WordPress Meetup 7: Online

WordPress Meetup 7: Online

Zbog situacije s novim koronavirusom i WordPress meetup seli se online, točnije na Zoom. 

Virtualni meetup čeka nas 30. travnja, a na njega su pozvani svi oni koje zanimaju detalji funkcioniranja WordPressa. Iako ovaj puta nećemo moći slušati meetup uživo, organizatori su se potrudili napraviti najbolje moguće i osigurali dva zanimljiva predavanja.

Prvo predavanje dana održat će WordPress inžinjer Gabriel Glogoški iz Infinuma koji će govoriti o GraphQL jeziku i njegovoj upotrebi u WordPressu. Pokrit će se uvod u sam GraphQL, razlike u pristupu između njega i REST API-ja, te koncepti i prednosti korištenja ovog jezika. Gabriel će potom pokazati i kako se GraphQL implementira u WordPress.

Tema drugog predavanja dana bit će dizajn, odnosno osiguravanje dobrog dizajna bez pomoći profesionalnog dizajnera. Održat će ga Andrija Prelec, predavač dizajna korisničkog iskustva na Algebri, te dizajner na Toptalu i u Specku. Andrija će govoriti o tome što čini dobar dizajn dobrim te kako se donose dizajnerske odluke. Također će se govoriti kako bolje kao developer komunicirati s dizajnerima i kako sveukupno bolje razumjeti zašto je nešto baš takvo kakvo je.

Svoju digitalnu ulaznicu za meetup možete preuzeti putem službene stranice, a ulaz je za sve besplatan. Treba napomenuti kako će se i ovoga puta održati raffle na kraju predavanja, pa ćete unatoč koronavirusu moći i osvojiti nešto.