SmartCard 2018

SmartCard 2018, međunarodna konferencija o tehnologijama, normama i primjeni čip kartica i plaćanja u financijskim, trgovačkim i drugim djelatnostima održat će se od 24. do 26. rujna 2018. godine u Opatiji.

SmartCard konferencija već dugi niz godina uz pomoć proizvođača kartica, programa i opreme za izdavanje i prihvaćanje kartica, prati razvoj aplikacija u bankama i kartičnim kućama, ali i izvan bankarskog sustava (trgovina, promet, zdravstvo, uprava i sl.).

Na konferenciji će biti prikazan najnoviji stupanj razvoja tehnologije kartica, bankomata i EFT POS terminala, mobilnih, samouslužnih kioska i uređaja, s posebnim naglaskom na trendove u području smart kartica (beskontaktno čitanje, mobilni pristup i sl.). Obradit će se ključni elementi koje izdavaoci kartica i tvrtke za personalizaciju uvode kako bi smanjili svaki rizik upotrebe.

U RH upravo je pokrenuta je druga faza kartičarstva – prelazak na beskontaktnu tehnologiju, a s obzirom na penetraciju smartphonea, predstaviti će i nove usluge koje bi se, pored standardnih govornih, ponudile krajnjim korisnicima. Kroz različita predavanja i prezentacije posebno će se obuhvatiti tema razvoja i sigurnosti mobilnog bankarstva s prikazom postojećih, ali i budućih rješenja (rad u oblaku) i budućnost m-bankinga.

SmartCard 2018 konferencija se održava u Grand Hotelu Adriatic, Ulica Maršala Tita 200 u Opatiji. Organizator 19. izdanja je tvrtka Case, a suorganizator Hrvatska gospodarska komora.

Cijena kotizacije je između 1.050 i 2.100 kuna, ovisno o vremenu prijave i dužini sudjelovanja.