HAMAG-BICRO pomaže mikrokreditima za prvi korak u poslu

HAMAG-BICRO nudi mikrokredite za poduzetnike početnike od 10.000 do 120.000 kuna

S mogućnošću prijave do početka prosinca, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) će prije kraja godine odabrati poduzetnike koji će dobiti zamah za projekte oslanjajući se na HAMAG-BICRO-ve mikrokredite u iznosu od 10.000 do 120.000 kuna. Na natječaj se mogu javiti i fizičke osobe koje se pripremaju za osnivanje tvrtke.

HAMAG-Bicro kreditiranje

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) ove će godine pružiti ruku malim poduzetnicima koji traže novac za razvoj ili za početni korak u svojem poslu. S naglaskom na proizvode i usluge kojih nedostaje u Hrvatskoj, HAMAG-BICRO pomoći će odabranim poduzetnicima mikrokreditima različitih iznosa, s najmanje 10.000 i najviše 120.000 kuna, uz fiksnu kamatu od 0,99 % godišnje i efektivnu kamatnu stopu od 1,09%. Rok otplate bit će do pet godina, uz mogućnost počeka do šest mjeseci, a poduzetnici koji se prijave trebat će ispuniti zadužnicu koja će poslužiti kao instrument osiguranja prilikom otplate kredita, ako dođe do zastoja.

Prijava će se moći ispuniti i poslati do 1. prosinca, a isplata sredstava poduzetnicima trajat će do 15. prosinca.

Kandidati i pomoć prilikom prijave

Za financijsku pomoć koju nudi HAMAG-BICRO kandidirat će mikro gospodarski subjekti s prijavljenim sjedištem u Hrvatskoj i s prosječno manje od 10 zaposlenih. Traži se i da vlasnik bude osoba koja nije bila na čelu prijavljenog ili nekog drugog poslovnog subjekta više od dvije godine, a u konkurenciji mogu biti i fizičke osobe koje prilikom prijave ne moraju imati registriran poslovni subjekt, ali će morati pokrenuti posao prije nego bude zaključen ugovor o odobrenom kreditu. Za dobitak novčane pomoći, svi kandidati morat će biti bez nepodmirenih obveza prema državi.

U državnom proračunu osigurano je ukupno 5,000.000 kuna za ovogodišnji program mikrokreditiranja. Po riječima Darka Liovića, predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-a, riječ je o financijskoj pomoći koja je tijekom posljednje dvije godine značajno pozitivno utjecala na samozapošljavanje i pokretanje novih poslovnih projekata.

Prilikom prijave, poduzetnici će trebati predstaviti vlastiti poslovni plan, a HAMAG-BICRO nudi smjernice koje će pomoći da taj dio posla bude obavljen što bolje.

Komentari

  1. Startup

    Startup

    31. 08. 2015. u 9:44 am Odgovori

    Odlično. Npr 10.000 je dovoljno da odeš na tjedan dana na more. Taman da se odmoriš prije početka novog posla. I da smisliš strategiju kako privući rudnu financiranja

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.