Freelance.hr spajat će hrvatske stručne 'honorarce' i poslodavce željne kvalitete

Freelance.hr spajat će hrvatske stručne ‘honorarce’ i poslodavce željne kvalitete

Freelance.hr bit će nova platforma za povezivanje freelancera i potencijalnih klijenata odnosno poslodavaca koja će biti dostupna tijekom ožujka ove godine. Projekt je pokrenut po uzoru na web servise poput Elancea koji okupljaju programere, dizajnere i pisce širom svijeta, omogućavajući im rad s klijentima do kojih inače ne bi mogli doći. Freelance.hr želi ponuditi isto - hrvatskim "slobodnjacima

Freelance.hr
Freelance.hr

Freelance.hr bit će nova platforma za povezivanje freelancera i potencijalnih klijenata odnosno poslodavaca koja će  biti dostupna tijekom ožujka ove godine.  Projekt je pokrenut po uzoru na  web servise poput Elancea koji okupljaju programere, dizajnere i pisce širom svijeta, omogućavajući im rad s klijentima do kojih inače ne bi mogli doći. Freelance.hr želi ponuditi isto – hrvatskim “slobodnjacima”.

Freelancer odnosno slobodnjaci/honorarci u praksi su samostalni djelatnici, a radi se o popularnom načinu rada posebice među “digitalnim” zanimanjima poput programiranja, dizajna web stranica pa i pisanja te drugih, specifičnih poslova gdje jedna osoba može odraditi određen projekt za svog klijenta.

Najbolji mogući stručnjaci po najboljim uvjetima kao freelanceri

U Hrvatskoj je danas najviše freelancera među novinarima te dizajnerima, pri čemu mnogi rade pod brendovima vlastitih mini-studija. Kako suosnivač projekta, Andrey Shtylenko, otkriva za Netokraciju, cilj projekta je omogućiti tvrtkama iz cijele Hrvatske stupanje u kontakt s najboljim stručnjacima pod najboljim uvjetima.

Osim spomenutim, Freelance.hr bit će namijenjen kategorijama:

 • Online & IT: Web dizajn, razvoj aplikacija, SEO…;
 • Dizajn & multimedija: Fotografija, audio produkcija…;
 • Pisanje i prijevodi: Novinarstvo, lektura…;
 • Poslovni servisi: Ljudski potencijalni, računovodstvo…;
 • Marketing i prodaja: Odnosi s javnošću…;
 • Administrativna podrška: Vođenje ureda, digitalizacija, obrada teksta…;
 • Inženjerske usluge i proizvodnja: Strojarstvo, građevinarstvo, arhitektura.
Andrey, suosnivač projekta Freelance.hr
Andrey, suosnivač projekta Freelance.hr

Iako ideja nije nova, Andrey naglašava kako će Freelance.hr biti lokalno relevantniji od stranih servisa, a i freelanceri i klijenti moći će ocjenjivati jedni druge. Projekt je razvijen u suradnji s hrvatskom coworking inicijativom Coworking.hr:

Naši projekti su često trebali vizualni identitet, dizajn web stranica, copywriting, PR itd. U određenom trenutku smo shvatili da naša vlastita lista freelancera postaje prekratka i da stalno tražimo nove i kvalitetne.  Na jednom od Coworking Croatia sessiona smo ukratko objasnili svoju ideju te potom shvatili kako oni već stvaraju udrugu za freelancere pa smo u duhu coworking kulture i zajedničkog razumijevanja i interesa stvorili partnerstvo u kojem razrađujemo projekt.

Iako počinju kao stranica namijenjena hrvatskoj publici, već su dobili pozitivne komentare i upite od regionalnih partnera koji također žele promovirati i gajiti ovaj način rada. Andrey zaključuje kako je širenje na regiju stoga samo pitanje vremena.

Tim je sada u zadnjoj fazi dovršavanja i testiranja servisa te pripremanja promo materijala i sadržaja.  Freelance.hr zasad nudi registraciju prije početka servisa, tako da ukoliko ste freelancer svakako se registrirajte kako biste isprobali servis. Servis će, kako Andrey potvrđuje za Netokraciju, biti objavljen sredinom ožujka!

ponuda

Komentari

  • Damir2

   Damir2

   19. 02. 2013. u 2:37 pm Odgovori

   Daniel čim to spominješ znači da ne znaš kako te stvari idu u svijetu, pa samim tim i nisi baš pripremljen najbolje za biznis. Pa i vani je veza sve a kamoli kod nas. Vani ti fondovi otvoreno kažu da traže nečiju preporuku što je besmisleno u smislu kvalitete jer i dalje 98% financiranih startupa propada. Znači ovo na prepuruku čitaj preko veze. Uvijek bilo i uvijek će biti

   • Tino

    Tino

    24. 02. 2013. u 10:19 am Odgovori

    Kakva preporuka i veza? Okani se tog balkanskog mentaliteta..
    Ovaj site je napravljen bez icijeg financiranja i veze te nema apsolutno nikakve veze sa Bicro.
    98% startupa propada i sa tim se računa kada se radi business plan. Jedino što ti možeš napravit u vezi toga je osigurati da ti ne propadne 100% investiocija tako što ćeš naći sposobne timove koji vode te startupe. A to možeš jedino po preporuci (što word of mouth što po prijašnjim rezultatima)

 1. Andrey

  Andrey

  19. 02. 2013. u 12:55 pm Odgovori

  @Hrvac, I’m sure we will have a chance to personally meet during our further Freelance.hr events as well as introduce you to the team of Coworking Croatia who is co-managing this wonderful project.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

MVT Solutions iz Pisarovine osigurao 100.000 od 300.000 eura vrijedne runde investicije za brži i jeftiniji razvoj IoT-ja

Ovaj domaći startup u tri je godine, bez ikakve vanjske investicije, razvio IoTaaP, alat koji može uvelike olakšati razvoj IoT proizvoda različitim klijentima. Osim hardvera, njihov poslovni model se skalira kroz softver i cloud, a koliko uspješno su se rješenjem i radom potvrdili do sada, najbolje govori i vijest o prvoj investicijskoj rundi predvođenoj domaćim investitorom.

Video

Što se dogodi kada ekstremnom trolu oduzmete megafon, odnosno društvene mreže?

Počne skapavati od gladi, sudeći prema uvijek dramatičnom istaknutom pripadniku 'alt right' pokreta, Milu Yiannopoulosu iliti Neru iliti Milu Andreasu Wagneru iliti Milu Hanrahanu, što je zapravo njegovo pravo ime.

Internet marketing

Hrvatski brendovi boje se zauzeti stav u marketingu (i upravo time gube!)

U najnovijoj epizodi Netokracija podcasta bavimo se brendovima koji se ne boje zauzeti stav. Takvih je u hrvatskoj vrlo malo, rijetki se odluče na taj rizik, a ne shvaćaju da je zapravo upravo to najriskantniji potez.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Dragi svi, budite podrška koju želite i sebi; drage žene, nemojte prihvatiti ništa manje

Ladies of New Business Tech edition okupio je domaće i strane IT rukovoditelje, stručnjake i organizatore IT konferencija kako bi raspravili što kao kolege, šefovi i organizatori možemo učiniti kako bi pomogli IT-jevkama da napreduju u industriji te da se osjećaju kao njezin važan dio.

Kultura 2.0

Gen Ashley i Christina Richter na 8. #LadiesZG: bez uzora i edukacije nema jednakosti u tehnološkoj industriji

Kako bismo privukli više žena u tehnologiju trebamo podržati i trenutne žene u industriji koje će svojim primjerom pokazati da ovaj sektor nije "muški svijet".

Startupi i poslovanje

Hrvatski SysKit: Za 90% funkcionalnosti inspirirali su ih njihovi korisnici, među kojima je i američka vlada

Hrvatska softverska tvrtka SysKit već 10 godina pomaže sistemašima i administratorima u više od 3000 tvrtki diljem svijeta. Njezin suosnivač Frane Borozan otkrio mi je strategiju koja im je omogućila kompetitivnost na svjetskoj razini i približila ih ostvarenju želje da postanu jedan od najvećih proizvođača softvera u Hrvatskoj.

Startupi i poslovanje

Indienogo – kako će izuzimanje Hrvatske s ove platforme utjecati na domaće projekte?

Indiegogo više nije službeno podržan u Hrvatskoj, što znači da ne možete više na njega postavljati kampanje ako ste tvrtka registrirana u Lijepoj našoj. Istražili smo kako je do toga došlo, a i kako će to utjecati na domaće projekte koji platformu aktivno koriste.

Najava

Ulazite li u digitalnu industriju, krenite s razvojem digitalnih proizvoda

Nekada smo u digitalnoj industriji radili isključivo na tuđim projektima, jer nismo mogli birati. Danas možete razvijati vlastite digitalne proizvode i raditi na svim njihovim aspektima. Počnite s besplatnom radionicom Netokracije i Raiffeisen banke o tome kako krenuti u 'product'!

Startupi i poslovanje

Realno stanje startupa iliti kako mi je u dva tjedna američka tech scena skinula ružičaste naočale osnivača

Što vas može naučiti samo nekoliko dana u Seattleu, jednom od najpoznatijih startup i tech gradova na svijetu? Možda kako ste na svoje poslovanje do sada gledali malo previše "romantično".