Weekend Media Festival 2021.

Weekend Media Festival 2021.

Nezaobilazni Weekend Media Festival vraća se u Rovinj u prostore stare Tvornice duhana od 23. do 26. rujna.

Slogan Weekend Media Festivala ove godine je I love Weekend koji simbolizira slavljenje života, ljubavi i zajedništva. Ova najveća regionalna poslovna konferencija u proteklih je 12 godina postala centralno mjesto okupljanja vodećih ljudi i stručnjaka iz svijeta medija i (digitalnih) komunikacija. Iako je pandemija spriječila 2020. izdanje, ove godine se WMF vraća u punom sjaju sudeći po nedavno objavljenom programu.

Na poznatoj lokaciji u Rovinju očekuje se više od 6000 stručnjaka, predavača, panelista, posjetitelja, stranaca i lokalaca te onih koji žele podijeliti svoja iskustva i uspješne prakse i prokomentirati nove i dolazeće trendove.

[BLAST FROM THE PAST] Godine se redaju, ali samo jednom godišnje pada #Weekend. 🌅 | #weekend2021 #WMF14 #WMFisback #živioživot

Posted by WEEKEND MEDIA FESTIVAL on Thursday, September 9, 2021

U programu za svakoga ponešto

Svi zainteresirani za trendove i novitete u medijskom i agencijskom svijetu imat će itekako priliku pronaći nešto za sebe u programu.

U petak, 24. rujna, Weekend Media Festival otvaraju poznati svjetski putnik Kristijan Iličić (Nomadik Travel), utjecajne influencerice Ella Dvornik-Pearce i Erna Saljević (Diva is Back) i balkanski TikToker Dario Marčac u panel raspravi ‘Influenceri – trgovci utjecajem’ u kojoj će otkriti tajne influencer marketinga. Kazališni, televizijski i filmski glumac Goran Bogdan posvetit će se također jednoj influencerskoj temi, pod naslovom: ‘Influencer celebrity – biti ili ne biti’ te odgovoriti na pitanja moraš li biti celebrity da bi bio influencer i obratno.

Za one koji se pripremaju, nagrađivani hrvatski kreativni direktor, suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey, Davor Bruketa i Marko Matejčić, direktor za strateško planiranje iz MediaComa, jedini hrvatski dobitnici Canneskog lava, otkrit će ‘Kako osvojiti Cannes lava’.

Neće nedostajati tema iz IT industrije. Nikola Dujmović iz Spana opisat će njihov poslovni put ‘Od garaže do burze: Span – prvi IT izlaz na burzu’. Davor Runje iz CISExa vodit će panel o tome što nam donosi umjetna inteligencija, a Dario Ljubić iz Gideona pričat će o primjeni robotike u današnjem svijetu te kako nastaju roboti.

A bit će tu i sporta, znanosti i aktivizma.

Najpoznatiji hrvatski skijaš Ivica Kostelić, trostruki europski prvak, jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i višestruko nagrađivani hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc raspravljat će o tome koliko sport i događanja poput Snježne kraljice, WRC-a i ACI Sail doprinose promociji Hrvatske u svijetu.

Poznati njemački psihijatar Manfred Spitzer će svojim predavanjem pod nazivom ‘Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu’ na nešto drugačiji način prikazati svima dobro poznatu temu – problematičan utjecaj tehnologije na svakodnevni život.

Posljednje godine na svjetskoj razini obilježio je aktivizam, brojne udruge i građani pobunili su se protiv raznih nepravdi u društvu, a upravo o aktivizmu govorit će osnivačica inicijative Spasi me Jelena Veljača, zastupnica u Hrvatskom saboru Sandra Benčić (Možemo), Nevena Rendeli i Vesna Blašković, osnivačice udruge SOS Zagreb te Asja Krsmanović, sarajevska glumica i jedna od pokretačica inicijative Nisam tražila.

U prodaji su online i regular ulaznice.

Uvjet za ulaz na ovogodišnji Weekend Media Festival je EU digitalna COVID potvrda koju mogu dobiti cijepljene osobe, osobe koje su preboljele COVID-19 u posljednjih 180 dana ili osobe koje imaju negativan PCR ili brzi test. Antigenski, brzi test bit će moguće obaviti na samom ulazu u prostor stare Tvornice duhana.

WMF se vraća u velikom stilu! 🥳 Vidimo se u Rovinju od 23. do 26. rujna. 🌅 Slavit ćemo život, ljubav i zajedništvo. | #weekend2021 #weekend14 #WMF14 #WMFisback #živioživot

Posted by WEEKEND MEDIA FESTIVAL on Wednesday, July 7, 2021