Uključite se u inicijativu za geolokacijsko Facebook oglašavanje

Hrvatski agencijaši, želite geolokacijsko oglašavanje putem Facebooka?

Svi oni koji se bave oglašavanjem putem društvene mreže Facebook u Hrvatskoj već godinama željno čekaju mogućnost usmjeravanja oglasa prema lokaciji korisnika. Da, postoje načini da se ovaj nedostatak zaobiđe, ali jednostavnije bi bilo da je usluga dostupna na regularan način, kao što je u mnogim drugim zemljama. Zbog toga agencija Manjgura i Netokracija pokreću inicijativu prema Facebooku da se ukloni ograničenje na geolokacijsko oglašavanje u Hrvatskoj – a ako ste i sami zainteresirani za ovu opciju, čitajte dalje!

Facebook oglasi Hrvatska

Geolokacijsko oglašavanje nikad nije bilo “formalno” dostupno u Hrvatskoj, ali oglašivači su uvijek pronalazili način da to zaobiđu. Tako se do travnja ove godine opcija mogla nesmetano koristiti zahvaljujući bugu u Power Editoru.

Mnoge agencije i klijenti nezadovoljni su Facebookovim ograničenjem, imajući u vidu i činjenicu kako zabrana geolokacijskog oglašavanja u Hrvatskoj nije uvjetovana nikakvim tehničkim ograničenjima.

Vođeni generalnim nezadovoljstvom korisnika, iz Manjgure su kontaktirali Facebook i predstavili ovaj problem. Apel je naišao na razumijevanje, ali da bi bio razmotren, potrebno je skupiti kritičnu masu hrvatskih oglašivača koji bi podržali inicijativu.

Zbog toga pozivamo sve njih da popune podatke putem formulara i pridruže se inicijativi. Želimo da se omogući opcija targetiranja lokacija u Hrvatskoj, kako za postojeće kampanje, tako i za nadolazeće Local Awareness kampanje.

Win-win situacija

U Manjguri i Netokraciji, a vjerujemo i u ostalim tvrtkama koje ova tema zanima, smatra se kako bi ukidanjem ograničenja za područje Hrvatske profitirao i sam Facebook jer bi uvođenjem geolokacijskog oglašavanja privukao veći broj manjih oglašivača kojima Facebook kao platforma trenutačno nije u fokusu.

Osim toga, jednako kako bi Facebook profitirao od malih oglašivača koji bi s boljom mogućnošću targetiranja bili spremniji uložiti u oglašavanje, tako bi i velike agencije lakše dobivale budžete od svojih klijenata kada bi njihovo oglašavanje bilo preciznije, odnosno generiralo veći povrat uloženog.

U svakom slučaju, riječ je win-win situaciji – a sad ju još “samo” treba realizirati. 🙂

Komentari

 1. Luka Radunović

  Luka Radunović

  09. 12. 2014. u 11:22 am Odgovori

  A što mislite o tome da se spoji molba za uvođenje FB geolokacijskog oglašavanja za Hrvatsku, Crnu Goru, Bosnu, i ostale države u regionima u kojima ova opcija nije moguća?

  Mislim da bi se povećale šanse da molba bude prihvaćena, a i Netokracija bi pokazala da je relevantan regionalni, a ne samo hrvatski portal/magazin. 🙂

  Što se tiče Crne Gore, u ime pokreta Digitalizuj.me se javljam da smo zainteresovani za saradnju u ovom projektu! 🙂

  Pozdrav!

  • Mia Biberović

   Mia Biberović

   09. 12. 2014. u 12:22 pm Odgovori

   Luka, evo i tu odgovor. 🙂 Prijedlog je da prvo krenemo s Hrvatskom, pa ako nam inicijativa prođe, napravit ćemo isto i za ostale zemlje, a vjerujem da će onda sve ići lakše. Svi zainteresirani se slobodno mogu javiti s dodatnim prijedlozima, a tu smo i za sve dodatne upite!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

U Hrvatskoj se za poduzetništvo odlučuje tek svaki 12. građanin, možemo li to kao digitalna zajednica promijeniti?

Ako nema poduzetnika, nema niti poduzetničkog ekosustava, a u Hrvatskoj je niz uzroka doveo do toga da patimo od kroničnog manjka poduzetničke aktivnosti - postoji li među digitalcima znanje i energija da se to promijeni?

Mobilno

Testirali smo Sony Xperiju 1 II, mobitel za fotografe i snimatelje koji nemaju fotoaparat i kameru

Protekla dva tjedna testirao sam Sony mobitel. Ne, nisam se vratio u 2016., ali razumijem ako za brend Xperia niste čuli mjesecima ili godinama.

Društvene mreže

Facebook Dating stigao u Hrvatsku! Što će vaši Facebook prijatelji (i simpatije) moći vidjeti i napraviti?

Facebook Dating je od danas dostupan i na području Europe kako bi pomogao korisnicima u traženju partnera. Potrudili su se da iskustvo bude što je više moguće privatno... no koliko tajne simpatije na Facebooku zbilja mogu biti tajna?

Društvene mreže

Što sam naučio nakon 931.000 pregleda, 15.000 reakcija i 365 uzastopnih dana objavljivanja na LinkedInu?

Sve je krenulo ljeta 2019. kada sam si postavio izazov. Danas 400+ dana nakon s isto toliko mojih objava na LinkedInu naučio sam mnogo, a dio tog iskustva imam priliku u ovoj analizi podijeliti i s vama.

Kolumna

Kako postati podatkovni inženjer? Od PMF-a do industrije – ovo je moj karijerni put

Put do podatkovnog inženjera zahtijeva mnogo truda, vremena i konkretna znanja. Ali i sam sam prvo učio da bih kasnije druge podučavao. Što se na tržištu traži i što vas može zateći na putu?

Startupi i poslovanje

Izdavačka kuća Devolver Digital preuzela Croteam, veterane hrvatske gaming scene

Najdugovječniji i najpoznatiji hrvatski gaming studio Croteam preuzima Devolver Digital, izdavač video igara koji ih je vjerno pratio kroz sva re-izdanja njihove uspješnice Serious Sama, ali i novih nastavaka koji su osvajali igrače diljem svijeta.