F2 – Future of Fintech

Sredinom studenog 2018. očekuje nas drugo izdanje bugove konferencije Future of Fintech koja kroz predavanja i panel rasprave nastoji pronaći odgovore na tehnološka pitanja i trendove u financijskom sektoru,

Drugo izdanje bugove Future of Fintech konferencije očekuje nas 13. studenog. F na kvadrat kako ga vole obilježiti i ove godine planira ponuditi bogat cjelodnevni program.

F2 – Future of Fintech je konferencija kojoj je cilj dati odgovore na tehnološka pitanja i trendove u financijskom sektoru, a ovo su tek neki od njih: Kriptovalute, blockchain, disruptori i cyberkriminalci – tehnologija koja upravlja novcem danas i sutra te banking as a Service (BaaS) – PSD2 i obveza bankama da otvore pristup preko API-ja.

Upravo nas ovi novi trendovi dovode do ključnih pitanja: postaju li bankari suvišni? Hoće li AI odobravati kredite? Može li „open banking“ uopće postojati? Kako ćemo se identificirati i štititi 2020-godine? Koja je budućnost kreditnih i debitnih kartica? Cilj konferencije je dati odgovore na ova i slična pitanja.

F2 konferencija održat će se u prostorima Kaptol Boutique Cinema & Bar na adresi Nova Ves 17 (Zagreb) 13. studenog 2018. godine.

Najavljena su i dva panela, ali sugovornici još nisu potvrđeni:

  • Fintech u EU: perspektive, regulacija i transformacija financija
  • Izazivači i branitelji: kojim se tehnologijama napada financijsko tržište i kako starosjedioci čuvaju pozicije

Trenutno su potvrđena samo dva imena: ekonomski analitičar i konzultant Velimir Šonje koji će održati predavanje na temu “Kraj bankarstva kakvog znamo” i Željko Ivanković, nezavisni financijski konzultant, predavač digitalne ekonomije i bivši urednik časopisa Banka, kao programski urednik.