Idea Knockout 2015: Zadnja prilika da se prijavite!

Idea Knockout 2015: Zadnja prilika da se prijavite i osvojite put na CES 2016!

Bliži se, bliži! Regionalno natjecanje tehnoloških ideja održava se za nešto više od mjesec dana, 1. listopada u Zagrebu, a ako ste se planirali prijaviti, požurite! Organizatori napominju da je mjesta za timove koji će se boriti za vrijednu nagradu preostalo još samo još nekoliko.

Idea-knockout-logo

Podsjetimo, pobjednički startup osvaja putovanje za dvije osobe u Las Vegas, na CES 2016, kao i izlagački štand na tom sajmu. Ako radite timski na nekoj ideji – bilo da se radi o softveru, hardveru, internetskom servisu ili nečem desetom – sada je zadnja prilika da ispunite obrazac na ideaknockout.com kako biste bili u prilici natjecati se za priliku da otputujete u Ameriku i upoznate se s najvažnijim svjetskim investitorima, najutjecajnijim svjetskim predstavnicima tehnoloških medija i tisućama mogućih partnera i kupaca vaše ideje.

Što očekuje finaliste?

Natjecanje organizira Bug, generalni pokrovitelj je Hrvatski Telekom, a sponzorsku podršku pružaju još i Zagrebačka banka, Allianz osiguranje i Visoko učilište Algebra. Upravo će predstavnici Algebre u danima prije održavanja samog Idea Knockouta 2015 svim timovima koji će nastupiti besplatno ponuditi mentorstvo kroz koje će se natjecatelji profesionalno moći pripremiti za pitchanje pred žirijem. Sastav žirija Idea Knockouta 2015 ostat će u tajnosti do samog održavanja natjecanja, a regularnost natjecanja nadgledat će Trgovinski ured Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu, koji je i zastupnik CES-a za naše podneblje.

Ako se i nećete natjecati za dvije povratne aviokarte u Las Vegasu, hotelski smještaj u Las Vegasu, putno osiguranje tijekom tog putovanja te izlagački štand na CES-u 2016, pozvani ste da bodrite svoje favorite tijekom njihovog nastupa pred žirijem, postavite im pokoje pitanje te razgledate izložbu tehnoloških projekata svih natjecatelja, u Kinu Europa u Zagrebu, 1. listopada, od 10 sati. Ulaz na Idea Knockout 2015 je besplatan.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Mobilno

Kako je Njuškalo uz pomoć foto-prepoznavanja za 70% ubrzao predaju oglasa u mobilnoj aplikaciji

Foto-prepoznavanje predmeta u samom je vrhu svjetskih trendova i primjene umjetne inteligencije, a mi smo odlučili upravo tu tehnologiju uvrstiti u Njuškalovu aplikaciju prilikom predavanja oglasa. Kako je proces izgledao u praksi, na koje smo izazove naišli i što su planovi za budućnost, otkrivamo.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.

Startupi i poslovanje

Je li Hrvatska nacija jeftine IT radne snage ili prepoznajemo vlastite (proizvodne) potencijale?

Ne treba nam da budemo jeftina tehnološka radna snaga, pa ni radna snaga za 8000 eura! Možemo više - i to smo već dokazali...

Što ste propustili

Tehnologija

Kako sam od osobe koja regrutira programere sama postala programerka?

Prije otprilike godinu dana intenzivno sam guglala “kako postati (samouki) developer”. Danas sam u situaciji da sama pišem o tome. Iako je svačije iskustvo drugačije, nadam se da će ono što sam putem naučila biti korisno i inspirativno svima koji koketiraju s programiranjem i razmišljaju o karijeri u IT-u.

Startupi i poslovanje

Christina Calje, od direktorske pozicije u Goldman Sachsu do vlastitog AI startupa

Prije nešto više od četiri godine, Christina je iz financijske posve prešla u tehnološku industriju. Danas kao osnivačica startupa Autheos, koji uz pomoć AI optimizira video kampanje, sudjeluje i u projektima za definiranje pravnih okvira odgovornosti AI sustava, a upravo ju je to, kao vrsnu stručnjakinju i uspješnu ženu dovelo na LEAP Women konferenciju nakon koje sam s njom pričala o AI-u, marketinškim strategijama, društvenim mrežama, GDPR-u i video trendovima.

Društvene mreže

Filip Zavadlav: Kako je ubojica podrškom na online mrežama postao simbol borbe za pravdu?

Uspoređuju ga s Jokerom i Punisherom, prozivaju ga herojem, a ne ubojicom. Priča o Filipu Zavadlavi, 25-godišnjaku koji je počinio trostruko ubojstvo u Splitu, puni sve medije već nekoliko dana. Ali i društvene mreže.

Startupi i poslovanje

Komentiramo kriterije nesamostalnog rada: Hoće li ih i vaš paušalni obrt zadovoljiti?

Ministarstvo financija objavilo je kriterije po kojima se određuje je li nešto nesamostalni rad i trebaju li za njega biti plaćeni svi doprinosi i porezi kao na plaću. No, koliko su ti kriteriji jasni i primjenjivi na IT?

Startupi i poslovanje

Alan Sumina: U 11 godina Nanobit je izdao više od 20 igara, a živi od samo njih tri

CEO Nanobita Alan Sumina jedan je od najpoznatijih domaćih poduzetnika, a mi smo provjerili kako danas gleda na 11 godina njegove tvrtke te izazove na koje se nailazilo putem.

Intervju

Što korisnici žele i očekuju od vaših proizvoda i usluga zna podatkovna znanstvenica

Iako je njezin karijerni put krenuo u smjeru računovodstva i financija, Maja Copak Smolčić vrlo je brzo shvatila kako ju više zanima statistika i analiza podataka. Bila je spremna na novi početak i učenje programiranja i novih vještina. Danas u A1 vodi odjel zadužen za poslovnu analitiku i data science.