Instagram predstavio opciju Direct namijenjenu izravnoj komunikaciji korisnika

Instagram predstavio opciju Direct namijenjenu izravnoj komunikaciji korisnika

U poprilično hipsterskom okruženju (zapravo, idealnom za fotografiranje i postavljanje na Instagram), Kevin Systrom, osnivač Instagrama, predstavio je novu opciju ove društvene aplikacije o kojoj se već šuškalo – Instagram Direct, mogućnost izravne komunikacije među korisnicima.

Kevin Systrom predstavlja mogućnost privatnog komuniciranja korisnika Instagrama.
Kevin Systrom predstavlja mogućnost privatnog komuniciranja korisnika Instagrama.

U poprilično hipsterskom okruženju (zapravo, idealnom za fotografiranje i postavljanje na Instagram), Kevin  Systrom, osnivač Instagrama, predstavio je novu opciju ove društvene aplikacije o kojoj se već šuškalo – Instagram Direct, mogućnost izravne komunikacije među korisnicima.

Kako je rekao na početku, sada je doba godine kada gledamo unatrag.

Godinu smo počeli s 80 milijuna korisnika, a sada ih imamo oko 150 milijuna. Ove smo godine lansirali smo web profile, tagiranje osoba, a najveća stvar koju smo dodali je opcija snimanja videa. No, sada trebamo vidjeti što nas očekuje. Govorit ćemo o komunikaciji.

Dodaje kako je bit Instagrama komunikacija. Sve promijenilo kad su naši telefoni dobili kamere, nastavlja, ili kad su naše kamere dobile telefone, ovisno o tome kako se gleda na stvari. To je pokrenulo revoluciju: 2000. godine snimljeno je 86 milijardi slika, a 2011. čak 360 milijardi. Naravno, razlog tomu je bila digitalna revolucija. Osim toga, sada imamo kamere u našem džepu, uvijek su s nama. Na trećem je mjestu mogućnost dijeljenja slika sa svijetom, putem društvenih mreža. Slike su postale način komunikacije.

Mnogi korisnici provjeravaju Instagram svakog dana, nastavlja Kevin. On je postao način komunikacije. Zbog toga je i uveden Instagram Direct, način izravnog  komuniciranja s prijateljima – putem fotografije i videa.

Kako radi Instagram Direct?

Kevin je objasnio i kako se fotografije mogu slati drugim osobama putem Instagrama. Naime, nakon što fotografirate (ili snimite video), i postavite omiljeni filter, sliku ste do sada mogli podijeliti s osobama koje vas prate, kao i na druge društvene mreže te putem e-maila. No, ako kliknete na opciju Direct, može se odabrati do 15 osoba kojima izravno želite poslati fotografiju/video i poruku.

Nadogradnjom aplikacije dobiva se opcija Direct.
Nadogradnjom aplikacije dobiva se opcija Direct.

Kad osoba kojoj ste slali sliku istu i “pročita”, pored njenog profila stajat će kvačica. Kad označi da joj se sviđa, kvačica se pretvara u srce. Također, ispod fotografije se može razgovarati, kao i do sada. Ukoliko korisnik dobije “poruku”, na opciji Direct će se prikazati bedž s brojem.

No, tko će moći slati i primati poruke? Kevin je otkrio da su iskušali razne modele i odlučili se za ovaj:

Jedino osobe koje pratite mogu vam slati fotografije i video zapise. No, postoji kvaka. Ukoliko nekoga ne pratite, to ne znači da vam ne mogu slati poruke, nego ćete od njih dobiti zahtjev koji će biti na čekanju. Ako kliknete na njega, vidjet ćete da vam je netko nešto poslao.

Instagram 10

Ukoliko ne poznajete tu osobu, možete kliknuti na x da biste ju ignorirali. No, ukoliko želite primiti poruku, možete i to odabrati. Tada će vam se prikazati u dolaznom sandučiću.

Kako korisnici sve više prelaze na mobilnu komunikaciju, ovaj Instagramov potez nije nimalo čudan. Uz opciju Direct, Instagram konkurira aplikacijama za dopisivanje, kao što su WhatsApp, pa čak i među mladima popularni Snapchat. A da je potreba za ovime postojala, pokazivale su i razne vanjske aplikacije za dopisivanje među Instagram korisnicima. Inače, vašu iOS i Android aplikaciju već sada možete nadograditi kako biste dobili opciju direktnog dopisivanja s prijateljima.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Tehnologija

Cenosco: Nizozemska tvrtka koja iz Pule i Zagreba putem softvera, VR-a i AR-a sprječava eksplozije na naftnim platformama

Aplikacije koje kontroliraju rad naftnih platformi i postrojenja za preradu derivata direktno su zaslužne za sigurniji i čišći svijet, a jedna od najboljih stvara se velikim dijelom u Hrvatskoj.

Što ste propustili

Izvještaj

Kako se gradi konzultantska karijera otkrili smo uz prvi Tech Consultant Meetup u Zagrebu

Što ljudi misle da konzultanti rade, a što im je zapravo posao? Zagrebački meetup tražio je odgovor upravo na pitanje kako postati tech konzultant i što očekivati ako se odlučite za konzultantsku karijeru, a dobre primjere čuli smo kroz razgovore i predavanja mStartovih stručnjaka.

Najava

EBZG otvara David Bizer koji je vodio Googleovu strategiju regrutiranja na društvenim mrežama

Kako iskoristiti blog, društvene mreže, nativno oglašavanje, ali i direktora svoje tvrtke za 'employer branding'? Otkrijte na regionalnoj konferenciji Employer Branding Zagreb koju će 15. 11. otvoriti David Bizer, osoba koja je postavila strategiju regrutiranja putem društvenih mreža za Google!

Vodič

Što je esport i zašto bi vas za njega trebalo biti briga?

Čuli ste za esport, ali samo u prolazu? Ne brinite, na jednom mjestu donosimo sve važne informacije o ovom globalnim fenomenu koji danas prati više od 400 milijuna ljudi.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Internet marketing

Prvi Euro Effie za hrvatsku agenciju! Imago Ogilvy nagrađen za kampanju Boranka

Sinoć su u Bruxellesu dodijeljene najprestižnije europske nagrade za marketinšku učinkovitost – Euro Effie. Zlatna Effie nagrada po prvi put pristiže i u Hrvatsku, zahvaljujući reklamnoj agenciji Imago i kampanji Boranka, osmišljenoj za Savez izviđača Hrvatske.

Kultura 2.0

Formalno obrazovanje, neformalni klub: Čemu kultni KSET već 43 godine uči svoje članove?

Što znači sudjelovati u nečem većem od nas samih? KSET je klub koji je u odajama bivše kotlovnice okupio desetke generacija, dajući im prostor da šire svoje vidike kroz nova poznanstva, hobije i aktivnosti. Ususret Tech Consultant meetupu u KSET-u otkrivamo što studentima to iskustvo zapravo donosi u profesionalnom smislu.