Lean on Yourself

Nakon konferencije posvećene ženama u poslovanju održane u Osijeku 2017. godine, Leading by Empowerment, Lean In Osijek organizira novi događaj posvećen kreativnim poduzetnicama Lean on Yourself. Konferencija se održava 16. 11. 2018. s početkom u 15:30 sati u restoranu Crna svinja u Čepinu.

Cilj događanja je potaknuti žene na pokretanje vlastitih projekata te samozapošljavanje, oslanjajući se na vlastite sposobnosti, vještine i talent!

Uz prvi dan konferencije, kada će predavačice i panelistice sudionicama prenijeti svoja iskustva o pokretanju posla, savjete za profesionalni razvoj i osobno brendiranje, za 20 odabranih poduzetnica bit će organizirana i ciljana edukacija u području računovodstva, prava i marketinga kao preduvjet za uspješan početak poslovanja.

Kreativne poduzetnice iz Rijeke, Zagreba i Osijeka podijelit će svoja iskustva

Među predavačicama koje ćemo upoznati na konferenciji Lean on Yourself nalazi se vlasnica je poznatog modnog brenda Iggy, Igrajna Vargek, koja se u svijetu modnog dizajna našla pomalo slučajno. Iako je kćerka osnivača brenda WGW, nije željela poći putem svojih roditelja, ali sudbina ju je gurnula u tom smjeru. Kako i zašto, otkrit će nam u prvom predavanju.

Nakon nje, priču o razvoju popularnog brenda Dilemma Posters, koji prodaje postere, vreće za igračke i druge predmete, ispričat će rođena Osječanka Ema Dilberović, dok će nam iz Rijeke doći umjetnica, dizajnerica i spisateljica Nela Dunato. Nela se dizajnom profesionalno bavi od 2005. godine te radi s malim tvrtkama na razvoju njihovih vizualnih identiteta, a autorica je knjige o brendiranju za male tvrtke i kreativce “The Human Centered Brand”

Kraj konferencije rezerviran je za panel raspravu s lokalnim kreativnim poduzetnicama, Eva Bošković (online škola za učenje njemačkog i engleskog jezika Eryia), Sanja Bolješić (Simone Design) Maja Rogulja (ELeMent, centar za rekreaciju i edukaciju), Martina Završki (zdravljak Špajz), Marina Juričić (nosiljke Freda).

Osim generalnog pokrovitelja, Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj, konferenciju podržavaju Osijek Software City, Bamboo Lab, Netokracija, Deloitte i drugi partneri.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na web stranici Lean In Osijek i Facebook događaju Lean On Yourself. Ulaz je besplatan, ali zbog ograničenog broja mjesta prijave su obavezne (obrazac prijave nalazi se na web stranici).

Lean in Osijek

Lokalni krug internacionalnog pokreta Lean IN koji je potaknula COO Facebooka, Sheryl Sandberg, uz svoju knjigu “Ustrajnost – žene, posao i volja za vođenjem”. Osječki krug pokrenut je 2016. godine s ciljem koji ima i svaki drugi djelić ovog globalnog pokreta: motivirati žene da teže vodstvu.

Nakon nekoliko uspješnih događaja u 2017., među kojima je i konferencija Leading by Empowering, koja je okupila više od 150 sudionica, danas želimo napraviti korak više – potaknuti žene da se odvaže pokrenuti vlastite projekte koji mogu postati pravi biznisi.