11. WEEKEND Media Festival

Jedanaesto izdanje Weekend Media Festivala (WMF) održat će se od 20. do 23. rujna u Rovinju s bogatim programom koji će ugostiti više od 140 komunikacijskih i medijskih stručnjaka.

Najbolje ljetno razdoblje – kraj rujna, zar ne? I ove godine svi medijski i komunikacijski profesionalci imat će priliku provesti to razdoblje uz mnogo radionica, predavanja, novih kontakata i starih poznanstava. Odredište WEEKEND Media festivala vodi nas u Staru tvornicu duhana na Obali Vladimira Nazora 1 – u Rovinj.

Od 20. do 23. rujna sve posjetitelje očekuje bogat program u kojem će sudjelovati više od 140 govornika. Na konferenciji za medije, direktor festivala Tomo Ricov je najavio kako očekuju više od pet tisuća posjetitelja, te da ovogodišnji “Weekend” donosi i novost:

Partneri festivala bit će Francuska i Njemačka pa će cijelo događanje biti u duhu urbanog Pariza i Berlina.
Ipak, glavna atrakcija su uvijek izvrsne teme. Tako su i spomenuli par već utvrđenih. Primjerice, predavanje “Vjerujete li svom telefonu?” o tome što sve naš telefon može napraviti bez našeg znanja i dopuštenja. No naše granice su u nekim slučajevima najveći izazovi, a upravo to zna naš najpoznatiji avanturist Davor Rostuhar koji će pričati o svom pohodom na Južni pol. Naravno, sigurno ne želite propustiti panel u kojem će se analizirati izvještavanje o Lex Agrokoru i krizi oko “Grupe Borg”.

Program koji nikada ne razočara

I ovaj WMF ugošćava super predavače iz raznih dijelova svijeta. Iz New Yorka u Rovinj stiže Jason Jercinovic, vizionarski digitalni marketingaš i globalni šef marketinških inovacija u američkoj agenciji Havas. Otkrit će što nas čeka prilikom primjene umjetne inteligencije u marketingu. Na Weekend stiže i zastupnik u estonskom parlamentu Kalle Palling koji će na panelu “Digitalna Republika Estonija” govorit o tome kakav je osjećaj životom upravljati online.

Ključni ljudi iz regije na panelu “Money never sleeps; Restrukturiranje medijskog tržišta” analizirat će akvizicije koje su promijenile medijsku scenu i objasniti što će to značiti za daljnji razvoj medija, dok će vodeći komunikacijski savjetnici premijera i predsjednika iz regije na panelu “West Wing – Kako savjetovati predsjednika” raspravljati o važnosti uloge PR stručnjaka u karijeri političara, otkriti koliki im je stvarno utjecaj i slušaju li ih klijenti.
Ipak, predavanja, paneli i radionice nisu jedino što iščekujemo na Weekendu. Dunja Ballon iz Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje najavila je 7. BalCannes tijekom kojeg će najbolje agencije iz regije prezentirati svoje najbolje projekte pred klijentima, a najbolju agenciju čeka posebna nagrada – natjecanje na festivalu kreativnosti Cannes Lions 2019.
Kotizacija od 1.7. do 31.8. iznosi 2,600 kuna + PDV.