Tečaj programiranja: SQL i baze podataka 1 (Online)

Infobip ❤️ Netokracijašto akvizicija znači za vas - i nas?

Tečaj programiranja: SQL i baze podataka 1 (Online)

Trotjedni online tečaj na kojem ćeš naučiti što su baze podataka, kako ih izraditi i kako ih razviti pomoću naredbi SQL.

Većina računalnih programa, web stranica i mobilnih aplikacija upotrebljava baze podataka za sigurnu pohranu podataka. Znanje o tome kako planirati bazu podataka jedna je od najvažnijih vještina prilikom izrade novog informatičkog proizvoda.

Pridruži se ovom trotjednom online tečaju i nauči, ne samo kako pravilno dizajnirati plan baze podataka i kako upotrebljavati SQL za izradu i upravljanje bazama podataka, nego i:

  • Što su baze podataka, koje vrste baza podataka postoje i zašto ih upotrebljavamo
  • Koje su razlozi za i protiv upotrebe baze podataka
  • Definirati ključne elemente poslovnog procesa te prepoznati tablice i podatke u njemu
  • Izraditi shemu baze podataka i odnosa među tablicama
  • Planirati/dizajnirati bazu podataka
  • Za što se sve upotrebljava SQL: pisanje, čitanje, spajanje podataka, ažuriranje, brisanje i sve ostale načine za upravljanje podacima pomoću SQL-a.

Tijekom tečaja izradit ćeš planove za 10 različitih baza podataka i razviti ih pomoću naredbi SQL-a. Kroz te ćeš primjere naučiti kako pravilno planirati bazu podataka i moći ćeš odmah upotrijebiti to znanje u svojim IT projektima!

Kako je tečaj prikladan za potpune početnike, predznanje ti nije potrebno, no potreban ti je vlastiti laptop i punjač. Tečaj je vrlo koristan i za osobe koje su već koristile baze podataka, no smatraju da njihovo znanje o planiranju baza podataka i razumijevanje SQL naredbi nije dovoljno čvrsto.

Tečaj traje 3 tjedna. Održava se dvaput tjedno (ponedjeljkom i srijedom) između 18:30 i 20:00.

Ako kojim slučajem propustiš predavanje, ne brini! Svaki polaznik dobiva pristup stranicama za polaznike na kojoj se mogu vidjeti sve lekcije te se samostalno proći kod kuće. Uz to, postoji i Slack na kojemu predavači odgovaraju na tvoja pitanja, a svi sati koji se održe online, bit će i snimljeni te će polaznici dobiti pristup snimkama.

Znanje koje ćeš steći na ovom SQL tečaju je:

  • korisno svakom programeru jer se u većini aplikacija i računalnih programa upotrebljavaju baze podataka za pohranu podataka
  • dobro za općenito razumijevanje svijeta informatike
  • korisno za stjecanje dubljeg uvida u rad s podacima i tablicama
  • dobro za poboljšanje tvojih analitičkih vještina, kao i vještina planiranja, koje su također korisne izvan svijeta SQL-a.

Ako se prijaviš dovoljno brzo, možeš platiti cijenu za rane prijave (Early bird) koja iznosi samo 1299,00 HRK. Poslije cijena može narasti do 2599,00 HRK.

Požuri se i započni svoj put u svijet baza podataka prijavom na ovaj link!