Instagram predstavio opciju Direct namijenjenu izravnoj komunikaciji korisnika

Instagram predstavio opciju Direct namijenjenu izravnoj komunikaciji korisnika

U poprilično hipsterskom okruženju (zapravo, idealnom za fotografiranje i postavljanje na Instagram), Kevin Systrom, osnivač Instagrama, predstavio je novu opciju ove društvene aplikacije o kojoj se već šuškalo – Instagram Direct, mogućnost izravne komunikacije među korisnicima.

Kevin Systrom predstavlja mogućnost privatnog komuniciranja korisnika Instagrama.
Kevin Systrom predstavlja mogućnost privatnog komuniciranja korisnika Instagrama.

U poprilično hipsterskom okruženju (zapravo, idealnom za fotografiranje i postavljanje na Instagram), Kevin  Systrom, osnivač Instagrama, predstavio je novu opciju ove društvene aplikacije o kojoj se već šuškalo – Instagram Direct, mogućnost izravne komunikacije među korisnicima.

Kako je rekao na početku, sada je doba godine kada gledamo unatrag.

Godinu smo počeli s 80 milijuna korisnika, a sada ih imamo oko 150 milijuna. Ove smo godine lansirali smo web profile, tagiranje osoba, a najveća stvar koju smo dodali je opcija snimanja videa. No, sada trebamo vidjeti što nas očekuje. Govorit ćemo o komunikaciji.

Dodaje kako je bit Instagrama komunikacija. Sve promijenilo kad su naši telefoni dobili kamere, nastavlja, ili kad su naše kamere dobile telefone, ovisno o tome kako se gleda na stvari. To je pokrenulo revoluciju: 2000. godine snimljeno je 86 milijardi slika, a 2011. čak 360 milijardi. Naravno, razlog tomu je bila digitalna revolucija. Osim toga, sada imamo kamere u našem džepu, uvijek su s nama. Na trećem je mjestu mogućnost dijeljenja slika sa svijetom, putem društvenih mreža. Slike su postale način komunikacije.

Mnogi korisnici provjeravaju Instagram svakog dana, nastavlja Kevin. On je postao način komunikacije. Zbog toga je i uveden Instagram Direct, način izravnog  komuniciranja s prijateljima – putem fotografije i videa.

Kako radi Instagram Direct?

Kevin je objasnio i kako se fotografije mogu slati drugim osobama putem Instagrama. Naime, nakon što fotografirate (ili snimite video), i postavite omiljeni filter, sliku ste do sada mogli podijeliti s osobama koje vas prate, kao i na druge društvene mreže te putem e-maila. No, ako kliknete na opciju Direct, može se odabrati do 15 osoba kojima izravno želite poslati fotografiju/video i poruku.

Nadogradnjom aplikacije dobiva se opcija Direct.
Nadogradnjom aplikacije dobiva se opcija Direct.

Kad osoba kojoj ste slali sliku istu i “pročita”, pored njenog profila stajat će kvačica. Kad označi da joj se sviđa, kvačica se pretvara u srce. Također, ispod fotografije se može razgovarati, kao i do sada. Ukoliko korisnik dobije “poruku”, na opciji Direct će se prikazati bedž s brojem.

No, tko će moći slati i primati poruke? Kevin je otkrio da su iskušali razne modele i odlučili se za ovaj:

Jedino osobe koje pratite mogu vam slati fotografije i video zapise. No, postoji kvaka. Ukoliko nekoga ne pratite, to ne znači da vam ne mogu slati poruke, nego ćete od njih dobiti zahtjev koji će biti na čekanju. Ako kliknete na njega, vidjet ćete da vam je netko nešto poslao.

Instagram 10

Ukoliko ne poznajete tu osobu, možete kliknuti na x da biste ju ignorirali. No, ukoliko želite primiti poruku, možete i to odabrati. Tada će vam se prikazati u dolaznom sandučiću.

Kako korisnici sve više prelaze na mobilnu komunikaciju, ovaj Instagramov potez nije nimalo čudan. Uz opciju Direct, Instagram konkurira aplikacijama za dopisivanje, kao što su WhatsApp, pa čak i među mladima popularni Snapchat. A da je potreba za ovime postojala, pokazivale su i razne vanjske aplikacije za dopisivanje među Instagram korisnicima. Inače, vašu iOS i Android aplikaciju već sada možete nadograditi kako biste dobili opciju direktnog dopisivanja s prijateljima.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.

Digitalni mediji

Zašto Spotify još nije u Hrvatskoj? Izmjena Zakona o autorskim pravima nudi odgovor

Već se godinama pitamo zašto Spotify još nije dostupan u Hrvatskoj, a ako bismo htjeli ponuditi kratak odgovor, on bi bio - novac. Duži je ipak nešto kompliciraniji, a rasprava oko izmjena Zakona o autorskim i srodnim pravima nudi uvid u njega.

Digitalni marketing

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice

Iako su hrvatski trgovci već otvorili svoje fizičke trgovine, u SAD-u se tek počinju osjećati ozbiljne posljedice zatvaranja, a odgovor Marka Zuckerberga bio je Facebook Shop, moćniji eCommerce sustav koji bi mogao donijeti zanimljive promjene za sve - koliko korisne, otkrivamo.

Intervju

Digitalci koji su se preporodili na selu: Priroda ne znači da se trebate odreći tehnologije!

Pandemija novog koronavirusa naučila nas je kako je nekada potrebno jednostavno ostati doma, ali gotovo je uvijek bolje ostati u prirodi nego zatvoren u stanu.

Startupi i poslovanje

Kako radi Venture Builder, organizacija koja je ujedno i investitor i suosnivač u startupu?

Kako smo već pokazali, venture building model razvoja startupa ima priliku zasjati u kriznim vremenima bez obzira da li su osnivači VB organizacije poduzetnici veterani ili korporacija. U drugom nastavku ulazim u detalje o tome kako VB testira poslovnu priliku, kako formira, savjetuje i vodi tim do toga kako osigurava dodatan kapital.

Startupi i poslovanje

Digitalni doručak #3: Uz Wolt, KEKSPay i Infobip otkrivamo kako i u krizi dobro korisničko iskustvo može privući nove korisnike

Skuhajte kavu i ugodno se smjestite jer stiže nam treće izdanje Digitalnog doručka posvećenog korisničkom iskustvu. Uz domaće i strane stručnjake razgovaramo kako ispolirati CX u kriznim vremenima.