Google AdWords i Analytics predavanja održana u Zagrebu

Google AdWords i Analytics predavanja održana u Zagrebu

U Zagrebu je danas, u organizaciji hrvatske udruge web developera odnosno CROWD-a, uz stručne predavače iz Googlea, održano nekoliko predavanja o tome kako koristiti Googleove alate u internet poslovanju. Prvi dio dana bio je posvećen menadžerima, IT direktorima te svima ostalima koji se tek upoznaju s Googleovim proizvodima.

Google predavanja u Zagrebu
Google predavanja u Zagrebu

U Zagrebu je danas, u organizaciji hrvatske udruge web developera odnosno CROWD-a, uz stručne predavače iz Googlea, održano nekoliko predavanja o tome kako koristiti Googleove alate u internet poslovanju. Prvi dio dana bio je posvećen menadžerima, IT direktorima te svima ostalima koji se tek upoznaju s Googleovim proizvodima.

Tijekom uvodnog dijela Hrabren Suknaić, Googleov regionalni menadžer, naglasio je kako je penetracija interneta u Hrvatskoj prešla 2.2 milijuna korisnika. Ukoliko uzmemo u obzir da preko 81% internet korisnika do željenih informacija dolazi putem tražilica, zaključujemo kako je regija zrela za Googleov nedavni aktivan ulazak na tržište.

Google ili ništa?

Apsolutna dominacija Googlea u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama regije, svakako znači da Googleovo AdWords kontekstualno oglašavanje ne smijemo ignorirati. To možemo i vidjeti u ponudama domaćih tvrtki specijaliziranih za search engine marketing, poput SeekandHita. Alternativa Googleovom kontekstualnom oglašavanju nisu tražilice poput Binga ili Yahooa, već – eTarget, Facebook,…

Zrinka Opašić, Google AdWords account manager uvodi nas u upravljanje AdWords kampanjama, što će svakako samo pomoći u korištenju kontekstualnog oglašavanja na Googleovoj platformi. Najzanimljiviji dio svakako je bio pitanja i odgovori, tijekom kojih je mnošto korisnika iznijelo svoja pitanja. Npr. zašto je uvodni bid za pojam “predsjednički izbori” 55 kuna, ukoliko skoro i da nema oglašivaća? Skeptici u kvalitetu hrvatskih profesionalaca u kontekstualnom oglašavanju svakako su se ugodno iznenadili razinom pitanja, koja su bila informirana i zanimljiva sama po sebi.

Za Googleova predavanja zainteresiralo se stotinjak ljudi...
Za Googleova predavanja zainteresiralo se stotinjak ljudi...

S druge strane, analiza posjeta i dalje nije dio prakse pri izradi web stranica. U najboljem slučaju, radi se o pregledu posjeta, ne o njihovoj detaljnoj analizi. Znati koliko nam dolazi posjetitelja otkuda (npr. s tražilica ili s partnerskih stranica) je zanimljivo, ali u konačnici zanima nas zašto…

Tek u rijetkim slučajevima promet web stranica analizira se na detaljan i produktivan način. Google Analytics je besplatan alat za analizu posjeta web stranica, vrlo popularan i u nas.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Podatkovna znanstvenica Ana Dumić otkriva kako su joj podaci spasili sina

Kad je njihovom sinu dijagnosticiran teži oblik epilepsije, Ana Dumić i njen suprug Goran odlučili su iskoristiti svoje znanje i vještine o podatkovnoj znanosti ne bi li otkrili okidače napadaja. Uspjeli su.

Društvene mreže

Jeste li mislili da će 16 godina od osnivanja Facebooka na njemu najvažnije biti – grupe?

Pokretači i administratori otkrivaju mi kako su nastala stručna udruženja, pa i poslovna partnerstva, na temelju specijaliziranih Facebook - grupa.

Startupi i poslovanje

Što su nam skrivile hrvatske digitalne agencije?

Hrvatski uslužni IT, uključujući digitalne agencije, zamašnjak je koji više od dva desetljeća puni državni proračun i tople developerske stolice. S druge strane, činovnici, a i mediji, papagajski mantraju o proizvodnim tvrtkama i kako će nas one konačno pogurati prema pikselastom eldoradu.

Što ste propustili

Izrada web stranica

Developeri, dizajneri, project manageri – za AI budućnost možete se pripremiti već danas

Cilj svakog developera i dizajnera je bolje korisničko iskustvo - a upravo ovdje može pomoći kognitivna znanost koja promišljanje o korisnicima, da li dizajna, koda ili gotove aplikacije, stavlja u fokus svega što IT stručnjaci rade.

Startupi i poslovanje

Kako se Glovo i Konzum pripremaju za povećanje broja narudžbi zbog koronavirusa?

Uz sve više vijesti o koronavirusu, raste i broj onih koji se oslanjaju na digitalne servise kako bi naručili hranu ili namirnice. Kako se za povećanje prometa pripremaju servisi za dostavu?

Kultura 2.0

Na web trgovinama deseci zaštitnih maski upitnih cijena i kvalitete

U svakom kriznom razdoblju nađe se pojedinaca i tvrtki koji će situaciju iskoristiti za svoj profit, ali maske s desetorostruko većim cijenama i modnim etiketama zbilja su poseban slučaj.

Startupi i poslovanje

Što o radu od kuće zbog koronavirusa kažu PBZ, Infobip, Nanobit…?

Nakon što je jučer potvrđeno da i u Hrvatskoj imamo prve osobe zaražene koronavirusom, dobar dio ovdašnjih tvrtki je počeo ozbiljnije razmišljati o promjeni načina rada. Prvo su se počela ukidati putovanja u inozemstvo, a potom se počeo uvoditi rad od kuće.

Startupi i poslovanje

Dijeljenje romobila i u Hrvatskoj: Bolt prvi uveo romobile u ponudu

150 romobila koje možete otključati i voziti kada god vas je volja bit će dostupno u Splitu za sve korisnike Bolt aplikacije.

Digitalni mediji

U manje od 24 sata od prvog slučaja u Hrvatskoj, koronavirus smo online spomenuli čak 15 tisuća puta

Sada već svi znamo da je koronavirus došao u Hrvatsku, no koliko viralno je ova tema zaokupila sve nas pokazat će kao i uvijek - brojke.