Još se stignete prijaviti na startup natjecanje The Europas 2020.!

The Europas 2020.

Do 25. ožujka stignete se prijaviti za veliko startup natjecanje The Europas u jednoj od više od 20 tehnoloških kategorija.

Startup nagrade The Europas postoje sada već više od 10 godina, a bliži nam se i njihovo ovogodišnje izdanje. Nakon MeshPointa, Infobipa i Bellabeata, možda će i ove godine neka domaća tvrtka osvojiti titulu u jednoj od čak 22 kategorije i time si osigurati bolju vidljivost, razgovore s investitorima, ali i prava na hvalisanje do nagodinu.

The Europas su osnovane 2009. od strane Mikea Butchera, urednika Techcruncha s ciljem da prepoznaju i proslave startupe koji rastu i razvijaju se u Europi. Na Europas smo gledali Soundcloud, Transferwise i Spotify, a ove godine ćemo saznati imena nekih novih startupa koji mijenjaju svijet poslovanja na bolje.

Kako biste svoj startup prijavili na Europas nagrade, morate prije svega biti u late stage seed fazi razvoja, odnosno osigurati valuaciju. Također, morate biti tehnološki startup koji razvija svoj proizvod ili uslugu, te demonstrirati da je vaš proizvod dobar fit za određeni dio tržišta. Posljednje, vaš startup mora imati sjedište u Europi. 

Ako ispunjavate ove kriterije, čestitamo – možete se odmah prijaviti u jednu od više od 20 kategorija kao što su FinTech, SpaceTech, Mobility Tech, Green Tech, ali i kandidirati svoj startup za najbolji novi AI startup, ili najbolji blockchain projekt godine. Kategorija je mnogo, a sigurni smo da se dobar dio domaćih startupa uklapa barem u jednu.

O tome koji startup osvaja što odlučivat će panel sudaca iz tehnološke industrije, poput osnivača Europas Mikea Butchera, Clare Jones iz what3words, Natea Lanxona iz Bloomberga te Luce Bocchia iz Accela i drugih.

Na Europas nagrade možete se prijaviti sve do 25. ožujka, a potom slijedi javno glasovanje za najbolje startupe iz svake kategorije. Nagrade će biti dodijeljene u Londonu koncem lipnja, a više informacija o nagradama, kao i procesu prijave možete pronaći na službenim stranicama događaja!