STEM Games

STEM Games

STEM Games međunarodno je natjecanje studenata STEM područja, a od prvih Gamesa održanih 2018. , godišnje okuplja oko 1500 europskih studenata koji se natječu u znanju, sportu i eSportu.

Nakon otkazanih Gamesa 2020. godine i online Safe Mode izdanja 2021. godine, ove godine STEM games vraćaju se u punom sjaju, na novoj lokaciji, u Rovinju od 17. do 22. svibnja.

Studenti će imati priliku razmišljati izvan okvira i rješavati problematiku zadataka koje se stavljaju pred njih i pokazati svoje znanje, te svoje sportsko i gamersko umijeće, ovisno o Areni u kojoj se natječu.

Što možemo očekivati ove godine?

Ono što ovo natjecanje čini drugačijim od ostalih studentskih natjecanja u znanju je to što je studentima pružena potpuna sloboda pri rješavanju zadataka i korištenju resursa za savladavanje istih. Također, zadaci koji se pojavljuju u Gamesima opisuju probleme iz stvarnog svijeta, te “tjeraju” studente da osim svog znanja testiraju i svoju snalažljivost.

Uz spomenuto natjecanje u znanju i natjecanja u 9 sportova, od ove godine posebnu čar daje i dodatna eSport Arena koje će se održati u četiri kategorije – League of Legends, FIFA, Counter Strike: Global Offensive i Rocket League.

STEM Gamesi su postali središnji događaj na kojem se studenti svake godine suočavaju s izazovnim problemima i stječu iskustva koja će pamtiti cijeli život. Iako je događaj usmjeren na studente STEM područja, organizacijski tim čini stotinjak studenata koji dolaze iz širokog spektra područja i institucija. Svi zajedno od listopada 2021. godine. naporno rade kako bi svojim znanjima iz različitih disciplina stvorili sjajnu atmosferu koja će biti otkrivena u svibnju.