How to Web 2011. Rumunjska (2. dan) - Investitori otkrivaju tajne uspješnog startupa

How to Web 2011. Rumunjska (2. dan) – Investitori otkrivaju tajne uspješnog startupa

Drugi dan How To Web konferencije u Bukureštu, Rumunjskoj, otvoren je početnim predavanjem Carlosa Eduarda Espinala iz Seedcampa i Partnera. Carslos priča o trendovima u seed investicijama. Kao i tijekom prvog dana How to Web konferencije, na Netokraciji ćemo vam prenositi najzanimljivije izjave s predavanja, te s panela koji se odvijaju između prezentacija.

Drugi dan How To Web konferencije u Bukureštu, Rumunjskoj, otvoren je početnim predavanjem Carlosa Eduarda Espinala iz Seedcampa i Partnera.

Carlos Eduardo Espinala, Seedcamp (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Carslos priča o trendovima u seed investicijama. Kao i tijekom prvog dana How to Web konferencije, na Netokraciji ćemo vam prenositi najzanimljivije izjave s predavanja, te s panela koji se odvijaju između prezentacija.

Carlos je jedan od investitora koji su nedavno uložili novac u domaći Farmeron.

Farmeron je novi koncept, dokaz demokratizacije tehnologije. To je ono što investitori traže kad gledaju startup koji će financirati. To je bit, uzmeš ono što je bilo dostupno samo nekolicini, i napraviš dostupno svima. Istovremeno, napraviš to izuzetno jednostavno.

Carlos priča o startup projektima poput Psykopaint.com i slovenski Vox.io.

Mark Randall, Adobe (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Predavanje nastavlja Mark Randall iz Adobea (Chief Strategist) koji priča na temu ‘Finding your big idea’.

Randall priča kako ‘ideja nije nužno tvoja ideja’, te kako ne treba tajiti ideje, već ih treba staviti na propitkivanje prije nego se ideja počne realizrati.

Rađaju li se inovatori? Istraživanja su pokazala da je 40 posto inovacije zapisano u genima, dok ostalih 60 posto učimo, odnosno kompenziramo. Kako da to postignemo? Propitivanje svega, istraživanje ideja i slušanje feedbacka, networking i promatranje, analiziranje svijeta oko sebe. Također, eksperimentiranjem.

Randall tvrdi da je većina ideja realizirana u nekom obliku, prije nego je došla neka druga tvrtka i napravila od postojeće ideje uspješan biznis.

Nakon sjajnog predavanja Marka Randalla, slijedi Startup Challenge, odnosno predstavljanje startup projekata.

Eric Wahlforss, suosnivač/CTO Soundclouda, priča o aplikacijama i korisnicima (Bootstrapping – the ride from zero to hundreds of apps and millions of users). Nakon uvodnog zvuka šišmiša kako se seksaju, Eric priča o počecima i razvijanju Soundclouda. Ističe nekoliko metoda koje su primjenjivali na razvoju Soundclouda, a ponajviše je istaknuo vezu između korisnika-developera te njihove platforme (API) koju su im ponudili.

Predavanje nastavlja Adam Fischer, suosnivač Prezi servisa, koji vam olakšava izradu prezentacija, a koji trenutno ima dva milijuna korisnika. Prezi je počeo kao osobni projekt Fischera koji je umjetnik, i koji je htio drugačiju prezentaciju jednog web sajta koji je radio. Potom je koristio istu ‘tehnologiju’ za svoje prezentacije… Nakon čega je upoznao ‘prave’ ljude i pokrenuo biznis.

Max Niederhofer, osnivač Qwerly, priča na temu ‘Social Identity’. Kao čovjek s nekoliko projekata iza sebe priča o digitalnom identitetu, na zanimljiv način, prikazujući činjenice iz svog života kroz ‘imena’ i brendove.

Branko Milutinović, Nordeus (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Branko Milutinović iz Srbije, osnivač i CEO tvrtke Nordeus, koja se bavi social gamingom, u prezentaciji ‘Social Gaming – Lessons Learned’, iznosi detalje o dizajniranju društvenih online igrica.

Tijekom How to Web konferencije predstavljeno je 10 startupova, od kojih je mađarski EasyLing osvojio prvu nagradu.

EasyLing, pobjednici startup natjecanja (Snimila Marina Filipović Marinshe)

Nagrada se sastoji od kompleta profesionalnih usluga, pozivnica za predstavljanje na nadolazećim web konferencijama…

Zadnje predavanje drugog, finalnog dana konferencije jest ono Jona Bradforda, direktora Springboarda. Jon priča o timovima u poslu, u prezentaciji ‘The Perfect Team: It’s a patchwork Quit’. Bradford ističe kao najvažniju stvar – zaposliti osobu pametniju od sebe, i nikada ne raditi kompromise u početnoj fazi projekta.

Zadnje događanje How to web konferencije je panel ‘European incubators: too many or not?’ , kojeg moderira urednik Netokracije Ivan Brezak Brkan. Raspravom o tome što seed investitori žele i koga traže (timove s vizijom, kažu) završena je How to Web konferencija.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.

Startupi i poslovanje

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

Svojim jedinstvenim rješenjem za plaćanje u stranim valutama diljem svijeta, TransferWise bio je sreća za mnoge potrošače, ali godinama trn u oku mnogih banaka. Danas su upravo banke i druge velike korporacije poslovanja kojima se okreću u želji da do 2025. postanu vodeće infrastrukturno rješenje za međunarodna plaćanja. Kako planiraju u tome uspjeti, saznala sam od njihovog Alastaira Thompsona.

Nesortirano

Kako razviti aplikaciju koja će od “strašnog” e-Računa učiniti bezopasnog psića?

Poduzetnike oblijeva hladan znoj kada se sjete e-Računa, ali zamislite kako je onima koji stvaraju aplikacije za njegovo izdavanje? Čini se, ne tako strašno.

Sponzorirano

Koliko dobar WiFi u kafiću treba biti da bi gosti bili zadovoljni?

Na redu je i zadnja epizoda serijala Digitalni kafići kroz koji se bavimo ključnim stavkama na koje jedan uspješan kafić treba paziti u digitalno vrijeme. U 4. epizodi otkrivamo zašto je kafićima bitno istaknuti se dobrom WiFi vezom.

Kolumna

Kako riješiti izazove rada na projektu: Od nekompetentnih voditelja do loše komunikacije

Nedavno smo imali smo zgodan slučaj. Radi se o većem projektu, u njemu učestvuje više tvrtki. Krovna tvrtka, između ostaloga, ima i svog voditelja projekta. Radi se o osobi koja za takav posao nije kompetentna iz jednostavnog razloga - ne poznaje osnovne elemente od kojih se upravljanje projekata sastoji.