Webinar o digitalizaciji i primijenjenoj kibernetičkoj sigurnosti

Webinar o digitalizaciji i primijenjenoj kibernetičkoj sigurnosti

Hrvatska gospodarska komora organizira webinar pod naslovom Digitalizacija i primijenjena kibernetička sigurnost koji će se održati 5. srpnja u 9 sati.

Cilj je predavanja, kojeg vodi Krunoslav Hrnjak, predstaviti analizu, trenutno stanje i prilike te pogreške digitalizacije javnih servisa te ponuditi smjer u kojem digitalizacija može ići. Želi se potaknuti građane da budu dio digitalne transformacije korištenjem javnih ICT resursa što se prije svega odnosi na eOI (elektroničke osobne iskaznice) i sustav eGrađani.

Dio predavanja koji se odnosi na kibernetičku sigurnost dat će osvrt na eIDAS uredbu s naglaskom na pružatelje usluga certificiranja u RH i u EU. Također, predavač će predstaviti kratku povijest infrastruktura javnog ključa. Zatim slijedi pregled koristi i mogućnosti korištenja eOI kao virtualnog identiteta građana za korištenje u privatne i poslovne svrhe, predstavljanje digitalnog potpisa, upoznavanje s hr. domenom i mogućnostima korištenja besplatne internetske domene za tvrtku.

Nakon predavanja slijedi demonstracija primijenjene kibernetičke sigurnosti:

  • Instalacija poslužitelja i programskih paketa
  • Uspostava Apache Web poslužitelja
  • Instalacija SSL certifikata
  • Uspostava SSL enkripcije – autentifikacije i autorizacije
  • SSH pristup korištenjem 2FA pomoću eOI
  • Digitalni potpis na webu korištenjem dodatka ePorezna pomoću eOI

Više informacija o webinaru i prijavnicu možete pronaći na web stranici HGK.