predstavlja

#DigitalnaKarijera powered by Addiko Bank

Zašto nam je tvoja #DigitalnaKarijera bitna?

Digitalni marketing? Startapi? Rad u korporacijama? Usled globalne ekspanzije digitalizacije i inovacija, budućnost poslovanja leži u ovim i mnogim drugim segmentima digitalne ekonomije za koju se prognozira da će do 2020. činiti 25% svetske ekonomije, a samim tim – i srpske ekonomije. Poslovi se već menjaju, a sa njima i karijere. Želiš li i ti da budeš deo ove digitalne promene?

#DigitalnaKarijera je karijera 2.0 – tvoja budućnost u kojoj digitalne tehnologije i alati menjaju sve industrije na svetu

Kroz besplatne edukativne događaje, projekat #DigitalnaKarijera upoznaje mlade širom Srbije sa širokim spektrom „digitalnih” zanimanja i pomaže im da sagledaju koje veštine su im potrebne uz fakultetsku diplomu kako bi bili što konkurentniji kandidati za najrazličitije poslove – bilo da se bave ekonomijom, novinarstvom, umetnošću ili nečim sasvim drugim.

Digitalna ekonomija je otvorena i za društvene nauke: ne moraš biti programer ili dizajner da bi pokrenuo/la svoju #DigitalnuKarijeru!

U prvoj godini projekta, više od 450 studenata zakoračilo je u svet digitalne ekonomije i razgovaralo sa renomiranim predavačima o stvarnim potrebama tržišta rada i novim zanimanjima koja nisu postojala sve do pre nekoliko godina.

Nastavak aktivnosti je predviđen za 2019. godinu, a kako biste bili u toku sa svim dešavanjima i pronašli svoje mesto „pod digitalnim suncem”, prijavite se na našu newsletter listu!

Duboko verujem da će uskoro reč „digitalna“ uz karijeru biti suvišna, jer neće postojati karijera bez digitalne komponente. Oni koji to prvi shvate, biće u prednosti. To je upravo ono što i mi kroz Startitove aktivnosti želimo da prenesemo i pomognemo ljudima iz cele Srbije da uhvate ovaj voz i da zajedno kroz digitalne karijere brže dostignemo, i prestignemo ostatak sveta. Znam da možemo.

Zoja Kukić Zoja Kukić (SEE ICT)

Sve je više zanimanja koja su digitalna. Čak i neka za koja to nikada nismo mogli zamisliti da će biti. Možda nisu potpuno digitalizovana, ali jedan njihov deo jeste. Tehnologija je sve razumljivija i dostupnija. Ostaje samo naučiti njen jezik, a pravo vreme je upravo sada.

Ivan Minić Ivan Minić (MojaFirma.rs)

Lepota digitalne karijere leži u tome što je put ka njoj otvoren svakome ko je radoznao i učenje shvata kao kontinuirani proces. Ne postoji pogrešan profil „digitalca“, uprkos predrasudama. Štaviše, ulazimo u doba humanizovanja tehnologije, pa je potreba poslodavaca za netehničkim profilima sve izraženija. Naše veštine i poznavanje čovekove prirode, kulture, umetnosti i jezika su zapravo te koje će, uparene sa digitalnom pismenošću, napraviti razliku i omogućiti nam uspešnu karijeru budućnosti.

Sanja Lalević-Cvetković Sanja Lalević-Cvetković (Direct Media)

Digitalna karijera nije statična - poslovi se razvijaju brže nego ikada. Da bi bili konkurentni na tržištu rada, pogotovo na ovom digitalnom, pokažite želju za konstantnim učenjem. Mnogo moćnije od onoga što sada znate je da možete naučiti nove veštine. Budete uporni u rešavanju složenih i novih problema i prilagodite se ovom brzo promenljivom okruženju. Nemoguće je imati sve potrebne kompetence, ali je moguće dokazati da možete naučiti nove. Svestranost danas dominira.

Svetozar Krunić Svetozar Krunić (ActiveCollab)

Želiš da ostvariš digitalnu karijeru?

Pridruži se zajednici budućih digitalaca i saznaj sve novosti na jednom mestu!

Partneri

Generalni partner

Edukativni partner

Digitalni partneri

Organizacioni partneri

Prijatelji #DigitalneKarijere

Medijski partneri


Postanite partner #DigitalneKarijere!

Želite da pružite svoj doprinos jednom od navećih projekata ove vrste u Srbiji? Javite nam se direktno na tadic@netokracija.com kako bi vas kontaktirao Netokracijin Marko Tadić, zadužen za partnerstva i poslovanje.