Farmeron 2.0 prilagodljiv je svim farmama, od korporativnih do obiteljskih i onih od 'nacionalnog značaja'

Farmeron 2.0 prilagodljiv je svim farmama, od korporativnih do obiteljskih i onih od ‘nacionalnog značaja’

Osječki Farmeron je preko vikenda predstavio novu 2.0 verziju svog integriranog softverskog rješenja za farme, a radi se o potpuno novom proizvodu koji ne samo da poput prijašnje verzije prati produktivnost farmi, već i omogućava stvaranje simulacija i planiranje. Krajnji cilj nove verzije Farmerona je održiti farme njihovih klijenata agilnima i vitalnim.

Farmeron 2.0

Osječki Farmeron je preko vikenda predstavio novu 2.0 verziju svog integriranog softverskog rješenja za farme, a radi se o potpuno novom proizvodu koji ne samo da poput prijašnje verzije prati produktivnost farmi, već i omogućava stvaranje simulacija te planiranje. Krajnji cilj nove verzije Farmerona je održiti farme njihovih klijenata agilnima i vitalnima.

Kako Farmeronov Željko Riha piše na službenom blogu, najbitnina novost novog Farmerona je što se bavi i pitanjima koje druga rješenja ignoriraju, umjesto toga fokusirajući se na upravljanje stadima. U Farmeronu to uspoređuju s upravljanjem raketom kroz isključivo praćenje pogona. Farmernov tim stoga smatra da su uspjeti u novoj verziji svog softvera uhvatiti multidiscipliniranost koja je potrebna ne samo u manjim, već i na većim farmama, što očito zahvaljuju radu  i razgovoru tima s farmerima na terenu, bilo u regiji, Njemačkoj ili SAD-u.

Farmeron 2.0 izgleda ovako…

Farmeron 2.0 će stoga imati master records svih grla, predefinirane vrijednosti, praćenje proizvodnju, zdravlje i fertilnost grla te opće praćenje inventara. Farmeronov  strateg za razvoj proizvoda Ana Herman zaključuje kako je najveća vrijednost Farmerona u tome što omogućava praćenje svih utjecaja i njihovo uspoređivanje neovisno o lokaciji, veličini ili monetarnom sustavu u kojem se farma nalazi.

Zanimljivo je kako navode i da farme ipak žive u vlastitoj realnosti s obzirom da ih se percipira kao način življenja i posebnu vrijednost za vitalnog bilo nacije ili obitelji. U tom pogledu Farmeron ulazi na dobru “prodaju priče” svog softvera kao temelja za boljitak ne samo tvrtki, već i obitelji i nacija što bi moglo biti vrlo pozitivno za diferenciranje tog osječkog startupa od konkurencije.

Komentari

 1. Nenad

  Nenad

  29. 10. 2012. u 9:40 am Odgovori

  Kao da čitam RTL teletekst, pa tekstovi su puni pravopisnih i gramatičkih grešaka. Inače dobra stranica o IT industriji i događanjima u regiji, ali ne editiranje tekstova i slanje tekstova “pošto-poto” je gotovo nedopustivo. Molim vas da poradite malo na tome. Pa zar je teško, ako ništa drugo uključiti rječnik i provjeru riječi, pa čak i sa onim osnovnim rječnikom koji dolazi s preglednikom. Please poboljšajte to.

  Što se tiče samog članka i Farmerona, dečki samo naprijed. Pada mi na pamet da Farmeron prebacite i na verziju za svinjogojstvo i ovčarstvo.

  • Ivan Brezak Brkan

   Ivan Brezak Brkan

   29. 10. 2012. u 10:26 am Odgovori

   Zdravo Nenade i hvala na komentaru. Pokušavamo što više i nadam se da ćemo moći više se posvetiti provjeri tekstova, iako se u većini slučajeva radi o tipfelerima. Ako vidiš grešku, slobodno nas ispravi, a i mi ćemo se pokušati što više potruditi, ali radi se o malom timu, tako da ne mogu reći da grešaka neće biti. Thanks i pokušat ćemo svakako. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Izrada web stranica

Da HTZ zna promovirati slavonski turizam u doba krize, ne bi pokrenuo Slavonia.travel

Slavonija je zanemarena već dugo, ali imamo što za ponuditi. Zašto onda reklamiramo samo kulen, rakiju i fiš?!

Što ste propustili

Kolumna

Microsoftova akvizicija ZeniMaxa samo je jedan korak u transformaciji Xboxa u “gaming Netflix”

Možda vam je Microsoft poznat po Windowsima, Officeu i cloud infrastrukturi, ali ovaj PC mastodont jučer je uložio u studio video igara 8 milijardi dolara! A ima itekako dobar razlog...

Tehnologija

Sezona je gotova. Može li ‘proptech’ pomoći s neiskorištenim apartmanima, ali i radnim prostorima?

Fizičko distanciranje stvorilo je krizu bez presedana za industriju nekretnina jer se po prvi put u modernom sjećanju potražnja za mnogim prostorima smanjila. Proptech industrija pokušava riješiti taj problem.

Startupi i poslovanje

Marko Štajcer: Kad već imamo ogromne količine podataka, idemo ih iskoristiti!

U 2020. nikada nije bilo jasnije koliku vrijednost nosi tehnologija za normalno funkcioniranje društva, a koliko još bi nam značila kada bi sve podatke koje imamo upogonili da rade za nas. Zanimaju li vas otvoreni podaci i rješavanje velikih analitički problema na njima, Open Data Hackathon dobra je prilika za iskušati svoje vještine i povezati se s ključnim mentorima i investitorima.

Društvene mreže

Hrvatski influenceri ne čekaju rasplet situacije s TikTokom: Već su spremni za selidbu na Reels

Tijekom vikenda bilo je neizvjesno hoće li TikTok biti izbačen iz američkih trgovina aplikacijama ili ne, ali čini se da postoji svjetlo na kraju tunela. No, sve je to uzburkalo i domaće i globalne kreatore sadržaja, a Vlatko Tutić iz JoomBoosa, koji okuplja 13 TikTokera, otkriva kako su došli na ovu društvenu mrežu, a i kako će s nje otići na Reels ili negdje drugdje, ako bude potrebno.

Netokracija Podcast

Tko je tko u hrvatskoj digitalnoj industriji? Slavimo 50. epizodu Netokracija Podcasta!

Povodom 50. epizode Netokracija Podcasta odlučili smo se na malo drugačiji format: igru! Pogađat ćemo neka od najistaknutijih lica hrvatske digitalne industrije, od osnivača tehnoloških tvrtki do freelancera i marketingaša!

Tehnologija

Hrvatska kripto poštanska marka rasprodana je u nekoliko sati, ali što je to uopće

Uz pomoć Belme Gutlić iz tvrtke NodeFactory i Tina Galetovića iz tvrtke BitX te filatelista Emila Drkušića otkrivamo u čemu je stvar kod blockchain marke Hrvatske Pošte.