Women in Data Science Zagreb 2020.

Women in Data Science Zagreb 2020.

Prestižna konferencija Women in Data Science (WiDS), nastalo na sveučilištu Stanford održat će se i ove godine u Zagrebu, nakon prošlogodišnjeg izdanja u Osijeku.

Podatkovna znanost obuhvaća sve od vjerojatnosti i statističkih metoda u naprednoj analitici do strojnog učenja i tehnologija za umjetnu inteligenciju. Govornice ovogodišnje WiDS Zagreb 2020. konferencije prezentirat će znanja i primjene u raznim poljima i industrijama, od potpuno osobnih priča do vrijednih rezultata sa znanstveno-istraživačkih pothvata.

U srijedu istovremeno će se u periodu od 9 do 13 sati održati tri praktične data science radionice, a četvrtak je rezerviran za cjelodnevnu data science konferenciju. Iako je konferencija otvorena za apsolutno sve zainteresirane osobe, za radionice je ipak poželjno osnovno znanje programiranja, pojašnjavaju iz organizacije.

Na konferenciji će govoriti neke od najistaknutijih podatkovnih znanstvenica Hrvatske i regije. Keynote predavanje održat će Kristina Šorić, profesorica na R.I.T. Croatia, i to na temu Podatkovna znanost gradi sljedeću generaciju digitalnih lanaca opskrbe. Osim Kristine, predavanje imena Kako sam spasila svoje dijete uz pomoć podataka održat će Ana Dumić iz Hrvatskog Telekoma, a o korištenju podatkovne znanosti u rukometu više će reći Marina Ivašić-Kos sa Sveučilišta u Rijeci.

Osim ovih predavanja očekuju nas i radionice 4.3. Radionicu Uvod u KNIME i usporedba s Pythonom: Izrada modela za glazbene preporuke i predviđanje broja poziva u call centar održat će podatkovna znanstvenica Ana Brajdić iz Hrvatskog telekoma, druga podatkovna znanstvenica PBZ-a Kristina Grlić imat će radionicu Od osnova Pythona do predviđanja preporuke za odabir filmova, a treća radionica za temu ima Uvod u razvoj chatbotova uz instruktoricu Tajanu Šokec, freelancericu i diplomanticu s FOI-ja.

Više informacija o predavačicama možete pronaći na službenim stranicama događaja, a ondje možete osigurati i svoje ulaznice za konferenciju!