Facebook će slati obavijesti čim se pojavi važna novost

Breaking News: Facebook će vas uz novu aplikaciju obavijestiti čim se pojavi važna novost

Usmjeravajući pozornost na svježe informacije za koje je dobro da se što prije nađu na našem tanjuru, Facebook stvara novu aplikaciju koja bi trebala poslužiti da nam ne promaknu važne vijesti. Aplikacija će biti zasebni entitet, izdvojena od baze, a u javnost su već procurili i prvi detalji kako bi mogla funkcionirati.

Slika: Family Guy
Slika: Family Guy

Facebook još jače ulazi u utrku prenošenja novih vijesti svojim korisnicima. Nove stvari već možete doznati ako prokrstarite vlastitim profilom, a pri ruci se može naći i Paper, ne previše popularna aplikacija za iOS, koja nije opravdala očekivanja. Ipak, kako stvari koje postoje očito nisu dovoljne, dolazi i nešto novo, za sada u probnoj fazi.

Po informacijama koje je prikupio i prenio Business Insider, Facebook će servirati novosti zasebnom aplikacijom koja će slati notifikacije o najvažnijim vijestima koje ne biste trebali propustiti. Stvar je osmišljena tako da će izvori biti Facebookovi partneri koji objavljuju vijesti, a za njih će se korisnik moći odlučiti sam, ali to neće biti jedini odabir koji mu je na raspolaganju.

Nova aplikacija dat će korisnicima mogućnost i da primaju obavijest o važnim novim vijestima iz područja koje ih zanima, povezane samo s temama koje ih prate.

Izgled notifikacija na novoj aplikaciji (izvor: Business Insider)
Primjer notifikacija na novoj aplikaciji (izvor: Business Insider)

Ima nešto što vuče na Twitter

Facebookova aplikacija za nove važne vijesti neće vas zatrpati gomilom teksta. Obavijest o novoj vijesti imat će najviše 100 znakova i link na dužu priču iz izvora koji je objavio vijest, a ako vas je ograničenje broja znakova podsjetilo na Twitter, niste jedini. Facebook se očito počeo utrkivati s konkurencijom služeći se nekim njihovim sredstvima, a konkurent ih je možda i potaknuo da se uključe malo jače.

Kako se nedavno doznalo, na nečem sličnom već radi i Twitter, sa svojom verzijom usmjeravanja najvažnijih vijesti na jedno mjesto, s ciljem da korisnici ne propuste ništa bitno.

Kada će se Facebookova nova zasebna aplikacija naći u rukama zainteresiranih korisnika, za sada je prerano reći. Počelo je isprobavanje u ranoj, ‘alfa’ fazi, koje bi trebalo poslužiti da sve ide kako su autori osmislili i da se ne ponovi Paperova nepopularnost.

ponuda

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Bez VC investicije, TalentLyft je školski primjer samofinanciranog SaaS startupa

Bez ikakve veće investicije, TalentLyft, domaći regrutacijski alat koji koriste Five, HT, Span i mnoge druge tvrtke, izašao je s novom konkurentnom verzijom kojom planira globalno širenje uz pomoć inbound marketinga.

Startupi i poslovanje

Domaći startup Valut nastoji eliminirati visoke provizije na bankomatima i mjenjačnicama

Ako vam bankomati i mjenjačnice na putovanjima uzimaju prevelike naknade kod promjene valuta, možda je upravo za vas Valut, domaći startup koji radi na tome da konverzija bude što dostupnija i povoljnija, posebice na mjestima na kojima to do sada nije bilo tako.

Tehnologija

iPhone 11 – je li dovoljno dobar da me otjera s Androida?

Želite li dobiti autentično Apple iskustvo ne morate dati 15 tisuća kuna za iPhone 11 Pro Max, velike su šanse da će za veliku većinu ljudi i iPhone 11 biti vrlo dobar odabir.

Što ste propustili

Istraživanje

Veliko CX istraživanje: Za korisničko iskustvo banke, retail i bezalkoholna pića u Hrvatskoj zaslužile tek ocjenu – 3!

Peekator je hrvatski startup koji se bavi istraživanjem korisničkog iskustva, a nedavno obrađeni podaci više od 3000 anketiranih osoba, 13 tisuća komentara i 60 dubinskih intervjua bacili su potpuno novo svjetlo na uobičajene prakse na području tri značajna tržišta, a ovo je okvirna slika trenutnog stanja.

Izvještaj

Inchoo, Infinum i Hooloovoo do developera dopiru blogom, modnim brendom i “napuhanim” influencerima

Kako se brendirati kao dobro mjesto za posao prema developerima koji nisu impresionirani stolovima za stolni tenis ili igraćim konzolama? Otkrile su nam tri developerske tvrtke na konferenciji Employer Branding Zagreb.

Gaming

Razumjeti gamere, game dev i esport – otkud početi?

Pa možda najbolje od osnova: što je to tako dobro u igrama, ne potiču li one nasilje; zar razvoj video igara nije super zabavan posao i zašto esport još muku muči da postane punopravni sport? Kao dežurni gameri Netokracije, Ivan i ja preuzeli smo ovotjednu epizodu ne bi li vam odgovorima na ta pitanja približili svijet gaminga.

Izvještaj

Znate li otkud vam dolaze najbolji kandidati i kako se prijavljuju na vaše oglase?

O kandidatima, načinu kako se prijavljuju na poslove i kako uspješno doći do onih najkvalificiranijih otkrili smo više na Employer Branding konferenciji uz domaći regrutacijski alat TalentLyft.

Startupi i poslovanje

Toni Trivković, Split Tech City: Nismo htjeli slušati da se ne može, već pokazati da se može

“U Splitu je uvijek izazovno okupiti mlade na neko događanje. Njih dvjestotinjak na kišno subotnje jutro može značiti samo jedno - zaista su željeli motivaciju”.

Kolumna

Što vrh ima s time?

Kad te pozovu na panel s naslovom “Promjene dolaze s vrha (i kako do njega doći)?”, počneš opsesivno razmišljati o toj riječi - vrh.