 milijuna korisnika i najavio uvođenje oglasa

Bilo je samo pitanje vremena kada će Instagram uvesti oglase na svoju platformu, posebice otkako je uveo video formate iznimno prikladne za oglašavanje, a čini se da ćemo to dočekati negdje u idućoj godini. Istodobno, ova je društvena fotoaplikacija objavila kako je dosegnula broj od 150 milijuna korisnika.

Instagram, što radiš?!Bilo je samo pitanje vremena kada će Instagram uvesti oglase na svoju platformu, posebice otkako je uveo video formate iznimno prikladne za oglašavanje, a čini se da ćemo to dočekati negdje u idućoj godini. Istodobno, ova je društvena fotoaplikacija objavila kako je dosegnula broj od 150 milijuna korisnika.

Naime, Emily White, Director of Business Operations u Instagramu, koja je u ovu tvrtku došla iz Facebooka, najavila je mogućnost dovođenja oglasa na ovu platformu u razgovoru za Wall Street Journal. Oglasi bi se mogli nalaziti unutar buduće opcije Discover, koja bi obuhvaćala popularne slike i tražilicu. Brendovi bi tu mogli promovirati vlastiti sadržaj, a čak i oglašavati koristeći ključne riječi prilikom pretraživanja. No, Instagram još nije siguran hoće li brendovima dati mogućnost da postavljaju linkove na svoje web stranice unutar aplikacije, što za sada nije moguće.

Kako će korisnici reagirati?

TechCrunch podsjeća kako su mnogi brendovi već sada izuzetno aktivni na ovoj društvenoj mreži. Prema istraživanju koje je proveo Nitogram50, 13 najpopularnijih brendova na Instagramu ima po milijun korisnika. Mnoge kampanje koje oni organiziraju uključuju korištenje posebnih hashtagova ili snimanje tematskih fotografija. Tako je RedBull slao limenke novog izdanja svoga pića korisnicima koji su uploadali kreativne fotografije pod hashtagovima  #rededitionplease #blueeditionplease ili #silvereditionplease. Te su fotografije prikupljene u kolaž, koji se koristio u sklopu reklamnih kampanja u Velikoj Britaniji.

Usprkos uspješnim kampanjama, postoji velika prepreka za nativno oglašavanje proizvoda na Instagramu – činjenica da nitko ne zna odgovor na pitanje jesu li korisnici spremni za to. Naime, korisnici su poprilično zavoljeli ovu aplikaciju, a mnogi smatraju da bi oglasi mogli narušiti njen sklad.

Bi li vama smetali oglasi ili promovirani sadržaj na Instagramu?

Komentari

  1. Saša

    Saša

    09. 09. 2013. u 10:22 am Odgovori

    Oglašavanje, ako nije napadno, nije problem. Neka prvo Instagram predstavi platformu pa da vidimo.
    Iako je brendovima svakako bolje koristiti Instagram na način kako je i Mia navela u članku – kreiranjem kampanja kroz generiranje korisničkog sadržaja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Domaći ININ uz AI “opametio” održavanje cesta i očitavanje brojila u Slavonskom Brodu

Koristimo AI za filtere na Instagramu i razgovaramo s robotima svaki dan. Zašto onda ne bismo koristili umjetnu inteligenciju za bilježenje rupa na cesti? Tvrtka ININ mogla bi imati pravo rješenje.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Što ste propustili

Kultura 2.0

Hrvati u posljednjih tjedan dana masone na portalima i društvenim mrežama spomenuli više od 6000 puta

Domaća internetska sfera posljednjih dana zaista puno priča o masonima. Komentari, članci i objave na društvenim mrežama vezani uz ovu temu ostvarili su čak 12 milijuna impresija.

Startupi i poslovanje

Potrebni koraci i obrasci: Kako zatvoriti paušalni obrt?

Nakon izmjena Općeg poreznog zakona mnogi su se paušalci našli u nezavidnoj poziciji. Nerijetki su se potom odlučili na zatvaranje obrta, ako i vi razmišljate - ovo su koraci koje trebate poduzeti.

Mobilno

Paniku oko koronavirusa iskoristili i brojni developeri; na Google Playu deseci (loših) aplikacija

Većina "coronavirus" aplikacija nije ni blizu kvaliteti, a služe kako bi kroz paniku "maznuli" po par tisuća skidanja.

Startupi i poslovanje

(Cro)AI ujedinjuje Microblink, Infobip i druge lidere tehnološke industrije u jednom cilju: AI naciji

Hrvatske trenutno nema na AI mapi svijeta. No, uz novoosnovanu udrugu CroAI, među čijim su se članovima našle tvrtke poput Infobipa, Microblinka, Poslovne Inteligencije i mnoge druge, ovdašnja IT zajednica napokon se može okupiti pod zajedničkim krovom kako bi ujedinjeno nastupala i to promijenila.

Intervju

Lude kombinacije hrvatskog CR4ZY-ja: prvo prodali tim, sad osnovali novi uz Ruse i Ukrajince

"CR4ZY je prodao tim", bile su riječi koje su odjekivale krajem prošle godine domaćim esportom, a iako se domaća organizacija sa sjedištem u Berlinu nije ugasila, mnogi su mislili kako se radi o početku kraja.

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.