Škola budućnosti

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

Škola budućnosti

Više od dvije tisuće učenika uz pomoć više od 350 učitelja mentora uspješno kreiralo rješenja temeljena na umjetnoj inteligenciji za unapređenje lokalnih zajednica u Hrvatskoj.

Odabrani su najbolji učenički radovi druge sezone projekta Škole budućnosti koji donose Stemi, Infobip, A1 Hrvatska uz podršku tvrtki Microblink, AVL Hrvatska, Croatia osiguranje, Bosch Hrvatska te ostalih vodećih domaćih IT tvrtki.

Radovi će biti predstavljeni na završnoj konferenciji, pod nazivom Dan inovacija, koja će se održati u subotu, 2. srpnja u novootvorenom kampusu Infobipa u Zagrebu. Bit će to mjesto susreta tehnološke zajednice i škola gdje će se učenici na interaktivan način susresti s budućnosti isprobavanjem tehnologija i proizvoda koji se razvijaju u Hrvatskoj od strane velikih tvrtki, fakulteta i startupa, kao što su CRTA, FER, Equinox, AVL Hrvatska, Orqa, Electrocoin, Gammachef, Mindsmiths, Miret i drugi.

Tijekom posljednja četiri mjeseca više od dvije tisuće učenika iz više od 70 gradova
kroz praktičan rad približilo se svijetu umjetne inteligencije. Ove sezone u projektu su sudjelovale škole iz dva grada budućnosti, Pule i Vodnjana, uspješno završivši projekt. Također, škole su se međusobno povezivale i suradnjom na daljinu stvarale rješenja koja će udrugama pomoći u efikasnijem radu i predstavljanju ciljanim skupinama.

Učenici diljem Hrvatske imali su priliku kroz virtualne ture upoznati se sa vodećim tehnološkim tvrtkama kao što su Infobip, A1 Hrvatska, Microblink, AVL Hrvatska i Croatia Osiguranje, ali isto tako i fakultetima kao što su FOI, RITEH, FER i FSB.