#Facebook uvodi hashtagove: Konverzacije i njihov kontekst stavljaju se u prvi plan

#Facebook uvodi hashtagove: Konverzacije i njihov kontekst stavljaju se u prvi plan

Facebook je sinoć potvrdio ono o čemu se šuškalo nekoliko mjeseci – uvode se hashtagovi. Mali postotak korisnika već sada primjećuje kako su pojmovi kojima prethodi simbol # „klikabilni“, a ostalim će korisnicima usluga biti dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana.

Izvor: newsroom.fb.com
Izvor: newsroom.fb.com

Facebook je sinoć potvrdio ono o čemu se šuškalo nekoliko mjeseci – uvode se hashtagovi.  Mali postotak korisnika već sada primjećuje kako su pojmovi kojima prethodi simbol # “klikabilni”, a ostalim će korisnicima usluga biti dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana.

Kako je naveo Facebookov Greg Lindley, ova se opcija uvodi kako bi se konverzacije dovele u prvi plan te kako bi bilo jasnije što se događa i o čemu se trenutno govori na Facebooku, odnosno, koje su trenutno najzanimljivije teme. Navodi kako su hashtagovi samo početak te da će uskoro uvesti i druge opcije koje će pridonijeti ovome.

Slično kao na Instagramu, Twitteru, Tumblru ili Pinterestu, hashtagovi će na Facebooku omogućiti da post stavite u određeni kontekst i na taj način označite kako je ta vaša izjava dio veće rasprave. Ako kliknete na hashtag na Facebooku, vidjet ćete što druge osobe ili stranice govore o tom događaju ili temi.

Dakle, moći će se pretraživati određeni hashtag, kao što je #NBAFinals; moći će se kliknuti na hashtag kako bi se pratio ostali sadržaj s istom temom, a moći će se kreirati novi postovi direktno iz hashtag feeda i rezultata pretraživanja. Moći će se i kontrolirati kome će vaši postovi biti vidljivi. Uvodit će se i prikaz hashtagova o kojima se najviše govori te dublje analitike.

Inače, hashtag je kreirao korisnik Twittera  Chris Messina još 2007. godine, a Twitter je s vremenom prihvatio sustav organiziranja tvitova oko određenih tema. Od tada, hashtagove su prihvatili Tumblr, Pinterest, Flickr, Google+, Instagram i mnogi drugi.

Mislite li da je hashtagovima mjesto i na Facebooku?

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

I porečki restoran i TikTok influencerica su u krivu

Iako je javnost brzo osudila influencericu Doris Stanković, s obje strane se pokazalo nepoznavanje profesionalne komunikacije, a i influencer marketinga.

Tehnologija

“Tata, jesi li baš morao kupiti električni auto?”

Napravio sam grešku: kupio sam električni automobil. Svi članci o električnim vozilima (EV) koje sam čitao na Hacker Newsu i Redditu nisu me pripremili za desetak EV infrastrukturnih problema u Hrvatskoj i okolici. Anegdote u nastavku objašnjavaju lekcije koje sam naučio na teži način.

Startupi i poslovanje

Josipa Majić vraća se na hrvatsku startup scenu kao CEO fintecha Revuto

Pametni medvjedić, Teddy the Guardian, bio je jedan od omiljenih proizvoda ovdašnje startup scene. No, posljednjih nekoliko godina, njegova suosnivačica, Josipa Majić, odmaknula se od ovdašnje scene i medija. Sada se vraća, kao CEO i suosnivačica Revuta, fintech proizvoda za lakše upravljanje digitalnim pretplatama.

Što ste propustili

Najava

Po #prviput poduzetnici u turizmu moraju iskoristiti sve digitalne prilike u turizmu, evo i koje se nude

Nikada prije nije bilo tako bitno pripremiti se za lokalne goste i vjerne stalne goste iz inozemstva, kako za nadolazeću zimsku tako za ljetnu sezonu 2021. A da biste uspjeli morate spremno iskoristiti prilike koje se otvaraju: od novih kanala do natječaja poput Prviput.hr.

Startupi i poslovanje

Domaća industrija video igara o Nanobitu: “Akvizicija će biti slon u trgovini porculana”

Iako je skoro milijardu kuna vrijedna akvizicija Nanobita odjeknula cijelom Hrvatskom puno više tiče se same industrije video igara - što znači ulazak ovako velikog igrača na domaće tržište provjerili smo s osnivačima hrvatskih gaming tvrtki.

Startupi i poslovanje

Hoćete li ući u koaliciju protiv Applea uz vodeće tech tvrtke poput Basecampa, Spotifya i Epic Gamesa?

Sredinom osmog mjeseca upitali smo se: Može li tvorac najpopularnije igre današnjice razbiti duopol Apple i Google trgovina? Čini se da smo dobili odgovor.

Društvene mreže

Ode li Facebook iz EU, veliki biznisi i agencije će se prilagoditi, ali mali – teško

Facebook se ovih dana prijeti kako će povući svoje usluge s tržišta Europske unije. Iako je to malo vjerojatan scenarij, provjerili smo kako bi njegova realizacija izgledala za one koji svoje poslovanje oslanjaju na društvene mreže - male i velike biznise, ali i digitalne agencije.

Startupi i poslovanje

Lekcije 10 godina tehnološke scene su jasne: B2B i profitabilnost prvo, a investicija tek kasnije!

Silicijska dolina je hrvatsku tehnološku scenu učila da bez investicija neće nigdje stići. Deset godina kasnije; Infobip, Nanobit, Infinum i mnogi drugi dokaz su da postoji drugačiji način.

Ecommerce

Što sam ja, a što su OPG-ovci naučili o online prodaji u 6 mjeseci Facebook grupe Virtualni plac

Facebook grupa Virtualni zagrebački plac danas broji 58.000 članova, a prije šest mjeseci nije postojala, kao ni digitalno prisustvo mnogih OPG-ovaca. Što se događalo u međuvremenu?