Pokreni nešto svoje 2020.

Pokreni nešto svoje 2020.

Program „Pokreni nešto svoje“ namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima odgovarajući na njihove potrebe u svrhu započinjanja i razvoj poslovanja. Kroz tri dosadašnja izdanja prošlo je više od 1.000 prijava i dodijeljeno je gotovo milijun i pol kuna za 20 uspješnih poduzetničkih projekata, među kojima su primjerice i poznati MAKERphone, prvi hrvatski Park znanosti te društvena igra Strašne žene.

Ove će godine program pomoći sedam novih projekata, a novost je to da će projekti, osim financijske, dobiti i mentorsku podršku. Svaki od dobitnika bit će sufinanciran fiksnim iznosom od 74.000,00 kuna.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, inovativnim start-upovima te poduzetnicima/ama početnicima/ama s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 17. veljače  do 12 sati na web stranicama programa, a rezultati natječaja će biti javno predstavljeni te objavljeni 9. travnja 2020. Početak provedbe projekata je 1. svibnja 2020. godine