Women in Engineering

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

Women in Engineering

IEEE studentski ogranak Sveučilišta u Rijeci organizira projekt pod nazivom “Women in Engineering”, čiji je cilj inspirirati i potaknuti žene na stručni te društveni angažman u ulozi inženjerki, odnosno znanstvenica, a istovremeno pokazati da spol ne uvjetuje interese i uspjeh.

Svrha konferencije jest osvijestiti studente/ice o uspjesima i doprinosu žena na području razvitka karijere i znanosti te ih konkretnim primjerima usmjeriti ka smanjivanju jaza među spolovima i pripisanim im ulogama.

11. i 12. studenog na Tehničkom fakultetu u Rijeci i online održat će se dvodnevna konferencija koju će otvoriti Belma Gutlić, suosnivačica tvrtke za development blockchain rješenja. Belma Gutlić vjerojatno je najmlađa suosnivačica razvojne agencije u Hrvatskoj koja je firmu podigla do razine na kojoj ju je uspjela prodati velikom međunarodnom kupcu kako bi i dalje mogla rasti.

Skladno tome, a u području njezina interesa, predavanje nosi naziv “Blockchain tehnologija – više od kriptovaluta”. Na konferenciju se možeš prijaviti ovdje, a točan raspored pravovremeno će biti objavljen na stranicama Tehničkog fakulteta i društvenim mrežama IEEE studentskog ogranka u Rijeci.