Foursquare se 'dijeli' na dvije aplikacije: Uskoro stiže Swarm za lakše praćenje prijatelja

Foursquare se ‘dijeli’ na dvije aplikacije: Uskoro stiže Swarm za lakše praćenje prijatelja

Čini se kako Foursquare slijedi Facebookovu mobilnu strategiju, fragmentiranje različitih opcija u više aplikacija, jer je jučer najavljeno lansiranje nove aplikacije, Swarm. Dok će (novi) Foursquare i dalje omogućivati korisnicima pronalazak novih mjesta, ali uz još veću personalizaciju pretrage, Swarm će biti namijenjen otkrivanju lokacije prijatelja. Podsjetimo, Swarm je ime Foursquareovog bedža koji korisnici dobivaju kada se više od njih 50 'čekira' na isto mjesto.

Swarm Foursquare

Čini se kako Foursquare slijedi Facebookovu mobilnu strategiju, fragmentiranje različitih opcija u više aplikacija, jer je jučer najavljeno lansiranje nove aplikacije, Swarm. Dok će (novi) Foursquare i dalje omogućivati korisnicima pronalazak novih mjesta, ali uz još veću personalizaciju pretrage, Swarm će biti namijenjen otkrivanju lokacije prijatelja. Podsjetimo, Swarm je ime Foursquareovog bedža koji korisnici dobivaju kada se više od njih 50 ‘čekira’ na isto mjesto.

Foursquare je najavio novost putem bloga, rekavši kako korisnici ovu mobilnu društvenu mrežu koriste većinom za dvije stvari – za praćenje i susrete s prijateljima te pronalazak novih mjesta. No, kad otvorimo aplikaciju, radimo isključivo jednu od te dvije stvari – dok smo kod kuće, želimo pronaći mjesto gdje bismo mogli večerati. Nakon večere, provjeravamo gdje su nam prijatelji i jesu li u blizini. Zbog toga se odlučilo na razdvajanje tih opcija u dvije različite aplikacije, Foursquare i Swarm.

Izgradili smo Swarm jer ste nam rekli koliko često i dalje šaljete poruke prijateljima pitajući ih gdje su i koji su im planovi. Željeli smo izgraditi brži način da doznate te stvari. Sa Swarmom možete lako vidjeti koji su vaši prijatelji u blizini, doznati tko je za piće kasnije i podijeliti što i sami planirate (brže i lakše nego danas na Foursquareu).

Izgled nove aplikacije (izvor: The Verge)
Izgled nove aplikacije (izvor: The Verge)

Swarm će biti dostupan na iOS-u i Androidu tijekom idućih nekoliko tjedana, a ubrzo nakon toga i na Windows Phoneu, a ako želite biti među prvima koji će doznati da je aplikacija spremna za preuzimanje, predbilježite se putem službene stranice.  Također, The Verge je već uspio isprobati aplikaciju, a i pružiti širu priču oko trenutne strategije ovog servisa. Zanimljiva činjenica – Foursquare više neće prikupljati informacije o check-inovima svojih korisnika, kojih je do sada skupio 6 milijardi! Naime, njegov servis za “pogađanje lokacija”, Pilgrim, prikupljat će podatke koje nudi GPS signal, odašiljači, jačina signala, WiFi… Sve će to pomoći pri kreiranju “vrućih zona”, mjesta na kojima se korisnici okupljaju, a što će ujedno dati i kontekst lokacijama. Recimo, ako ste (sa svojim telefonom) posjetili pet različitih japanskih restorana, Foursquare će to znati i u budućnosti vam više preporučivati tu vrstu hrane.

Foursquare će također proći kroz metamorfozu – pretraga će biti personaliziranija, prema korisnikovom ukusu i prema preporukama prijatelja. Želi se da aplikacija odgovori na naredbe kao što su – predloži mi odlično mjesto za večeru, a ne samo da daje lokaciju najbliže benzinske postaje, primjerice. Ova će aplikacija biti spremna tijekom ljeta.

Što kažete na Foursquareovo ‘dijeljenje’? Koju opciju vi više koristite – pronalazak lokacija ili pronalazak prijatelja?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Nasmijali smo se ‘Otvorenom’, a unutar IT zajednice se hejtamo, ne podržavamo – i ne poznajemo?

Jučerašnje Otvoreno dokaz je da ni javnost ni država i dalje ne razumiju IT. Može li tehnološka zajednica konačno pokazati razumijevanje sama prema sebi?

Mobilno

George je nova bankarska aplikacija od Erstea – za račune u svim bankama?

Iako će Erste službeno predstaviti George tijekom tjedna, već danas otkrivamo kako će nova aplikacija (Da!) biti zamjena ne samo za Erste mBanking nego potencijalno i za druge banke koje koristite!

Startupi i poslovanje

Web stranice javnih tijela od 23.9. moraju biti pristupačne: Kako se tijela, agencije, dizajneri i developeri mogu prilagoditi?

Informacije od javnog značaja koje objavljuju javna tijela na svojim web stranicama i aplikacijama moraju biti pristupačne svima - o tome više nema rasprave. Što vas očekuje ako je pristupačnost sljedeći korak i za vas? Hrvatska agencija Neuralab dizajnirala je po novim standardima web Hrvatske banke za obnovu i razvitak - evo što su oboje naučili u procesu.

Što ste propustili

Intervju

Flutter nije “no-code” rješenje ni čarobni štapić, ali je odličan za brz razvoj mobilnih aplikacija

Ako niste developer, možda niste ni čuli za Flutter - a ako jeste, vjerojatno imate snažno mišljenje o njemu. U čemu je tu stvar?

Sponzorirano

WooCommerce koristi 50% hrvatskih online trgovaca, a uz Neuralab dobili su i novu opciju plaćanja – KEKS Pay

Suradnja eCommerce agencija i fintecha mogla bi - i trebala bi - biti sve češća praksa otkako je PSD2 otvorio vrata bankarskim podacima. Dobar primjer realizirao se nedavno u okviru domaćeg KEKS Paya koji je uz pomoć Neuralaba dobio priliku olakšati život tisućama novih korisnika i klijenata.

Startupi i poslovanje

200 studenata saznalo kako pokrenuti karijeru u doba COVID-19 u Nanobitu, ali i Infobipu, Infinumu i Circuitmessu

Na jučerašnjem digitalnom izdanju Digiralne Karijere u organizaciji Netokracije, FOI-ja i Nanobita govorilo se o pandemiji, praksama i prilikama za zaposlenje u digitalnoj industriji unatoč pandemiji.

Kultura 2.0

Kladarić, Šarić i Blagonić: Kako napredovati, biti inovativan i kreativan – dok radite na daljinu!

Iako je rad na daljinu mnogima nametnut, ne znači da je drugima odlično sjeo. Dapače, s Lukom Kladarićem, Marinom Šarićem i Lucijanom Blagonićem otkrivamo dobre prakse temeljene na godinama iskustva!

Mobilno

Ljuti smo na Apple… ali treba li nam još punjača?

Zašto su svi tako ljuti jer neće imati još jednu kocku za punjenje viška i kabel koji će ionako puknuti?

Startupi i poslovanje

Croatia osiguranje prepoznalo je potrebe korisnika u 2020. i u deset mjeseci je nastao LAQO

Usred krize i pandemije Croatia osiguranje napravila je ozbiljan iskorak prema digitalizaciji svojih usluga - okupili su vrhunski tim domaćih stručnjaka s kojima su razvili digitalni proizvod na razini punokrvnog insurtecha. Kako je nastalo LAQO, otkrivamo.