Google AdWords i Analytics predavanja održana u Zagrebu

Google AdWords i Analytics predavanja održana u Zagrebu

U Zagrebu je danas, u organizaciji hrvatske udruge web developera odnosno CROWD-a, uz stručne predavače iz Googlea, održano nekoliko predavanja o tome kako koristiti Googleove alate u internet poslovanju. Prvi dio dana bio je posvećen menadžerima, IT direktorima te svima ostalima koji se tek upoznaju s Googleovim proizvodima.

Google predavanja u Zagrebu
Google predavanja u Zagrebu

U Zagrebu je danas, u organizaciji hrvatske udruge web developera odnosno CROWD-a, uz stručne predavače iz Googlea, održano nekoliko predavanja o tome kako koristiti Googleove alate u internet poslovanju. Prvi dio dana bio je posvećen menadžerima, IT direktorima te svima ostalima koji se tek upoznaju s Googleovim proizvodima.

Tijekom uvodnog dijela Hrabren Suknaić, Googleov regionalni menadžer, naglasio je kako je penetracija interneta u Hrvatskoj prešla 2.2 milijuna korisnika. Ukoliko uzmemo u obzir da preko 81% internet korisnika do željenih informacija dolazi putem tražilica, zaključujemo kako je regija zrela za Googleov nedavni aktivan ulazak na tržište.

Google ili ništa?

Apsolutna dominacija Googlea u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama regije, svakako znači da Googleovo AdWords kontekstualno oglašavanje ne smijemo ignorirati. To možemo i vidjeti u ponudama domaćih tvrtki specijaliziranih za search engine marketing, poput SeekandHita. Alternativa Googleovom kontekstualnom oglašavanju nisu tražilice poput Binga ili Yahooa, već – eTarget, Facebook,…

Zrinka Opašić, Google AdWords account manager uvodi nas u upravljanje AdWords kampanjama, što će svakako samo pomoći u korištenju kontekstualnog oglašavanja na Googleovoj platformi. Najzanimljiviji dio svakako je bio pitanja i odgovori, tijekom kojih je mnošto korisnika iznijelo svoja pitanja. Npr. zašto je uvodni bid za pojam “predsjednički izbori” 55 kuna, ukoliko skoro i da nema oglašivaća? Skeptici u kvalitetu hrvatskih profesionalaca u kontekstualnom oglašavanju svakako su se ugodno iznenadili razinom pitanja, koja su bila informirana i zanimljiva sama po sebi.

Za Googleova predavanja zainteresiralo se stotinjak ljudi...
Za Googleova predavanja zainteresiralo se stotinjak ljudi...

S druge strane, analiza posjeta i dalje nije dio prakse pri izradi web stranica. U najboljem slučaju, radi se o pregledu posjeta, ne o njihovoj detaljnoj analizi. Znati koliko nam dolazi posjetitelja otkuda (npr. s tražilica ili s partnerskih stranica) je zanimljivo, ali u konačnici zanima nas zašto…

Tek u rijetkim slučajevima promet web stranica analizira se na detaljan i produktivan način. Google Analytics je besplatan alat za analizu posjeta web stranica, vrlo popularan i u nas.

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Telekom Bankarstvo: Zabi prosječna bankarska aplikacija, HT-u dodatan izvor prihoda

Telekom bankarstvo Hrvatskog telekoma i Zagrebačke banke ne pruža kvalitetnije korisničko iskustvo ni od hrvatskih konkurenata ni od Revoluta, ali najavljuje agresivnu marketinšku kampanju kakvu prosječna banka ne bi pokrenula.

Startupi i poslovanje

Ne uništavaju paušalni obrti IT industriju, već ogromna davanja na plaće

O problematici paušalnih obrta u IT industriji već se dugo govori tiho, a od ovog vikenda i glasno. No čini se da dobar dio rasprave, koja je buknula preko vikenda, ali i budućih poreznih promjena, koje nas očekuju iduće godine, idu u krivom smjeru - prema jačem oporezovanju samostalnog rada, a ne rasterećenju nesamostalnog, odnosno plaća.

Startupi i poslovanje

Superbet akvizirao Axilis Brune Kovačića – Zagreb postaje inovacijski centar digitalnog klađenja

Bruno Kovačić za Netokraciju ekskluzivno otkriva kako je softversku agenciju koju je osnovao kao student preuzeo Superbet, a koji je nedavno osigurao 175 milijuna eura za širenje.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Poznati su finalisti šestog izdanja programa Moj Zaba Start

Trideset finalsita šeste godine natječaja Moj Zaba Start poznato je javnosti, a neki od njih će podijeliti gotovo milijun kuna financijskih potpora u tri područja.

Tehnologija

Manje kupujemo aute, ali više romobile. Rješenje? Mercedes električni romobil!

Mercedes je potiho ušao na tržište električnih romobila, a uskoro ćemo na njima možda vidjeti i lokalne "igrače" koji čim sjednu az stol u kafiću bacaju ključ Mercedesa na stol.

Internet marketing

Kovačević, Vrdoljak, Ackermann i Brkan na WMF-u otkrivaju zadnjih 10 godina digitalnog marketinga

Kako je izgledao digitalni sektor prije deset godina i kako se u njemu dan danas snalaze neki od najpoznatijih digitalaca saznat ćemo ove subote na Weekend Media Festivalu.

Startupi i poslovanje

Hubbig Dragane Lipovac kreće u nove pobjede s milijunskom investicijom i novom savjetnicom

Bili vi mali ili veliki uvoznik, naručivali iz Kine ili SAD-a, Hubbig vam može olakšati život, a da to ovom mladom startupu ide dobro potvrdila je i nedavna milijunska investicija koju je orkestrirala Monika Mikac, bivša operativna direktorica u Rimac Automobilima.

Startupi i poslovanje

Paušalci, prikriveni rad opet nije dobro definiran u Općem poreznom zakonu, uključite se u e-Savjetovanje!

Prema trenutnom prijedlogu izmjena Općeg poreznog zakona, koji bi trebao stupiti na snagu 1. 1. 2020., i dalje nije dovoljno jasno definirana razlika između samostalnog i nesamostalnog rada, što bi se moglo obiti o glavu paušalnim obrtnicima i tvrtkama koje ih angažiraju.

Intervju

Tko to zna sa softverom, dobro zarađuje i utječe na velike sustave? IT Konzultant!

Kao što mnogi bježe od matematike i STEM-ovci nerijetko bježe od "mekih vještina", no upravo se u tom spoju kriju odlične karijerne opcije. Kako ispolirati te vještine učimo od FER-ovca, dugogodišnjeg konzultanta i danas direktora, mStartovog Emina Subašića.