AI2Future – 2. izdanje

Drugo izdanje najveće konferencije o poslovnoj primjeni umjetne inteligencije – AI2Future, održava se u Zagrebu, od 11. do 12. listopada 2018. u organizaciji AlgebraLAB-a, DRAP.ai i EVENTE01. Jedni od vodećih ljudi iz industrije i akademske zajednice iz svijeta, predstavit će uvid u aktualne trendove i mogućnosti razvoja na području umjetne inteligencije.

Umjetna inteligencija već sada mijenja našu svakodnevicu, stoga nije čudno kako ulaganja u to područje nezaustavljivo rastu. Vodeće svjetske kompanije (IBM, Microsoft, Google, Apple, Facebook…) ulažu ogromne resurse u razvoj želeći osigurati strateške poziciji u ovom tehnološkom području. Prema tome, nije više pitanje kada početi razvijati i primjenjivati AI tehnologiju, već što učiniti kako bi to pokrenuli što prije.

Još bolji program, još više sudionika

Ovogodišnju konferenciju obilježit će vrlo atraktivni i zanimljivi stručnjaci s ovog područja i znatno veći broj sudionika u odnosu na prvu. Listu predavača predvodi Ramanathan Srinivasan, suosnivač tvrtke ZASTI.ai iz Indije, koja funkcionira kao AI platforma za predikciju rizika i poboljšanje poslovne aktivnosti u područjima avio-industrije, zdravstva, osiguranja i sigurnosti. Osvajači su prestižnih natječaja, a jedni su od svega par startupa koji su ušli u akceleracijski program Airbus BizLaba. Vrlo važno područje AI etike predstavit će profesorica Virginia Dignum koja predaje Social Artificial Intelligence na Delft University of Technology u Nizozemskoj, dok će najnovija istraživanja s NLP područja te kako ih pretočiti u poslovni projekt kroz prezentaciju istaknuti Roman Klinger, profesor na Institute for Natural Language Processing, Uni of Stuttgart.

Posebnu pažnju sigurno će izazvati dvije gošće koje imaju puno iskustva u radu sa startupima iz AI područja. Iz Indije dolazi Vandhana Ramanathan, suosnivačica WSquarea, uspješne inkubacijske platforme za žene koja je uz brojne tehnološke programe nedavno organizirala prvi AI Hackaton za žene na kojem je sudjelovalo 100+ ženskih timova. Iz londonskog Startupbootcampa na konferenciju dolazi direktorica programa Tshidi Hagan. Njezino dugogodišnje iskustvo u mentoriranju, osiguravanju korporativnih ulagača i pružanju podrške startupovima u pronalaženju poslovnih modela bit će neprocjenjivo svima koji razmišljaju o osnivanju tvrtke na AI području.

Učite uz iskustva i primjere domaćih stručnjaka

Vrijedi svakako izdvojiti dva gostujuća predavača s naših područja, a koji već dugi niz godina grade karijeru u Njemačkoj tehnološkoj industriji. Davor Andrić, CTO AI & Analytics iz tvrtke DXC Technology, prezentirat će najnovije trendove s područja autonomne vožnje dok će Danko Nikolić, Research Fellow na Frankfurt Institute for Advanced Studies te Head of AI u tvrtki savedroidAG, predstaviti kako kreiraju AI tehnologiju koja pomaže klijetima pri ulaganju u kriptovalute.

Osim njih, na konferenciji će predavati još mnogi AI stručnjaci iz vodećih kompanija u regiji. Ukupan program za oba dana možete pogledati na službenoj stranici konferencije.