HAK 2.0 za iPhone i Android naći će vam parkirani auto, benzinsku i grad u kojem parkirate!

HAK 2.0 za iPhone i Android naći će vam parkirani auto, benzinsku i grad u kojem parkirate!

Hrvatski autoklub danas je predstavio novu verziju svoje mobilne aplikacije za iPhone i Android - HAK 2.0. Hakova nova mobilna aplikacija čini se da na prvi pa i drugi pogled zaslužuje taj naziv s obzirom da popis noviteta nikako nije mali. HAK 2.0 će pri tome uključiti integrirano plaćanje parkiranja SMS-om unaprijeđeno detekcijom grada po GPS lokaciji korisnika, popis i prikaz najbližih benzinskih postala, pregled zauzeća javnih garaža i parkirališta te druge korisne informacije.

HAK 2.0

Hrvatski autoklub danas je predstavio novu verziju svoje mobilne aplikacije za iPhone i Android – HAK 2.0. Hakova nova mobilna aplikacija čini se da na prvi pa i drugi pogled zaslužuje taj naziv s obzirom da popis noviteta nikako nije mali.

HAK 2.0 će pri tome uključiti integrirano plaćanje parkiranja SMS-om unaprijeđeno detekcijom grada po GPS lokaciji korisnika, popis i prikaz najbližih benzinskih postala, pregled zauzeća javnih garaža i parkirališta te druge korisne informacije.

Kao i prvu verziju aplikacije, HAK 2.0 razvio je zagrebački Infinum, a istovremeno je Hrvatski autoklub predstavio novi sustav za upravljanje HAK-ovim Kontaktnim centrom koji je nagrađen na ovogodišnjim Microsoft WinDaysima. Dosad HAK-ova aplikacija prilično dobro kotira na Google Playu te iTunes App Storeu, gdje se ocjena 4.5 prema boljoj.

HAK 2.0 u obje verzije donosi:

 • mParking za plaćanje parkinga putem SMS-a, sličan već postojećim aplikacijama poput Plati! za iPhone, iako donosi bitne prednosti u obliku više vozila odnosno njihovih registracija koje možete definirati, kao i detektiranje grada u kojem se nalazite;
 • Popis preko 650 benzinskih postaja širom Hrvatske uz njihov prikaz na karti i navigiranje do željene postaje;
 • Pregled zauzeća javnih garaža i parkirališta te prosječne cijene goriva u Europi kroz 40-ak zemalja kontinenta;
 • Uključen je i jednostavan, ali koristan alat “Gdje mi je auto” putem kojeg spremate lokaciju svog parkiranog automobila kako bi ga kasnije mogli naći.

Osim navedenog, HAK je unutar nove verzije aplikacija olakša učlanjivanje te još brže biranje hitnih brojeva. Kako bi olakšali život i turistima koji stižu u zemlju, HAK će unutar tjedan dana predstaviti višejezičnu aplikaciju za Android, dok bi iPhone verzija trebala izaći do kraja mjesecu.

Nova verzija HAK-ove aplikacija za iPhone i Android.

Dok će korisnici iPhone i Android uređaja biti zadovoljni novom verzijom, još nećemo tako skoro vidjeti verzije za druge platforme poput Windows Phonea, iako je upravo Microsoftova platforma sljedeća o kojoj razmišljaju. HAK-ov Alan Vojvodić je za Netokraciju otkrio kako trenutno prate kako će se Windows Phone afirmirati u Hrvatskoj, a da dotad korisnici mogu upotrebljavati mobilnu web stranicu dostupnu na m.hak.hr. S obzirom da je Infinum, odgovoran za iPhone i Android verziju razvio i MAXtv vodič za Windows Phone, razvoj dodatnih aplikacija očito neće biti problem. HAK 2.0 možete besplatno preuzeti putem iTunes App Storea i Google Playa.

ponuda

Komentari

 1. tomislav

  tomislav

  04. 07. 2012. u 3:05 pm Odgovori

  ikone iphone aplikacije izgledaju mi kao da su ispale iz 1997 godine, kada je bevel&emboss efekt bio in 🙂 android verzija je daleko skladnija i oku ugodnija. ono što me zanima: zašto obje aplikacije nisu vizualno usklađene s obzirom da su napravljene u istoj firmi? čak niti ikone za postavke i info nisu jednake…

 2. hrvac

  hrvac

  04. 07. 2012. u 3:52 pm Odgovori

  Neki dan sam imao problem s drugom aplikacijom i traženjem najbliže benzinske na autocesti. Mislim da bi to bila dobra opcija da se mogu izabrati samo benzinske na AC. Care, jeste razmišljali o toj opciji? Jako korisno za one kojima je vožnja na rezervi u krvi 🙂

 3. Tomislav Car

  Tomislav Car

  04. 07. 2012. u 4:49 pm Odgovori

  @Tomislav (koje krasno ime imaš! :))
  Što se tiče različitosti ikona, kad smo radili HAK app prvi put, Android appovi su tradicionalno furali ovaj “flat” oblik ikona. Konkretno Facebook, Skype, Linkedin, Twitter, Evernote itd.. iPhone appovi nisu, pa smo se držali tu neke ustaljene prakse na toj platformi tada. Danas se to malo promijenilo na način da primarna navigacija nije uvijek nužno u gridu, kao što je na HAK appu trenutno. Smatramo da je grid kao primarna navigacija ovdje ok, jer HAK aplikacija nije nešto što ima neki news feed informacija koji bi trebao biti u prvom planu (kao što je kod Facebooka ili Linkedina).

  Oko bevel&embossa, usvojen komentar, razmotrit ćemo za iduće verzije

  @hrvac: Iako kužim zašto je tebi osobno feature koristan, nekako to smatramo dosta rubnim use caseom da bi to uvodili u aplikaciju. Natoči auto radije, meni je zadnji put ostao bez goriva negdje kod Nove Gradiške 🙂

  • tomislav

   tomislav

   04. 07. 2012. u 5:36 pm Odgovori

   ikone same po sebi su ok, čak bi bilo bolje da ste ih “izvadili” iz tih žutih boxova i pofarbali u bijelo tako da su sličnije ikonama s androida. što se tiče grida, sve pet, neka ga 🙂

  • Goran Baotić

   Goran Baotić

   04. 07. 2012. u 7:33 pm Odgovori

   Hvala Saša! Verzija za WP? Ma možemo ju mi (i odmah) napraviti, ali nas malo kopka brzi dolazak WP8 i prelazak na novu arhitekturu, a čini nam se kako još uvijek kod nas nema dovoljno WP(7) korisnika da sada idemo u taj posao. Dodatno, jako je nezgodno što Microsoft još uvijek ne dozvoljava da sami sebi budemo izdavači aplikacije, a smatram da je to jedna razina usluge i profesionalnosti koje bi se Hrvatski autoklub trebao držati (aplikacije u vlastitom izdanju). Jedno je sigurno – WP je definitivno prva sljedeća platforma na koju “pikiramo”.

 4. Pax

  Pax

  05. 07. 2012. u 8:01 pm Odgovori

  Na iOS6 beta2 mparking pokušava slati iMessage umjesto SMSa.
  To bi se trebalo ispraviti do jeseni.

  Koliko sam se igrao, ostalo radi kako treba.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Startupi i poslovanje

Od agencije do freelancinga: 8 savjeta za život i posao koje sam naučio težim putem

A kako vi ne bi morali, stiže jedna poučna usporedba oblika poslovanja kroz stvarna iskustva.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Što ste propustili

Novost

Albert Gajšak otkrio zašto je mentoriranje od Cara vrjednije od njegovih para

Mentoriranje nije samo za startupe u akceleratorima, već nam svima može pomoći bilo da smo mentor ili mentorirani kako pokazuje i uspješan primjer osnivača Makerbuina i Infinuma.

Sponzorirano

Privući i zadržati zaposlenike nećete šarenim uredom, ali hoćete agilnom transformacijom

Neki nabavljaju stolni nogomet i šarene vreće za odmaranje, neki organiziraju filmske večeri i zabave petkom, a neki se obraćaju - agilnom treneru.

Intervju

Kako do prakse na kojoj si plaćen i na kojoj učiš, ulažeš u sebe i napreduješ?

Nekima je još u redu pripravnike uzimati na neplaćeno pa ih natovariti kao da su Katica za sve. Pripravništva su se promijenila, barem u nekim tvrtkama, a netom diplomirana ekonomistica i njezin kolega na apsolventskoj godini, otkrit će vam i kako.

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.