Foodpanda stiže u Srbiju kao najveći svetski servis za online naručivanje hrane

Foodpanda stiže u Srbiju kao najveći svetski servis za online naručivanje hrane

Foodpanda, jedan od najpopularnijih servisa za online naručivanje hrane uskoro dolazi i u Srbiju. Kako nam je potvrđeno iz kompanije, širenje na Srbiju deo je regionalne ekspanzije ovog servisa koji bi u predstojećim nedeljama trebao da zaživi i u ostalim balkanskim zemljama, počevši prvo od Bugarske i Rumunije.

foodpanda

Foodpanda, jedan od najpopularnijih servisa za online naručivanje hrane uskoro dolazi i u Srbiju. Kako nam je potvrđeno iz kompanije, širenje na Srbiju deo je regionalne ekspanzije ovog servisa koji bi u predstojećim nedeljama trebao da zaživi i u ostalim balkanskim zemljama, počevši prvo od Bugarske i Rumunije.

Kao deo Rocket Internet grupe, servis Foodpanda debitovao je sredinom 2012. godine u Jugoistočnoj Aziji, da bi se u narednom periodu proširio na čak 33 zemlje širom sveta. Poslednje širenje poslovanja ovog servisa obuhvata 18 novih tržišta, a Balkan je ocenjen kao ključan faktor u tom procesu.

Izvršni direktor za Centralnu i Istočnu Evropu, Pawel Hytry, izjavio je tom prilikom za Netokraciju:

“Sa 60 miliona ljudi i rastućom penetracijom Interneta, region Balkana za nas predstavlja veliku priliku koja će dodatno podstaći rast naše kompanije na svetskom nivou. Želimo da iskoristimo ovu priliku i tako postanemo vodeća platforma za online naručivanje hrane u regionu”.

balkanfoodpanda
Zemlje Balkana sledeće na mapi

Pored servisa Paymill sa kojim smo se upoznali na prošlogodišnjoj RockPaperStartups konferenciji, dolazak Foodpande na područje Balkana predstavlja do sada najveću investiciju koju je Rocket Internet ostvario u ovom delu sveta, dodaju iz kompanije. Regionalno predstavništvo ovog servisa za online naručivanje hrane biće locirano u Beogradu, a kako nam je rečeno, kancelarije i prodajni timovi biće spremni u najkraćem vremenskom roku.

Lansiranje Foodpande najavljeno je i u Makedoniji i Albaniji, te na području Kosova, pri čemu će se predstavništvo za ova tržišta nalaziti u Makedoniji usled logističkih prednosti. Na dan lansiranja, koji još nije preciziran, svaki od lokalnih servisa sarađivaće u proseku sa oko 100 restorana pri čemu će se taj broj konstantno povećavati kako prisustvo jednog od najvećih servisa za naručivanje hrane putem Interneta bude raslo.

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Dostava piva nije vožnja po gradu uz GoogleMaps, znaju to Medvedgrad i OptimoRoute

Nakon osigurane investicije od gotovo sedam milijuna dolara, OptimoRoute planira širenje ureda u Zagrebu kako bi malim tvrtkama približili logističko planiranje slično onome koje imaju velike tvrtke.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Startupi i poslovanje

Trebate li pokrenuti svoj startup u krizna vremena? Ako da… možete li osigurati investiciju?

Krize sa sobom donose velike izazove, ali kako znamo - i značajne prilike. Mnogi se slažu da će nadolazeća kriza otvoriti još veće poslovne prilike nego prethodne. U ovotjednoj epizodi raspravljamo stoga kako i u kriznim vremenima razmišljati o stvaranju novih vrijednosti u tehnološkoj industriji.