Netokracija

Facebook će vas tražiti dopuštenje prije objave fotki i statusa u kojima ste označeni. Napokon!

Nakon što ste aktivirali ovu opciju, svaki put kad vas netko označi, vi ćete morati odobriti želite li da se to pojavi na vašem newsfeedu kao i onom vaših prijatelja

Korak naprijed u zaštiti privatnosti

Kako prenosi Allfacebook.com, stiže nova Facebook funkcionalnost, i to ona koju svi željno očekuju – kontroliranje objava fotki i statusa u kojima vas netko tagira, odnono označava. Drugim riječima, više nećete morati naknadno micati svoje ime s neprilične fotografije, nakon što su je svi vidjeli, niti slati prijeteće poruke prijateljima, već ćete jednostavno moći odbiti objavu takvog sadržaja. Naravno, ukoliko vas je osoba koja objavljuje sadržaj povezan s vama – tagirala.

Funkcionalnost bi uskoro trebala biti dostupna svima, a proces aktivacije isti je sljedeći:

Nakon što ste aktivirali ovu opciju, svaki put kad vas netko označi, vi ćete morati odobriti želite li da se to pojavi na vašem newsfeedu kao i onom vaših prijatelja. Facebook, dakle, daje tehničku zamjenu za dobar odgoj i osjećaj za privatnost koji ponekad nedostaje nekim od vaših Facebook prijatelja.