WiDS CEE

WiDS CEE

Ovogodišnji Međunarodni dan žena (8. ožujka 2021.) bit će obilježen i izlaganjima iznimnih žena iz data science područja koja će biti dio Women in Data Science (WiDS) Central &Eastern Europe (CEE) konferencije.

Zbog globalne pandemije ove godine je konferencija Women in Data Science prisiljena na odlazak online, ali usprkos pandemiji na WiDS-u CEE okupit će se neke od najutjecajnijih žena podatkovnih znanosti iz sedam zemalja regije: Mađarske, Austrije, Bosna i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Srbije i Rumunjske.

Konferencija će osim izlaganja na temu i lightning talkova uključivati ​​dvije panel diskusije vezano na iskustva u data science području i regiji. U prvoj panel raspravi predstavnice međunarodno priznatih tijela govorit će o tome kako se znanost podataka može koristiti za urbani razvoj, poput Brigitte Lutz, voditeljice data science tima grada Beča i Marianne Pekár – glavne podatkovne znanstvenice Social Wellbeing Agencyija na Novom Zelandu.

Ovom suradnjom WiDS CEE ima za cilj stvoriti jaku regionalnu suradnju i podršku jačanju data science zajednice dugoročno, što bi uključivalo besplatne treninge i radionice, godišnju konferenciju licem u lice (uz, naravno, puno bolju epidemiološku situaciju), umrežavanju i pružanju mogućnostima razvoja karijere i profesionalcima i studentima. U tu svrhu osnovana je Facebook grupa i profili na ostalim društvenim mrežama u kojoj smo sigurni da će aktivan život uskoro početi.

Na WiDS-u CEE ove godine će gostovati i Jelena Joksimović, suosnivačica tvrtke Uradi-zaradi, Belma Gutlić iz tvrtke Node Factory, Ana Meštrović sa Sveučilišta u Rijeci i mnoge druge znanstvenice koje će prenijeti svoja iskustva.

Na događaj se možete prijaviti putem Eventbritea, a sudjelovanje je posve besplatno!