Photomath Talk #7

Photomath Talk #7

Često čujemo pitanje: "Što uopće web developeri (i to njih 15+ podijeljeni u dva tima!) rade u tvrtki koja razvija mobilnu aplikaciju?"

Ovo je prilika da upoznate jedan od tih Photomathovih timova, Internal Tools tim, koji se bavi izradom raznih alata koji se koriste za izradu sadržaja – anotacijski editori, animacijski editori, editori za izradu ručnih rješenja, hintova i koraka te raznih utility-a (npr. konverteri internih formata zapisa matematičkih izraza).

Tim se sastoji od 5 inžinjera sa vrlo širokim iskustvom – od izrade poslovnog software pa sve do izrade računalnih igara.

Internal Tools tim svakodnevno radi na unapređenju postojećih i izradi novih alata i usko surađuje sa našim content i developerskim timovima. Tim razvija software iterativno, prema potrebama internih korisnika.

Na ovom meetupu predavač će opisati:

  • Kako i gdje se sve koristi LaTeX u Photomathu
  • Na koje probleme smo naišli kod renderiranja LaTeX-a na mobile i web platformama
  • Kako se nosimo s tim problemima i kako renderiramo LaTeX
  • Budućnost: In-house alternativa LaTeX-u, layouting i rendering matematičkih izraza

Predavač je Domagoj Cerjan, Senior Software Developer. Domagoj je inženjer sa 15 godina iskustva u softverskoj industriji. U Photomath je donio svoje dugogodišnje iskustvo iz gamedev i fintech svijeta te svoju strast prema razvoju softwarea.

Član je Internal Tools tima koji se bavi razvojem raznih internih alata i dotiče se većine aspekata Photomatha. U slobodno vrijeme, sudjeluje u game-jam-ovima i uvijek ga se može naći u kasnim večernjim satima kako eksperimentira s računalnom grafikom.

Sudjelovanje je besplatno uz obveznu prijavu putem ovog obrasca.