Smart Cities konferencija 2020.

Smart Cities konferencija 2020.

Šesto izdanje konferencije o pametnim gradovima Smart Cities održava se ove godine u Zagrebu. Na konferenciji će tako neki od najvećih domaćih stručnjaka iz ovog polja, skupa s poznatim inozemnim ekspertima govoriti o budućnosti tehnologije u gradovima. Konferencija je isprva najavljena za ožujak, ali je termin konferencije promijenjen na početak lipnja zbog situacije s koronavirusom.

Direktor Brainport Smart Districta iz Nizozemske Peter Portheine ukazat će tako na poslovne prilike za domaće poduzetnike, ali i predstaviti projekt takozvane “najpametnije četvrti na planetu”. Pametan stil života na veliko se testira i u Seestadt Aspernu u Beču koji je već desetu godinu zaredom nositelj laskave titule najboljeg grada za život. Postignuća i saznanja iz tog vrijednog projekta podijelit će jedan od kreatora najpametnijeg grada na svijetu Nikolaus Summer.

Integrativni učinak pametne građanske kartice te njezine”ludilo” koristi za gradske vlasti, građane i poslovni sektor predstavit će Laura González Méndez, članica tima Gradskog vijeća španjolskog Gijóna zaslužnog za nove razvojne projekte.

Sa svojih 28 godina iskustva u javnom prijevozu i pun entuzijazma za skandinavski odgovoran pristup održivoj mobilnosti na Smart Cities 2020 u Zagreb stiže i Jürgen Goldmann iz kompanije ATRON Systems Sweden, koji će zajedno s Tomislavom Tabakom iz Sanitata Dubrovnik sudjelovati i na okruglom stolu o mobilnosti i IoT-u.

Više detalja o konferenciji možete pronaći na službenim stranicama.