Founder Institute stiže u Split: Novi poticaj za dalmatinsku startup scenu

Founder Institute stiže u Split: Novi poticaj za dalmatinsku startup scenu

Dalmatinska startup scena dobiva novi poticaj. Naime, nedavno pokrenuta splitska podružnica Founder institutea i međusektorska klasterska inicijativa CEDRA Split pokreću seriju trening programa za startup poduzetnike iz Splita i Dalmacije.

Founder Institute Split
Split nakon Zagreba i Rijeke postaje treći grad u Hrvatskoj u kojem će Founder Institute pokrenuti svoj program za startupe (foto: CEDRA).

Dalmatinska startup scena dobiva novi poticaj. Naime, nedavno pokrenuta splitska podružnica Founder institutea i međusektorska klasterska inicijativa CEDRA Split pokreću seriju trening programa za startup poduzetnike iz Splita i Dalmacije.

Vodeći međunarodni startup program počinje s predavanjima u Splitu

Founder Institute (FI) prije pet godina osnovao je serijski poduzetnik Adeo Ressi. Sa sjedištem u Silicijskoj dolini, FI je postao jedan od vodećih svjetskih programa za edukaciju u poduzetništvu koji je do sada pripomogao kod lansiranja preko 1000 tvrtki u 55 gradova na 6 kontinenata.

U okviru promocije FI startup programa CEDRA je 7. veljače odradila Startup Ideation Bootcamp s poduzetnicima Vladimirom De Franceschijem (odvjetnikom iz Silicijske doline) i Nikšom Tomulićem (osnivačem Kompare.hr) na kojem se niz zainteresiranih (budućih) poduzetnika iz Splita i okolice okušalo u predstavljanju svojih poslovnih ideja, a čuli su i savjete na temu kako unaprijediti ideje za pokretanje starutpa, stvoriti nove ideje, pronaći suosnivače te saznati radite li na atraktivnom tržištu.

CEDRA najavljuje još dva besplatna događaja, a oba će se održati na Ekonomskom fakultetu u Splitu:

  • Startup Founder 101 s Ivanom Burazinom (Codeanywhere) i Draženom Nikolićem (Adrenalin Think Thank), 13. veljače 2014. u 18 sati.
  • Founder Institute Information Session, 28. veljače 2014., u 18 sati. Informacijska radionica na kojoj ćete moći saznati sve o FI programu te koja su prava i obveze polaznika.

Informativne prijave do 2. ožujka

Split bi trebao, nakon Zagreba i Rijeke, postati treći hrvatski grad u kojem će Founder Institute pokrenuti program za startupe. Svi zainteresirani mogu se neobvezno prijaviti putem linka do 2. ožujka 2014. Prva prijava je informativnog karaktera te ne stvara nikakvu obvezu sa strane startupa ili FI. U slučaju dovoljnog broja prijava i odluke FI da zaista pokrene program, svi prijavljeni bit će obaviješteni e-mailom i pozvani na ‘prijemni ispit’. Program počinje 8. svibnja, odvija se u formi tjednih radionica, a kotizacija iznosi 650 američkih dolara. Više možete pročitati u FI-jevoj FAQ sekciji.

Među mentorima Founder Institutea našla su se imena poput Hrvoja Prpića (investitora u CRANE), Kristijana Pečanca (Boundbreaker), Luke Abrusa (direktora Five Minutes Ltd.), Ozzyja Papića (serijskog poduzetnika), Tomislava Grubišića (direktora i suosnivača iSTUDIJA), Tylera Crowleyja (suorganizatora Launch Festivala, SAD) te mnoga druga. Program Founder Institutea u Splitu odvija se uz potporu Američkog Veleposlanstva u Zagrebu koji će tjedno dovoditi mentore iz SAD-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.