Web Summer Camp 2021.

Web Summer Camp 2021.

 

Netgen, domaća IT tvrtka koja od 2012. godine organizira konferenciju Web Summer Camp, nakon preskočenog prošlogodišnjeg najavljuje ovogodišnje izdanje konferencije uživo u Amadria Park Šibenik resortu od 2.-3. rujna.

Web Summer Camp

Web Summer Camp se proteklih nekoliko godina profilirala kao konferencija koja na hrvatskoj obali okupi dvjestotinjak developera i web stručnjaka, a ove godine će se po prvi put održati u Šibeniku. 

Program

Održat će se u pet odvojenih trackova – dva za web profesionalce Tech Forum, UX/PM, te tri developerska Symfony, PHP i JavaScript, pri čemu je posebnost da će polaznici moći pratiti samo jedan odabrani track.

Web Summer Camp drugačiji je i po tome što se za pratnje polaznika organizira i dodatni Companions track, tijekom kojeg se partnerima ili supružnicima polaznika, koji nisu zainteresirani za pohađanje radionica, obično pripremi turistički obilazak destinacije ili neki sličan zabavni program.

Prijave

Prijave za pojedine trackove će se zatvarati dinamikom kako se za njih budu prodavale ulaznice, a na taj način će se osigurati da niti na jednom ne bude broj polaznika veći nego što dvorane mogu dopustiti, odnosno da se poštuju mjere fizičke udaljenosti tijekom radionica. 

Predavači i govornici

Među govornicima i predavačima ističu se Paul Boag, UX konzultant i lider u području digitalne transformacije, te Janus Boye, veteran CMS/DXP industrije te organizator Boye konferencija u Danskoj i SAD-u. Dodatno, Maxim Salnikov iz Microsoft Azurea održat će radionicu na JavaScript tracku, dok se konferenciji treći put za redom pridružuje Nicolas Grekas iz Symfonyja. Od domaćih predavača, polaznici će moći prisustvovati na radionici profesionalnih Scrum trenera Ane Roje i Ognjena Bajića, dok će Josip Stuhli iz SofaScorea održati radionicu u sklopu PHP tracka.

Optimistični smo da se uvjeti neće pogoršati do održavanja konferencije, obzirom na rast cijepljenih te pad broja oboljelih. Obzirom na specifičan karakter naše konferencije te networking koji se ne može niti približno ostvariti putem online platformi, održavanje konferencije uživo bila je jedina opcija koju smo razmatrali“, kaže Ivo Lukač Netgenov suosnivač i direktor, te dodaje – “prije donošenja konačne odluke, preispitali smo mišljenja i očekivanja u zajednici oko događanja i konferencija i primijetili da su se zasitili online konferencija te da žele sudjelovati na događanjima uživo.

Do samog održavanja konferencije, najavljuje se skorašnja objava još nekoliko dodatnih predavača, a organizator posebnu pažnju pridaje mjerama zaštite od Covida-19 kroz niz uputa za polaznike, pri čemu ima i adekvatnu podršku Amadria Park Šibenik resorta.

Iskustvo i networking

Nakon cjelodnevnih radionica koje drže vodeći stručnjaci iz raznih krajeva svijeta, polaznici dosadašnjih konferencija najčešće ističu da stječu iskustvo koje mogu odmah koristiti u svom poslu, a kao dodatnu korist navode i izravno umrežavanje te razmjenu iskustva s kolegama. 

Posljednji dan obično je rezerviran za izlet za sve polaznike, koji će se ove godine, ovisno o povoljnim vremenskim uvjetima, održati u bližoj okolici Šibenika.

Sve dodatne informacije o konferenciji dostupne su na 2021.websummercamp.com