Uhvati potporu: 1,5 milijuna kuna bespovratno za poduzetnike kroz Eurostars 2

Uhvati potporu: 1,5 milijuna kuna bespovratno za poduzetnike kroz Eurostars 2

Do sljedećeg ponedjeljka, 18. siječnja, otvorena je mogućnost pretprijave za program Eurostars 2, u kojemu će se međunarodni suradnički projekti koji okupljaju male ili srednje poslovne subjekte baviti istraživanjem i razvojem. Cilj programa je potaknuti tvrtke na više ulaganja kako bi se došlo do novih rješenja, jače međunarodne suradnje poduzetnika i prilike za bolji plasman na tržištu, a za podršku hrvatskim tvrtkama, pri ruci će biti Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO).

Hamag Bicro Eurostars 2

Hrvatska mala ili srednja trgovačka društva i poduzeća koja se bave istraživanjem i razvojem tijekom narednih mjesec dana imaju mogućnost prijaviti se za sudjelovanje u međunarodnom projektu u programu Eurostars 2, iza kojega stoje europska istraživačka i razvojna međuvladina organizacija EUREKA i Europska komisija. Prvi korak bit će pretprijave koje su otvorene do 18. siječnja, a s nastavkom puta do pune prijave i ulaskom u program, cilj je potaknuti sudionike iz različitih zemalja na međunarodnu suradnju u istraživanju i razvoju.

Eurostars 2 će okupljanjem tvrtki iz najmanje dvije zemlje nastojati dati zamah većem ulaganju tvrtki u istraživanje i razvoj kako bi se povećale njihove mogućnosti za inovacije, ojačala međunarodna suradnja poduzetnika i stvorile prilike za međunarodni tržišni plasman.

HAMAG-BICRO s podrškom hrvatskim tvrtkama

Put prema ulasku u program može početi već sada. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) pozvala je zainteresirane domaće tvrtke na ispunjavanje pretprijave, s krajnjim rokom koji istječe sljedećeg ponedjeljka, 18. siječnja. Svima koji se jave, HAMAG-BICRO će najkasnije do 2. veljače pomoći povratnom informacijom sa savjetom o mogućim nedostacima u pretprijavi i prilikom da se ispravi, a potom slijedi ispunjavanje pune prijave, s krajnjim rokom do 18. veljače u 20 sati.

Puna prijava predaje se tajništvu organizacije EUREKA u Bruxellesu, a više detalja o postupku dostupno je na stranici Eureke.

Ulazak u program Eurostars 2, hrvatskim tvrtkama otvara mogućnost dolaska do bespovratne potpore u iznosu od najviše 200.000 eura, odnosno nešto više od 1,5 milijuna kuna, ili do 70 posto udjela hrvatskog partnera u međunarodnom projektu, ovisno o tome koji je iznos manji.

Tri godine za dovršetak posla

Međunarodni projekt koji se bavi istraživanjem i razvojem može potrajati najviše tri godine, a njegov nositelj bit će malo ili srednje trgovačko društvo u projektu, koje će na sebe preuzeti najmanje 50 posto posla. Manjim dijelom aktivnosti bavit će se mala i srednja poduzeća u ulozi partnera u projektu, dok kao vanjski suradnici mogu pomoći i znanstveno-istraživačke institucije, koje neće imati status stalnog sudionika projekta.

Sve dodatne informacije o postupku prijave i potporama dostupne su u detaljima natječaja otvorenog zainteresiranim sudionicima iz Hrvatske.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.

Tehnologija

Programeri u prosjeku zarađuju 10.000 kuna, najbolje su plaćeni iOS developeri

Stigli su nam novi rezultati ankete Tomislava Grubišića o plaćama developera u Hrvatskoj za 2019. godinu, donosimo pregled najzanimljivijih podataka na osnovu tehnologija i godina iskustva.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.