#Facebook uvodi hashtagove: Konverzacije i njihov kontekst stavljaju se u prvi plan

#Facebook uvodi hashtagove: Konverzacije i njihov kontekst stavljaju se u prvi plan

Facebook je sinoć potvrdio ono o čemu se šuškalo nekoliko mjeseci – uvode se hashtagovi. Mali postotak korisnika već sada primjećuje kako su pojmovi kojima prethodi simbol # „klikabilni“, a ostalim će korisnicima usluga biti dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana.

Izvor: newsroom.fb.com
Izvor: newsroom.fb.com

Facebook je sinoć potvrdio ono o čemu se šuškalo nekoliko mjeseci – uvode se hashtagovi.  Mali postotak korisnika već sada primjećuje kako su pojmovi kojima prethodi simbol # “klikabilni”, a ostalim će korisnicima usluga biti dostupna tijekom idućih nekoliko tjedana.

Kako je naveo Facebookov Greg Lindley, ova se opcija uvodi kako bi se konverzacije dovele u prvi plan te kako bi bilo jasnije što se događa i o čemu se trenutno govori na Facebooku, odnosno, koje su trenutno najzanimljivije teme. Navodi kako su hashtagovi samo početak te da će uskoro uvesti i druge opcije koje će pridonijeti ovome.

Slično kao na Instagramu, Twitteru, Tumblru ili Pinterestu, hashtagovi će na Facebooku omogućiti da post stavite u određeni kontekst i na taj način označite kako je ta vaša izjava dio veće rasprave. Ako kliknete na hashtag na Facebooku, vidjet ćete što druge osobe ili stranice govore o tom događaju ili temi.

Dakle, moći će se pretraživati određeni hashtag, kao što je #NBAFinals; moći će se kliknuti na hashtag kako bi se pratio ostali sadržaj s istom temom, a moći će se kreirati novi postovi direktno iz hashtag feeda i rezultata pretraživanja. Moći će se i kontrolirati kome će vaši postovi biti vidljivi. Uvodit će se i prikaz hashtagova o kojima se najviše govori te dublje analitike.

Inače, hashtag je kreirao korisnik Twittera  Chris Messina još 2007. godine, a Twitter je s vremenom prihvatio sustav organiziranja tvitova oko određenih tema. Od tada, hashtagove su prihvatili Tumblr, Pinterest, Flickr, Google+, Instagram i mnogi drugi.

Mislite li da je hashtagovima mjesto i na Facebooku?

ponuda

Komentari

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Video

Svi su gubitnici u bitci za i protiv paušalnih obrta: Tvrtke, radnici – i sami “paušalci”

Zato što se IT scena razjedinila oko teme paušalnih obrta, zato će svi iz nje izaći i poraženi. No, koja je perspektiva svih uključenih strana? Ivan i ja smo provjerili u drugoj epizodi Netokracija Podcasta.

SEO i tražilice

Velika analiza online sadržaja o cijepljenju pokazuje da HZJZ olakšava posao – antivakserima

SEO koji život znači. To bi mogao biti alternativni naslov ove analize, iako ovdje nije riječ o samoj optimizaciji sadržaja za tražilice, nego optimizaciji za - korisnika. Jer u vrijeme kad procijepljenost pada, optimiziran i korisniku prilagođen sadržaj na stranicama HZJZ-a i drugih zdravstvenih institucija mogao bi doista značiti razliku između života i smrti.

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Identyum – digitalna osobna iskaznica iz Hrvatske za 21. stoljeće?

Na krilima suradnje s Finom, IDENTYUM bi trebao omogućiti dokazivanje identiteta putem aplikacije, bez papirologije, pokazivanja osobnih iskaznica i sličnih koraka.

Digitalni mediji

Kako napisati dobar članak za svoj ili tvrtkin blog (kad baš morate)

Je li vam teško napisati članak za blog tvrtke, objavu na LinkedInu ili 'microcopy' za digitalni projekt? Urednički i praktični savjeti slijede u novoj epizodi Netokracija podcasta!

Startupi i poslovanje

David Bizer: Direktor mora biti ambasador kulture tvrtke pa makar to značilo razgovor i sa 150. zaposlenikom!

Ususret nadolazećoj konferenciji Employer Branding na kojem gostuje kao keynote predavač, razgovarali smo s Davidom Bizerom oko gorućeg pitanja digitalne industrije za sve male i velike tvrtke: kako privući nove ljude?

Startupi i poslovanje

Uz anđeoske investicije, a sad i Fil Rouge Capital, Smart Lumies u pripremi za najveće američke trgovačke lance

Kocka je bačena. Smart Lumiesi su usavršili svoj prvi proizvod, a uskoro slijede i novi proizvodi i mnoge igre, ali i izlazak na američko tržište. U pripremi za sve to, posebno dobra vijest je da su nedavno zaključili investiciju od Fil Rouge Capitala.

Izvještaj

Ako želite učiti, postati IT konzultant nije bauk, osnove s fakulteta već imate

Iza nas je zadnji Tech Consultant Meetup s kojim smo zaključili ovogodišnji ciklus Digitalne karijere, a koji smo u suradnji s mStartom, hrvatskom tvrtkom za poslovna IT rješenja realizirali u tri hrvatska grada: Zagrebu, Osijeku te konačno - Splitu.

Digitalni mediji

Iskon podcast zvučan je primjer kako primijeniti novi digitalni format za interne komunikacije

Može li podcast biti alat za internu komunikaciju u tvrtki? Pretpostavljam da da, jer je novi Iskonov podcast dostupan samo Iskonovcima!