Digital Lab.in konferencija

Digital Lab.in konferencija posvećena digitalnim dizajnerima i developerima. Održava se 28. i 29.09.2018. u Labinu i Rapcu!

DigitaLab.in dvodnevna je ICT konferencija koja u Labinu ugošćuje vrhunske stručnjake iz područja dizajna te razvoja weba, mobilnih sustava i softvera. Osim izvrsnih predavanja, DigitaLab.In priprema i stručne radionice, mnoge networking aktivnosti i večernju zabavu za pamćenje! Konferencija se sastoji od predavanja i radionica, a teme su redom iz naprednog programiranja, dizajna, UX-a (korisničkog iskustva) i project managementa. Kako kažu i sami: Dva dana za digitalne nomade, developere alternativce, kodere hedoniste, dizajnere romantike.

8 vrhunskih predavača, 3 radionice i 1 super party čekaju samo na vas 28. i 29. rujna u sportskom centru “Franko Mileta” u Labinu (i Rapcu!).

Što se tiče kotizacija, već je krenulo u opticaj nekoliko verzija early bird ulaznica, za više informacija informirajte se klikajući na svaku kategoriju ulaznice. Za early bird konferencijsku regular ulaznicu morat ćete izdvojiti 543 kune, a studentska early bird iznosti 123 kune. Ipak, imate i posebne early bird ulaznice koje će vas doći malo više (regular 1234, student 987 kuna), a koje uključuju i pristup jednoj od niže navedenih radionica.

Radionice

New Adventures in Responsive Web Design

Vitaly Friedman – Smashing magazine

Suosnivač Smashing magazina istražit će strategiju za izradu brzih, elastičnih i responzivnih sustava dizajniranja pomoću svih onih prekrasnih sjajnih web tehnologija koje imamo na raspolaganju. Također će govoriti o rješenjima za postojeće preglednike te će nam odati nekoliko trikova koji bi vam mogli pomoći da vaše responzivne web stranice ostanu relevantne, fleksibilne i dostupne u narednim godinama.

Advanced typesetting on the web

Andrej Mlinarević & Sebastijan Dumančić – Prototyp

Napredna tipografska radionica uključuje uporabu naprednih tipografskih tehnika, responzivnih tipografskih sustava i noviteta u svijetu typesettinga u web preglednicima. Radionica će biti usmjerena na praktičan rad i zahtijeva osnovno poznavanje tipografije, CSS i HTML tehnologija.

Why React Native is the future of building mobile apps

Mateo Hrastnik & Ricardo Čerljenko – Lloyds Design

React Native radionica obuhvaća razvoj mobilne aplikacije – navigaciju kroz različite ekrane, upravljanje unosom, dohvaćanje i objavljivanje podataka na backend severu, oblikovanje, ali i nošenje s pogreškama samo su neke od stvari kojih će se ovaj dvojac na radionici dotaknuti. Radionica zahtijeva osnovna znanja Java Script jezika za programiranje.