Fight Club zagrijao zagrebačke iPhone i BlackBerry entuzijaste

Fight Club zagrijao zagrebačke iPhone i BlackBerry entuzijaste

Fight Club u zagrebačkom Teatru Exit održao se jučer, 18. travnja, u Zagrebu. Radi se o geekovskoj debati u kojoj su se riječima suprostavile jake snage smartphone uređaja, Appleovog iPhonea te RIM-ovog BlackBerrya. Zastupali su ih pravi entuzijasti, među njima i Netokracijin autor i veliki znalac Appleovih tehnologija, Luka Sučić, te bloger i BlackBerry korisnik, Marko Rakar Mrak.

Fight Club u zagrebačkom Teatru Exit održao se jučer, 18. travnja, u Zagrebu. Radi se o geekovskoj debati u kojoj su se riječima suprostavile jake snage smartphone uređaja, Appleovog iPhonea te RIM-ovog BlackBerrya.

Zastupali su ih pravi entuzijasti, među njima i Netokracijin autor i veliki znalac Appleovih tehnologija, Luka Sučić, te bloger i BlackBerry korisnik, Marko Rakar Mrak.

Ulazeći u Teatar Exit odmah smo podijeljeni na ljubitelje iPhonea te BlackBerrya. Nakon što nas je moderator, Mario Petreković, uveo u temu, predstavljeni su i timovi.

Bojno polje – teatar!

iPhone i BlackBerry korisnika u publici je bilo mnogo... a i pokoji Androidaš! (Snimio Hrvoje Mihajlic)

Budimo iskreni, Mario Petreković nije geek i mnogi su mu to zamjerili. Možda zaista nije tehnološki potkovan u gadgetima i Twitteru poput vas, ali Mario je dobro odradio svoj posao. Zabavan i šaljiv, Mario je uspijevao smiriti uzavrele duhove naših najdražih geekova s obje strane.

Apple su zastupali Luka Sučić, urednik bloga MacKorisnik i jedan od naših vlastitih autora te Anja Pečovnik koja se bavi televizijskom i glazbenom produkcijom, a dugogodišnjica je korisnica iPhonea.

BlackBerry su branili osnivač bloga PollitikaMarko Rakar Mrak te Marija Lugarić, zastupnica SDP-a u Hrvatskom saboru.

Zabavno, ali…

Obje ekipe hrabro su se borile, ali argumenti su im na žalost bili slabi. S jedne strane teško je ignorirati jeftine data pakete kao veliku prednost BlackBerrya, ali može li se tako uspoređivati s iPhoneom?

Diskusija je bila vatrena... (Snimio Hrvoje Mihajlic)

Rasprava se, iako zabavna i korisna, prečesto svodila na očite razlike. BlackBerry ima dobru tipkovnicu, a iPhone ima dobar browser.

Smiješni momenti su svakako bili oni kada se primjerice govorilo o izboru uređaja koji BlackBerry daje, dok je iPhoneov izbor aplikacija ismijan. Debata se, koliko god bila zabavna, očito ne može udaljiti od žamora kojeg viđamo na Twitteru.

Publici su tijekom debate podijeljene mekane loptice s kojima su se gađali, kao i megafon kojim su prekidali timove i postavljali im pitanja.

iPhone tim, Luka i Anja! (Snimio Hrvoje Mihajlic)

Tviteraši i svi drugi koji nisu uspjeli doći u Teatar Exit pratili su Fight Club putem prijenosa na Tportalu. Organizatore događaja, udrugu CROWD, svakako treba pohvaliti, jer je događaj produciran vrhunski. Ponekad zabavan, ponekad frustrirajući, prvi Fight Club bio je ugodno iskustvo koje ćemo, nadam se, uskoro ponoviti… Sljedeći je, naime, najavljen za lipanj, a bavit će se društvenim mrežama.

Kako se vama svidio Fight Club?

Komentari

 1. Tomislav

  Tomislav

  19. 04. 2010. u 4:51 pm Odgovori

  Ne vidim smisao toga. To su samo alati, svaki ima svoju svrhu i publiku. Svačiji “workflow” je drugačiji. Uživajte u životu i ne zamarajte se ovakim glupostima.

 2. Bill

  Bill

  19. 04. 2010. u 5:33 pm Odgovori

  Iznimno nepoštena je bila borba lopticama pošto su BB-ovci dobili pune dvije kutije loptica za prvi plotun. Sljedeći put loptice trebaju biti veće da ne bježe ispod stolica i treba ih biti više 😀

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?