Farmeron 2.0 prilagodljiv je svim farmama, od korporativnih do obiteljskih i onih od 'nacionalnog značaja'

Farmeron 2.0 prilagodljiv je svim farmama, od korporativnih do obiteljskih i onih od ‘nacionalnog značaja’

Osječki Farmeron je preko vikenda predstavio novu 2.0 verziju svog integriranog softverskog rješenja za farme, a radi se o potpuno novom proizvodu koji ne samo da poput prijašnje verzije prati produktivnost farmi, već i omogućava stvaranje simulacija i planiranje. Krajnji cilj nove verzije Farmerona je održiti farme njihovih klijenata agilnima i vitalnim.

Farmeron 2.0

Osječki Farmeron je preko vikenda predstavio novu 2.0 verziju svog integriranog softverskog rješenja za farme, a radi se o potpuno novom proizvodu koji ne samo da poput prijašnje verzije prati produktivnost farmi, već i omogućava stvaranje simulacija te planiranje. Krajnji cilj nove verzije Farmerona je održiti farme njihovih klijenata agilnima i vitalnima.

Kako Farmeronov Željko Riha piše na službenom blogu, najbitnina novost novog Farmerona je što se bavi i pitanjima koje druga rješenja ignoriraju, umjesto toga fokusirajući se na upravljanje stadima. U Farmeronu to uspoređuju s upravljanjem raketom kroz isključivo praćenje pogona. Farmernov tim stoga smatra da su uspjeti u novoj verziji svog softvera uhvatiti multidiscipliniranost koja je potrebna ne samo u manjim, već i na većim farmama, što očito zahvaljuju radu  i razgovoru tima s farmerima na terenu, bilo u regiji, Njemačkoj ili SAD-u.

Farmeron 2.0 izgleda ovako…

Farmeron 2.0 će stoga imati master records svih grla, predefinirane vrijednosti, praćenje proizvodnju, zdravlje i fertilnost grla te opće praćenje inventara. Farmeronov  strateg za razvoj proizvoda Ana Herman zaključuje kako je najveća vrijednost Farmerona u tome što omogućava praćenje svih utjecaja i njihovo uspoređivanje neovisno o lokaciji, veličini ili monetarnom sustavu u kojem se farma nalazi.

Zanimljivo je kako navode i da farme ipak žive u vlastitoj realnosti s obzirom da ih se percipira kao način življenja i posebnu vrijednost za vitalnog bilo nacije ili obitelji. U tom pogledu Farmeron ulazi na dobru “prodaju priče” svog softvera kao temelja za boljitak ne samo tvrtki, već i obitelji i nacija što bi moglo biti vrlo pozitivno za diferenciranje tog osječkog startupa od konkurencije.

Komentari

 1. Nenad

  Nenad

  29. 10. 2012. u 9:40 am Odgovori

  Kao da čitam RTL teletekst, pa tekstovi su puni pravopisnih i gramatičkih grešaka. Inače dobra stranica o IT industriji i događanjima u regiji, ali ne editiranje tekstova i slanje tekstova “pošto-poto” je gotovo nedopustivo. Molim vas da poradite malo na tome. Pa zar je teško, ako ništa drugo uključiti rječnik i provjeru riječi, pa čak i sa onim osnovnim rječnikom koji dolazi s preglednikom. Please poboljšajte to.

  Što se tiče samog članka i Farmerona, dečki samo naprijed. Pada mi na pamet da Farmeron prebacite i na verziju za svinjogojstvo i ovčarstvo.

  • Ivan Brezak Brkan

   Ivan Brezak Brkan

   29. 10. 2012. u 10:26 am Odgovori

   Zdravo Nenade i hvala na komentaru. Pokušavamo što više i nadam se da ćemo moći više se posvetiti provjeri tekstova, iako se u većini slučajeva radi o tipfelerima. Ako vidiš grešku, slobodno nas ispravi, a i mi ćemo se pokušati što više potruditi, ali radi se o malom timu, tako da ne mogu reći da grešaka neće biti. Thanks i pokušat ćemo svakako. 🙂

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Intervju

Zašto smo angažirali virtualnog asistenta, iako to nismo planirali?

Krajem 2019. tražili smo novu osobu koja će se pridružiti našem timu, a koja će biti zadužena za administraciju. Kako smo manja tvrtka, nismo imali potrebu za zapošljavanjem takve osobe na puno radno vrijeme, stoga smo se nadali da ćemo naći nekoga tko bi bio voljan raditi pola radnog vremena.

Društvene mreže

Treći svjetski rat borit će se… influencer marketingom (pa i u Hrvatskoj)

Dok se pitamo koliko će eskalirati #blacklivesmatter prosvjedi u SAD-u, jedno je sigurno: Influenceri koje prate Millenials i Gen Z bit će oružje propagande svih uključenih strana!

Startupi i poslovanje

Što vas “venture building” model može naučiti o razvoju digitalnih proizvoda i startupa?

Poslovni modeli stalno se razvijaju i nadograđuju, a sada još više kada postoji snažna motivacija kao što je rješavanje krize. Venture building u ovim vremenima donosi nove prilike za inoviranje i razvoj poslovnih ideja da li od strane individualnih poduzetnika ili korporacija.

Karijere

Good Game Adria kreće u rujnu: Prva regionalna B2B esport liga prilagođena radu od doma (s humanitarnim karakterom)

Good Game nakon investicije kreće u širenje i pokretanje prve regionalne B2B esport lige, a koja će biti prilagođena radu od doma. Više o jedinom sportu koji je preživio vrijeme izolacije i kako gamingom oživjeti team buildinge razgovarali smo s osnivačem - Nikolom Stolnikom.

Startupi i poslovanje

Jesu li “koronabotovi” probudili uspavano tržište digitalnih asistenata?

U pratnji digitalizacije preko noći i neke tehnologije su doživjele svoj zlatni trenutak - poput chatbotova. Očito smo morali proći izolaciju da bismo cijenili automatizaciju. Kako se u kratko vrijeme realizirao prvi koronabot, otkrili su mi oni koji su ga i napravili, Combis i Erato.

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.