Radionica izrade naljepnica

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

Radionica izrade naljepnica

Što je naljepnica i kako ju izraditi? Kako prirediti nacrt za cut-out minijature male naklade? Koje su varijacije u digitalnim formatima, materijalima i površinama za apliciranje? Zašto uopće proizvoditi naljepnice?

Besplatna radionica pripreme i izrade naljepnica praktična je sesija koja pruža uvid u tehnike oblikovanja i prilagodbe crteža pogodnih za izradu cut-out naljepnica koje mogu poslužiti u produkciji ili promociji raznovrsnih projekata (a najčešće će završiti zalijepljene na računalima).

U tijeku trosatne sesije obradit će se osnove digitalnih formata (s naglaskom na SVG), raditi praktične softverske vježbe pripreme vlastitih crteža i naposljetku strojno izrezati vlastite jednobojne naljepnice (koje polaznici_e mogu ponijeti sa sobom).

Radionica je prikladna za sve uzraste počev s osnovnoškolskim. Razina potrebnih vještina je: mrva strpljenja uz osnovno iskustvo rada s bilo kakvim fizičkim ili digitalnim alatom za crtanje. Za sudjelovanje je nužno imati vlastiti prijenosnik s računalnim mišem i instaliranim Inkscape softverom. Poželjno je pripremiti crtež kao inspiraciju za oblikovanje naljepnice.

Za dodatne upite molimo kontaktirajte: info@hacklab01.org

Voditeljica:

Dina Karadžić (@j3d1n4) diplomirala pri ALU Zagreb 2012., otkad radi kao likovna umjetnica, novomedijska instruktorica i digitalni artisan u području eksperimentalne vizualne | digitalne | mrežne umjetnosti. Suosnovala je i vodi umjetničku organizaciju Format C kao i niz umjetničkih projekata (/‘fu:bar/, Pivilion i dr.). Članica je umjetničkih strukovnih udruga te volonterka, suradnica i savjetnica u mnogim kulturnim kolektivima.