Facebook će slati obavijesti čim se pojavi važna novost

Breaking News: Facebook će vas uz novu aplikaciju obavijestiti čim se pojavi važna novost

Usmjeravajući pozornost na svježe informacije za koje je dobro da se što prije nađu na našem tanjuru, Facebook stvara novu aplikaciju koja bi trebala poslužiti da nam ne promaknu važne vijesti. Aplikacija će biti zasebni entitet, izdvojena od baze, a u javnost su već procurili i prvi detalji kako bi mogla funkcionirati.

Slika: Family Guy
Slika: Family Guy

Facebook još jače ulazi u utrku prenošenja novih vijesti svojim korisnicima. Nove stvari već možete doznati ako prokrstarite vlastitim profilom, a pri ruci se može naći i Paper, ne previše popularna aplikacija za iOS, koja nije opravdala očekivanja. Ipak, kako stvari koje postoje očito nisu dovoljne, dolazi i nešto novo, za sada u probnoj fazi.

Po informacijama koje je prikupio i prenio Business Insider, Facebook će servirati novosti zasebnom aplikacijom koja će slati notifikacije o najvažnijim vijestima koje ne biste trebali propustiti. Stvar je osmišljena tako da će izvori biti Facebookovi partneri koji objavljuju vijesti, a za njih će se korisnik moći odlučiti sam, ali to neće biti jedini odabir koji mu je na raspolaganju.

Nova aplikacija dat će korisnicima mogućnost i da primaju obavijest o važnim novim vijestima iz područja koje ih zanima, povezane samo s temama koje ih prate.

Izgled notifikacija na novoj aplikaciji (izvor: Business Insider)
Primjer notifikacija na novoj aplikaciji (izvor: Business Insider)

Ima nešto što vuče na Twitter

Facebookova aplikacija za nove važne vijesti neće vas zatrpati gomilom teksta. Obavijest o novoj vijesti imat će najviše 100 znakova i link na dužu priču iz izvora koji je objavio vijest, a ako vas je ograničenje broja znakova podsjetilo na Twitter, niste jedini. Facebook se očito počeo utrkivati s konkurencijom služeći se nekim njihovim sredstvima, a konkurent ih je možda i potaknuo da se uključe malo jače.

Kako se nedavno doznalo, na nečem sličnom već radi i Twitter, sa svojom verzijom usmjeravanja najvažnijih vijesti na jedno mjesto, s ciljem da korisnici ne propuste ništa bitno.

Kada će se Facebookova nova zasebna aplikacija naći u rukama zainteresiranih korisnika, za sada je prerano reći. Počelo je isprobavanje u ranoj, ‘alfa’ fazi, koje bi trebalo poslužiti da sve ide kako su autori osmislili i da se ne ponovi Paperova nepopularnost.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startupi i poslovanje

Saša Fišter platformom Sliceer planira dobiti gem, set i meč digitalizacije teniskih klubova

Aplikacija za digitaliziranje teniskih klubova i gemifikaciju igranja tenisa Sliceer danas ima više od 1400 aktivnih korisnika koji putem nje organiziranju mečeve i turnire.

Tehnologija

Kako otvoriti webshop? Važan korak je odabir platforme – što nudi WooCommerce?

Došla je pandemija i odjednom vam je pokretanje web trgovine postalo glavni prioritet? Važna odluka koja vas čeka je odabir platforme na temelju koje ćete napraviti svoje eCommerce carstvo. U moru alata čudnih imena, jedan iskače više od drugih - WooCommerce.

Intervju

Tko posreduje između vašeg mobitela i banke kada plaćate Apple Payem?

Dok prislanjate mobitel na POS terminal vjerojatno ne razmišljate o tome koliko se procesa odvija u pozadini kako bi vaš novac kroz mobitel otišao s računa, zar ne?

Što ste propustili

Startupi i poslovanje

Wolt, Infobip i KEKSPay otkrili što ih je kaos oko COVID-19 naučio o CX-u

S obzirom na nove okolnosti rada i života koje je donijela pandemija, osluškivanje tržišta brendovima je postalo bitnije nego ikad. Oni koji su pomno pratili promjene snašli su se nešto bolje, ali nitko nije bio imun na izazove. Uz domaće i strane stručnjake na Digitalnom doručku prošli smo najvažnije aspekte korisničkog iskustva u neizvjesnim vremenima ne bi li spremnije dočekali mjesece pred nama.

Društvene mreže

Što morate znati o Trumpovom bijesu prema Twitteru – i posljedicama za Facebook i Google, vas?

Očekivano, Donaldu Trumpu se potez Twittera, koji je označio njegove objave spornima, nije nimalo svidio pa je donio uredbu kojom želi dodatno regulirati društvene mreže, učinivši ih direktno odgovornima za ono što njihovi korisnici objavljuju.

Startupi i poslovanje

Ivan Burazin: Shift uživo u rujnu, a do tada organiziramo online predavanja!

Shift se drži i dalje, a ovogodišnje izdanje neće biti prebačeno online, već će se u rujnu održati uživo!

Intervju

Miljenko Graovac novi je direktor digitalnih proizvoda u HT-u: Introspektiva je ključ inovacija!

Privukla me vizija kompanije: digitalizacija i povezivanje privatnih osoba, tvrtki i društva s prilikama koje ona pruža, kaže novi šef digitalnih proizvoda u Hrvatskom Telekomu s kojim smo imali priliku razgovarati o karijeri te implementaciji digitalnih proizvoda i rješenja u velikim tvrtkama.

Najava

Što vas čeka kao programere nakon faksa – u doba krize? Saznaj na Digitalna karijera meetupu!

Pred nadolazeću krizu preostalih par ispita do kraja ili diploma u ruci nude malo nade za mlade, ali i to prijelazno razdoblje nosi neke prednosti i prilike, čak i u neizvjesnim vremenima. Kako razviti željenu karijeru na pomolu ekonomske krize, otkrivamo uz digitalne stručnjake na novom meetupu Digitalne karijere.

Startupi i poslovanje

Više Instagram nego intranet: Jenz je aplikacija koju vaš tim nije znao da treba!

Umjesto emailova, Facebook eventova, Google kalendara, anketa, Instagram profila, Slack #general i #win kanala, razmjene kontakata - možda je vrijeme da se sve složi u jedno? Hrvatski Q napravio je upravo to s aplikacijom Jenz.